۱۹ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۴۷
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 85684368
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

فیلم| مایه‌کوبی رایگان دام‌ها علیه تب برفکی در گنبدکاووس
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- مرحله دوم مایه‌کوبی (واکسیناسیون) رایگان دام‌های سبک و سنگین (گاو، گوسفند و بز) روستائیان و عشایر گنبدکاووس علیه «تب برفکی» برای افزایش ایمنی دام‌ها و پیشگیری از شیوع این بیماری عفونی و واگیردار، توسط سه تیم دامپزشکی درحال انجام است.

رئیس اداره دامپزشکی گنبدکاووس با اشاره به شروع مرحله دوم مایه‌کوبی دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی در این شهرستان همزمان با دیگر شهرستان‌های استان گلستان گفت: واکسیناسیون به صورت رایگان و توسط سه تیم از این اداره درحال انجام است.

نادر گوگلانی روز دوشنبه به ایرنا افزود: در این مرحله مایه کوبی ۲۲ هزار راس گاو و ۲۱۰ هزار راس گوسفند و بز مناطق روستایی و عشایر نشین ۲ بخش «داشلی برون و مرکزی» گنبدکاووس در برنامه قرار دارد.

وی با یادآوری انجام کامل مرحله نخست واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین روستائیان گنبدکاووس علیه تب برفکی در چهار ماه گذشته، اضافه کرد: مرحله دوم این طرح که از اوائل آذرماه جاری شروع شده تا پایان دی امسال ادامه دارد.

گوگلانی ادامه داد: از زمان شروع مرحله دوم مایه‌کوبی دام‌ها در گنبدکاووس تاکنون ۲۶ هزار راس گوسفند و بز و هزار و ۵۰۰ راس گاو توسط تیم‌های دامپزشکی واکسن دریافت کردند.

رئیس اداره دامپزشکی گنبدکاووس همچنین بابیان اینکه تاکنون موردی از بیماری تب برفکی در این شهرستان مشاهده نشده است، گفت: به سبب وجود یکی از بزرگترین میدان‌های فروش دام در گنبدکاووس رعایت نکات مراقبتی از سوی دامداران بویژه انجام واکسیناسیون تب برفکی ضروری است.

وی افزود: نظارت‌ها برای ورود و خروج دام سبک و سنگین با مجوز دامپزشکی در گنبدکاووس و دیگر نقاط گلستان افزایش یافته است ضمن اینکه دامداران هم باید از خرید دام‌های بیمار و مشکوک به علائم بیماری تب برفکی پرهیز کنند.

گوگلانی از مالکان واحدهای دامداری صنعتی گنبدکاووس خواست نسبت به انجام واکسیناسیون دام‌های خود علیه بیماری تب برفکی اقدام کنند.

شهرستان گنبدکاووس با بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۴۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) و ۴۵۰ هزار راس گوسفند دارد.

به گزارش ایرنا، تب برفکی یک بیماری عفونی و واگیردار دامی است و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.

کاهش شیر در دام‌ها، کاهش تولید فرآورده‌های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام‌های جوان از جمله خسارات‌ اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است که با واکسیناسیون به موقع می‌توان از شیوع و بروز آن در دام‌ها جلوگیری کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha