دکتر محمد جعفر صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون ۲۲ هزار و ۶۳ داوطلب سلامت به منظور افزایش سواد سلامت جامعه در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند که بانوان افزون بر ۹۵ درصد از این داوطلبان را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: سفیران و داوطلبان سلامت آموزشهایی را که در حوزه خود مراقبتی از طریق مراکز بهداشت و پایگاه های بهداشتی به آنان ارائه می شود، به خانواده خود و اطرافیان منتقل میکنند.
دکتر صادقی اظهار داشت: زیر پوشش داشتن پنج تا ۲۰ خانوار توسط هر یک از داوطلبان سلامت محله، شناسایی گروههای آسیبپذیر، همکاری با تیم پزشک خانواده در فعال نمودن خدمات بهداشتی و درمانی، شرکت فعال و مستمر در جلسات آموزشی حضوری و مجازی و انتقال آموزشها به خانوارهای زیر پوشش از جمله فعالیتهای داوطلبان سلامت به شمار میرود.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مشارکت در جمعآوری اطلاعات و آمار مورد نیاز مراقبین سلامت یا بهورز، ازدواج و فرزندآوری، غربالگری بیماریها و مشارکت در آموزش سلامت همگانی از دیگر وظایف داوطلبان سلامت است.
وی با بیان اینکه با افزایش تعداد داوطلبان سلامت شاهد نهادینه شدن رفتارهای بهداشتی و خود مراقبتی در بین مردم خواهیم بود، گفت: در سایه افزایش آموزش های خود مراقبتی شاهد کاهش شیوع انواع بیماریهای واگیر و غیر واگیردار در سطح جامعه خواهیم بود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما