بیماران نیازمند پیوند کلیه را بشناسید

ساری - ایرنا - فوق تخصص کلیه و دیالیز دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که ادرار دلیلی بر سلامت کلیه ها نخواهد بود، گفت: بیمارانی که زمان طولانی از دیالیز آنها گذشته و افرادی که به صورت کامل کلیه آنها از کار افتاده باشد نیازمند پیوند کلیه هستند.

دکتر رقیه اکبری روز چهارشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آزمایش تنها راه بررسی وضعیت کلیه بیماران است چون برخی از بیمارنی که کلیه آنها از کار افتاده ممکن است ادار داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بعد از بررسی آزمایش بیمار در صورت از کار افتادگی قطعی کلیه ها باید به فکر جایگزین کلیه بیمار باشیم.

وی با بیان این مطلب که درمان جایگزینی کلیه، دیالیز و پیوند کلیه است، اظهار کرد: دیالیز شامل ۲ نوع دیالیز سفاقی(شکمی) و دیالیز خونی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: بیمارانی که در مراحل اولیه نارسایی کلیه هستند نیازی به پیوند کلیه ندارند اما بیمارانی که طولانی‌مدت دیالیز می‌شوند نیاز به پیوند کلیه دارند.

فوق تخصص کلیه و دیالیز از دیابت (بیماری قند خون) به عنوان یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های نارسایی کلیه نام برد و گفت که تشخیص دیرهنگام دیابت احتمال دیالیزی شدن افراد را افزایش می دهد.

دکتر اکبری خواستار توجه همگانی برای شناسائی افراد مبتلا به دیابت شد و افزود: با پیشگیری و تشخیص بموقع این بیماری، ایجاد نارسایی مزمن کلیه در آنها ۱۰ تا ۲۰ سال به تعویق می افتد.
وی توضیح داد: بالا بودن قند خون موجب افزایش سختی شریان های خون و از کار افتادن نفرون ها (واحدهای اصلی کلیه) می شود و با از بین رفتن نفرون ها، کلیه کارکرد خود را از دست می دهد و فرد برای ادامه حیات به دیالیز نیاز پیدا می کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت : برای این منظور باید اطلاع رسانی شود تا افراد با رعایت توصیه های پزشکی برای شناسایی بموقع دیابت اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه شناسایی بیماران دیابتی می تواند در کنترل و پیشگیری از دیالیزی شدن این بیماران کمک حال باشد، ادامه داد: در صورت شناسایی بیماران دیابتی، می توانیم امیدوار باشیم که روند ابتلا به بیماری های کلیوی در استان کنترل و به تعویق بیفتد.

بیماران نیازمند پیوند کلیه را بشناسید

بخش پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال ۱۳۷۷ در بیمارستان شهید بهشتی این شهر فعالیت خود را آغاز کرد و در این مدت توانست افزون بر یک هزار و ۳۵۰ پیوند کلیه برای بیمارانی که از سراسر کشور به خصوص استانهای شمالی به این مرکز درمانی مراجعه کرده بودند با موفقیت پیوند دریافت شد.

همزمان با آغاز کار این بخش در بیمارستان شهید بهشتی بابل مازندران یکی از ۱۰ استان کشور بود که می توانست پیوند کلیه را در این خطه از شمال انجام دهد.

سیر تکاملی پیوند کلیه در بابل به گونه ای پیش رفت که دانشگاه علوم پزشکی بابل میزبان دومین همایش ملی پیوند کلیه ایران شد که این همایش با حضور جراحان ممتاز کلیه کشور در بیمارستان فکوری جویبار برگزار شد.

برگزاری این همایش سبب شد تا پزشکان برجسته جراحی کلیه کشورآخرین دستاوردهای علمی در خصوص نارسایی های کلیه را مورد نقد و بررسی قرار دهند.

دانشگاه علوم پزشکی بابل که در سال ۱۳۶۲ مجوز تاسیس دریافت کرد در سال ۱۳۶۴ اولین گروه دانشجو را در این دانشگاه وارد شدند که این امر سبب شد تا این دانشگاه در بابل به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی در شمال کشور فعالیت خود را آغاز کند.

دانشگاه علوم پزشکی بابل در منطقه جنوب شهر بابل و در ابتدای خیابان کشاورز واقع است. این دانشگاه در زمینی حدود ۴۰ هکتاری واقع شده است که مملو از درخت های هیرکانی به همراه درخت های نارنج، پرتقال و سیب است.

این درختان سر به فلک کشیده جلوه خاصی به دانشگاه علوم پزشکی بابل داده و به لحاظ جاذبه های گردشگری و میراثی یکی از ظرفیت های ممتاز گردشگری شهرستان محسوب می شود.

از سویی دیگر در برخی از ابنیه های این دانشگاه فهرست آثار میراثی نیز ثبت شده است.

بیماران نیازمند پیوند کلیه را بشناسید

دانشگاه علوم پزشکی بابل دارای ۱۰ دانشکده و یک پژوهشکده اعم از دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی رامسر، دانشکده طب ایرانی، پردیس خودگردان، توانبخشی، بهداشت، پرستاری و مامایی از جمله دانشکده های این دانشگاه محسوب می شوند که در نهایت پژوهشکده سلامت هم در این دانشگاه فعالیت دارد.

دانشگاه علوم پزشکی بابل شامل هفت بیمارستان شامل مرکز آموزشی درمانی شهید یحیی نژاد بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، کودکان امیرکلا، شهید رجایی بابلسر، مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا، ۱۷ شهریور مرزیکلا و نیز دو کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید مرکزی بابل و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید خشرودپی دارا می باشد که سالانه ۷۰ هزار بیمار در این بیمارستان ها بستری می شوند.

در حال حاضر این دانشگاه پزشکی در بابل بیش از چهار هزار ۳۰۰ دانشجوی داخلی و ۳۶۸ عضو هیأت علمی دارد که برای نخستین بار ۲۴ دانشجوی خارجی هم در این دانشگاه تحصیل خود را آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha