دولت چهاردهم، استان گلستان را با چه مشکلاتی تحویل گرفت؟
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- استاندار گلستان با اشاره به عقب‌ماندگی‌ زیرساختی استان در بخش‌های گوناگون از جمله صنعت، گردشگری، کشاورزی، ناترازی آب، برق و راه‌، مشکلات و کمبودهای این استان را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر طهماسبی عصر جمعه در جلسه جمع بندی رهآورد سفر ۲ روزه رئیس و اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی به شهرستان گنبدکاووس افزود: ۳۰ سال است به بهانه کشاورزی بودن گلستان، اجازه استقرار صنایع بزرگ به این استان داده نشده است.

وی، ناترازی در برق و آب آشامیدنی، پدیده ریزگردها و خشکی خلیج گرگان به سبب پایین رفتن تراز آب دریای خزر را از جمله مشکلات گلستان برشمرد و اضافه کرد: مردم استان از اقوام و مذاهب اسلامی (شیعه و سنی) با تحمل این ناملایمات، زندگی مسالمت امیز همراه با وحدت با هم دارند.

طهماسبی، اهدای چهار هزار شهید توسط مردم گلستان که ۶۰۰ شهید آن از اهل سنت هستند را گواه همراهی و وفاداری مردم این استان با انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن دانست و ادامه داد: هدف دولت امیدبخشی و امیدآفرینی در جامعه با انجام اقدامات موثر و رفع عقب ماندگی‌های زیرساختی گلستان است.

وی، رتبه نخست یا دوم گلستان در فرونشست زمین در کشور، رتبه اول در حوزه بحران‌های طبیعی و رتبه ۳۱ در جذب اعتبار از صندوق ارزی کشور را از دیگر مشکلات این استان برشمرد و گفت: قابل قبول نیست این استان شمالی هزار و ۵۸۰ لیتر در ثانیه کمبود آب آشامیدنی داشته باشد یا هم اکنون و در فصل بارش‌ها به ۲۸ روستای ناحیه مرزی گنبدکاووس با تانکر آبرسانی شود.

دولت چهاردهم، استان گلستان را با چه مشکلاتی تحول گرفت؟

استاندار گلستان همچنین با اشاره به تامین ۳۸ روز امنیت غذایی کشور توسط بخش کشاورزی این استان، اظهار کرد: با این حال این استان از مالیات بر ارزش افزوده بخش کشاورزی از جمله تولید و ارسال روزانه ۸۵۰ تن مرغ به دیگر استان‌ها، تولید ۸۰ درصد دخانیات کشور و معادن زغال‌سنگ محروم است.

طهماسبی ادامه داد: گلستان ۲۳ شهرک صنعتی با ۸۵۰ واحد تولیدی دارد که ۲۵۰ واحد آن راکد است.

وی همچنین با تاکید برضرورت نگاه ویژه اعتباری دولت و مجلس شورای اسلامی به گلستان، گفت: برای تکمیل سد نرماب چهل چای که آب آشامیدنی ۵۵۰ هزار نفر از جمعیت شرق این استان و ۱۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی آنرا تامین می‌کند، نیاز به اعتبارات ویژه داریم.

طهماسبی افزود: ساخت این سد توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در حال انجام است و دولت به این پیمانکار ۱۵ هزار میلیارد ریال بدهی دارد و برای جابجایی چند روستای باقی مانده درکاسه سد و خرید زمین‌های کشاورزی اهالی آن اعتبارات زیادی نیاز داریم.

استاندار گلستان به ساخت راه آهن بین المللی اینچه برون، ترکمنستان و قزاقستان در سال‌های گذشته هم اشاره کرد و گفت: این خط ریلی اگرچه به گرگان و مازندران وصل شده اما توانایی فنی حمل بار به میزان لازم را ندارد و باید خط دوم آن یعنی از اینچه برون به گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود تا طبس ساخته شود.

طهماسبی افزود: منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون و بندر خشک آن که هنوز روی کاغذ باقی مانده و نیز منطقه ویژه اقتصادی هزار هکتاری اترک ظرفیت‌های خوبی برای توسعه اقتصادی گلستان هستند که باید در ایجاد زیرساخت‌های آن شتاب شود.

وی به پتروشیمی گلستان هم اشاره کرد و گفت: با اینکه حدود ۲ سال است، مالکیت و مدیریت این پروژه از بخش خصوصی سلب و در اختیار بخش دولتی (هلدینگ خلیج فارس) گذاشته شده اما هنوز اقدام خاصی توسط مالک جدید انجام نشده است.

استاندار گلستان بابیان اینکه در طرح گردشگری آشوراده هم هنوز اقدامی نشده است، اضافه کرد: از طبیعت این استان و عبور سالانه ۱۰ میلیون زائر امام رضا (ع) از گلستان، در پیشبرد صنعت گردشگری استفاده چندانی نشده است.

طهماسبی ادامه داد: باید مشکلات و عقب ماندگی‌های گلستان را با تلاش دسته جمعی و حمایت ویژه دولت و مجلس بویژه در بررسی بودجه سال آینده در کمیسیون تلفیق و اختصاص اعتبارات ویژه به این استان برطرف کنیم ضمن اینکه گلستان و گنبدکاووس ظرفیت‌های خوبی در حوزه ورزش بویژه سوارکاری، والیبال و فوتبال دارد که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha