فقرزدایی از روستاهای فارس/آخرین اقدامات چیست؟

شیراز - ایرنا - توانمندسازی، توسعه پایدار و کاهش فقر اصلی‌ترین هدف اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در روستاهای فارس به شمار می‌رود؛ پروژه‌هایی که هر هفته توسط متولیان بنیاد مسکن مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، توانمندسـازی مناطق محروم و روسـتاها مهمترین رویکرد برای خروج این مناطق از فقر است و برای تحقق این رویکرد اقدامات محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف استان تعریف شده و در حال پیگیری است.

واگذاری اراضی در شهر خشت به متقاضیان

یکی از اقداماتی که اخیراً با هدف فقرزدایی و توسعه روستایی در مناطق کم برخوردار فارس انجام شده تأمین زمین در شهر کم برخوردار خشت کازرون است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان کازرون در نشست هماهنگی واگذاری اراضی مشارکتی شهر خشت که با حضور شهردار این شهر برگزار شد برخی از الزامات برای واگذاری اراضی در شهر خشت را یادآوری کرد؛ در این جلسه مقرر شد تا با هماهنگی شورای اسلامی شهر خشت، واگذاری اراضی به متقاضیان صورت گیرد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان کازرون در این باره گفت: اقشار متقاضی مسکن روستایی و زوج‌های جوان در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت با تأمین مسکن روستایی انگیزه بیشتری برای ماندگاری در این مناطق می‌یابند و با این اقدام، کاهش مهاجرت‌ها رقم می‌خورد.

قاسم داوودی که معتقد است باید انگیزه‌های مهاجرت به شهرهای دیگر را کاهش داد افزود: یکی از این اقدامات تأمین رفاه نسبی در شهرهای محل اقامت افراد است، تأمین مسکن اصلی‌ترین اقدامی است که می‌توان در این زمینه انجام داد.

داوودی اضافه کرد: اگر هجوم مهاجرت به برخی مناطق شهری گسترده باشد، قطعا ساکنان آن مناطق را دچار آسیب‌های اجتماعی متعدد می‌کند.

او ادامه داد: گاهی افراد قادر به پرداخت هزینه‌های آموزش، درمان و زندگی شهری در محل زندگی فعلی خود نیستند و به شهری کوچک‌تر و البته ارزان‌تر مهاجرت می‌کنند، به‌دنبال این مهاجرت‌ها تورم و استقرار نامتقارن جمعیتی ایجاد شده و مشکلات اجتماعی را به همراه می‌آورند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان کازرون با تقدیر از همراهی و مشارکت شهرداری خشت در واگذاری اراضی در این شهر این اقدام را نوید بخش تأمین مسکن طیف وسیعی از افراد متقاضی مسکن در این شهر دانست.

هماهنگی و رایزنی برای صدور اسناد ثبتی شهر دهرم

در این هفته همچنین نشست بررسی مسائل و مشکلات مربوط به اراضی تملکی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان فراشبند و همچنین پیگیری ویژه اسناد شهر دهرم با حضور مدیر بنیاد مسکن این شهرستان، کارشناس بنیاد و رییس منابع طبیعی در اداره منابع طبیعی شهرستان فراشبند برگزار شد.

مدیر بنیاد مسکن فراشبند در این نشست گفت: شهرستان فراشبند با عنایت به رسالت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یک بخش تخصصی در تولید و تأمین مسکن برای اقشار کم درآمد و محروم حرکت کرده است.

به گفته سید عبدالرسول مودبی پرداخت تسهیلات طرح ویژه در سطح روستاهای این شهرستان به تعداد ۲ هزار و ۲۰ فقره، پرداخت تسهیلات حوادت در سنوات قبل در سطح شهر و روستا به تعداد ۶۳ فقره شهری و ۱۷۰ فقره تسهیلات روستایی از مهمترین اقدامات انجام شده در این شهرستان است .

مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند از پرداخت کمک وام‌های بلاعوض شہری ۵۰۰ میلیون ریالی به متقاضیان خبر داد و گفت: طی یکسال اخیر ۱۲ فقره وام احداثی شهری ۲۵۰ میلیون تومانی، ۹۰ فقره وام ۲۰۰ میلیون تومانی روستایی، ۲۲ فقره وام تعمیری ۳۰ میلیون تومانی به متقاضیان پرداخت شده و تعداد ۸۲ قطعه زمین نیز در شهر فراشبند با همکاری اداره راه و شهرسازی به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافته است.

طرح‌های نهضت ملی مسکن به روستاهای شهرستان خرم‌بید رسید

از دیگر اقدامات انجام شده با هدف فقرزدایی اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن در روستاهای شهرستان خرم‌بید است؛ در روزهای اخیر حدود ۲۶.۳ هکتار از اراضی روستاهای انارک، حاجی آباد، قصر یعقوب و دره انجیری شهرستان خرم بید برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن روستایی دراین شهرستان با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تحویل بنیاد مسکن شهرستان شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم بید در این باره گفت: تحویل ۲۶.۳ هکتار زمین به بنیاد مسکن و اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن روستایی در این روستاها تحولی در تأمین مسکن این مناطق ایجاد می‌کند و باید از همه فرصت‌های موجود برای تأمین مسکن روستایی و ایجاد انگیزه ماندگاری دراین روستاها بهره‌گیری کرد.

بهرام دوستی روشن درباره افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۳۵۰ به ۴۰۰ میلیون تومان گفت: این فرآیند با هدف توسعه مقاوم‌سازی در این مناطق و تسریع در مهاجرت معکوس طی شده و منتظر مصوبه هیأت دولت است و پیش‌بینی می‌شود تا ابتدای زمستان نهایی و ابلاغ شود.

به گفته او اجرای این مصوبه و تأمین زمین برای اجرای طرح‌های مسکن روستایی بسیاری از نیازمندان در این مناطق را دارای سرپناه مناسب می‌کند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خرم بید که معتقد است تسهیلات بانکی می‌تواند تا ۶۰ درصد هزینه‌های ساخت مسکن در مناطق روستایی را پوشش دهد گفت: تأمین زمین مناسب سهم عمده‌ای در کاهش بهای تمام شده واحدهای مسکونی در طرح‌های نهضت ملی مسکن دارد.

فقرزدایی از روستای پیرمراد شهرستان داراب

در روزهای اخیر همچنین سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب در نشستی با رییس و کارشناس اداره اوقاف وامور خیریه این شهرستان و دهیاری و شورای اسلامی روستای پیرمراد از توابع بخش مرکزی شهرستان داراب در مورد تعیین تکلیف زمین‌های اوقافی روستای پیر مراد بحث و تبادل نظر کردند.

سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب در این نشست اراضی اوقافی روستایی را ظرفیتی برای تأمین مسکن روستایی و محرومیت زدایی در این مناطق دانست و گفت: با تعامل و هم اندیشی که در دستگاه‌ها وجود دارد آمادگی لازم برای تأمین زمین مورد نیاز جهت ساخت مسکن زوج‌های جوان فراهم شده است.

هادی نجفی اضافه کرد: برای حمایت از طرح جوانی جمعیت و زوج‌های جوان، این امکان را داریم که زمین مناسب برای ساخت تعداد بیشتری واحد مسکونی در اختیار متقاضیان قرار دهیم تا به همت خیرین و آورده متقاضیان در قالب طرح‌های نهضت ملی مسکن یا تأمین مسکن مددجویان واحدهای مسکونی ساخته شود یا با اجاره بهای بسیار کم در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد.

او که معتقد است اجرای طرح‌های بهسازی و توسعه معابر زمینه‌ساز افزایش رضایتمندی روستاییان و ایجاد انگیزه برای ماندگاری در این مناطق است، از پرداخت ۵۳۴ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک‌های عامل با اعتبار ۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت ۶۴۰ فقره تسهیلات ۳۵۰ میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۲۴ میلیارد تومان را فراهم کرده است.

رییس اداره اوقاف شهرستان داراب نیز برای هماهنگی و همکاری بیشتر در واگذاری اراضی روستایی به متقاضیان اعلام آمادگی کرد و گفت: وقف ظرفیت‌های بی‌بدیل در توسعه مسکن دارد که باید در مسیر نیات واقف از آن بهره‌گیری کرد.

فقرزدایی از روستاهای فارس/آخرین اقدامات چیست؟

محرومیت‌زدایی از روستای تربر لابیشه شهرستان شیراز

اخیراً مدیر بنیادمسکن انقلاب اسلامی شیراز و معاون فنی و اجرایی این بنیاد از روستای تربر لابیشه از توابع بخش مرکزی شهرستان شیراز بازدید و رویکردهای توسعه در این روستا را بررسی کردند.

مدیر بنیادمسکن انقلاب اسلامی شیراز در این بازدید که دهیار و شورای اسلامی روستا نیز حضور داشتند با ارزیابی مسائل و مشکلات این منطقه گفت: بهسازی و اجرای طرح هادی, پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی، صدور سند مالکیت روستایی در این روستا در اولویت بنیاد مسکن قرار دارد.

محسن ابراهیمی که معتقد است این طرح‌ها با هدف بازگشت امید و رونق تولید از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال اجراست، افزود: پرداخت بیش از یک هزار و ۸۰۰ فقره تسهیلات مقاوم‌سازی در قالب طرح ویژه مسکن روستایی جهت ساخت منازل مقاوم روستایی و نظارت بر مراحل ساخت این واحدها، صدور بیش از ۶۰۰ فقره بیمه منازل ساختمانی، ارائه‌ خدمات فنی صدور پروانه ساخت و پاسخ به استعلامات با بیش از ۲هزار فقره از مهمترین اقدامات برای فقرزدایی از مناطق محروم شیراز به شمار می‌رود.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز همچنین از صدور سند مالکیت روستایی به تعداد بیش از ۴۰۰ جلد سند مالکیت روستایی و شهری در سالجاری با همکاری ادارات ثبت نواحی مختلف شهرستان شیراز خبر داد.

او همچنین در نشستی صمیمی با سرپرست امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن فارس، رویکردهای تداوم توسعه روستایی دراین شهرستان را بررسی کرد.

ابراهیمی در این نشست با ارائه گزارشی از اجرای طرح‌های توسعه در شهرستان شیراز گفت: امور اجرایی نقشی فراگیر در اجرای طرح‌های توسعه این شهرستان دارد؛ هر جا طرحی در قالب توسعه تعریف می‌شود امور اجرایی برای شتاب‌بخشی به اجرای آن پیشتاز است.

او که معتقد است بسیاری از طرح‌های نهضت ملی مسکن با همراهی امور اجرایی بنیاد مسکن در شهرستان شیراز شتاب مضاعف گرفته افزود: پروژه ۸۴۸ واحدی نهضت ملی مسکن سلطان‌آباد, پروژه ۴۹۶ واحدی نشاط سلطان آباد، پروژه ۱۴۰ واحدی بوم محله سلطان آباد، پروژه ۸۰۰ واحدی شهید اسکندری میانرود، پروژه ۳۳۶واحدی نهضت ملی شهرک زیتون میانرود، پروژه ۱۸۰ واحدی محرومین میانرود و پروژه اداری همت جنوبی و پروژه ۱۵۲ واحدی نهضت ملی شهرداریون از مهمترین طرح‌هایی محسوب می‌شوند که با پیشرفت مطلوب در حال اجرا هستند.

ابراهیمی همچنین در خصوص بررسی و اجرای طرح‌های عمران روستایی در پروژه‌های شهرستان شیراز با سرپرست امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن فارس همفکری و بر تعامل و همکاری بیشتر تأکید کرد.

هم‌اندیشی با مشاورین طرح هادی روستایی

اخیراً همچنین با هدف فقرزدایی از مناطق مختلف استان فارس جلسه‌ای با حضور مدیرکل بنیاد مسکن و مشاورین طرح هادی روستایی استان برگزار شد؛ این جلسه به منظور هم اندیشی مشاورین و انتقال تجربیات مشاوران در سطح استان و رفع مشکلات و استفاده از نظرات در فرآیند تهیه و اجرای طرح هادی و دیگر طرح‌های مصوب و پیشنهادی و سایر موارد فنی در سالن جلسات اداره کل بنیاد مسکن برگزار شد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس در این نشست بر لزوم انتقال تجارب و آموزه‌های فنی در این زمینه تأکید کرد و گفت: مشاورین طرح‌های هادی چارچوب‌های توسعه مناطق را ترسیم می‌کنند و توسعه روستایی با طرح هادی معنی می یابد.

سید علیرضا حمیدی که معتقد است طرح هادی، مهمترین ابزار توسعه مناطق روستایی است ادامه داد: این طرح‌ها کالبد سکونتگاه‌های روستایی را در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مورد توجه ویژه قرار می‌دهد.

به گفته او فارس، استان شاخص در تهیه و اجرای طرح‌های هادی است و طرح هادی روستایی شامل ساماندهی و اصلاح بافت موجود روستاست و گستره آن نیز منازل و مناطق مسکونی، تجاری، کشاورزی و سایر نیازمندی‌های یک روستا را در آینده فرا می‌گیرد.

بدین‌ترتیب بنیاد مسکن با تهیه طرح‌های هادی برای همه روستاهای استان و بازنگری ۶۷۵ طرح در سال‌های اخیر گام‌هایی اساسی برای توسعه روستاهای این استان برداشته و طبق گفته متولیان در این بنیاد، از یک هزار و ۶۹۷ روستای بالای ۲۰ خانوار که افق طرح هادی آنها به اتمام رسیده تاکنون ۹۶۴ روستا معادل ۵۶.۸ درصد بازنگری شده و در حال بازنگری هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha