به گزارش ایرنا، حسین هرسیج روز سهشنبه در آیین افتتاحیه «پانزدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش»(IKT۲۰۲۴) در سالن همایشهای «پیامبر اعظم (ص)» دانشگاه اصفهان افزود: امروزه فناوری اطلاعات، علوم رایانه و مهندسی کامپیوتر همه ابعاد و جنبههای زندگی ما را دربرگرفته که یکی از جنبه های آن تاثیر در افزایش قدرت و اقتدار کشورهاست، قدرتی که یکی از مفاهیم کلیدی برای هر جامعه و کشوری است.
وی ادامه داد: امروز فناوری اطلاعات و علوم مرتبط مانند هوش مصنوعی موجب پیدایش قدرتی موسوم به قدرت مجازی(Cyber Power) شده که فرصتهای بی نظیری برای همه کشورها برای افزایش توانمندی ها ایجاد کرده است و میتوان از این حوزه برای افزایش قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی بهره بُرد.
وی اظهار داشت: در گذشته با کمبود اطلاعات مواجه بودیم اما امروز با انبوه اطلاعات روبهرو هستیم و هرچند نقدی بر آن وجود دارد که برخی از این اطلاعات کلان دنیای امروز عمیق نیست اما با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی می توان از این حجم بزرگ اطلاعات استفاده کرد.
رئیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: سرمایهگذاری کشور برای استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی میتواند به کاهش شکاف دیجیتالی بین کشور ما با سایر کشورهای پیشرفته منجر شود و در این مسیر لازم است برخی از محدودیتها بویژه در کاربردهای علمی و پژوهشی کاهش یابد اما باید کنترل و مدیریت این بستر و فناوری نیز صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: فناوری اطلاعات قدرت انسان را افزایش میدهد و امکان ایجاد هویت مجازی در بستر شبکهها را برای افراد مهیا میسازد و در مورد تاثیر این فناوری در زندگی بشر، ۲ دیدگاه متعارض وجود دارد که یک نظر به این امر اعتقاد دارد که این فناوری موجب ایجاد مدینه فاضله برای همه افراد بشر میشود و در نقطه مقابل برخی دیگر معتقدند، ظهور این فناوری به ایجاد مدینه رذیله خواهد انجامید که کابوسی از وحشت و جهنم را به ارمغان خواهد آورد ولی هر ۲ دیدگاه نگرشی جبرگرایانه و افراطی دارند.
هرسیج افزود: فناوری مانند علم میتواند کاربردهای دوگانه داشته باشد و اگر انسان های شایسته، کنترل آن را داشته باشند و مدیریت کنند، فضای اطلاعاتی را می توانند در جهت رشد و کمال انسال بکار گیرند. نباید گذاشت که شی بر انسان مسلط شود که اگر این گونه شود، فاجعه روی میدهد.
وی تاکید کرد: نباید اجازه داد برخی با سواستفاده از فناوری اطلاعات موجبات استثمار و بهره کشی را فراهم و اقدام به ترویج خشونت کنند، امروز شاهدیم گروهی مانند داعش که از نظر تفکر متحجر تند است از فناوری روز برای ترویج خشونت، هرج و مرج و تحجر استفاده می کند.
وی یادآور شد: برگزاری چنین رویدادهایی مانند کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش باعث تغییر و تحول مثبت در فرآیندهای آموزشی دانشگاهها در باره مباحث فناوری اطلاعات و به روز رسانی سرفصل های آموزشی می شود تا دروس ارائه شده در دانشگاهها بتواند بیشتر و بهتر به حل مسائل جامعه کمک کند.
وی تاکید کرد: رشتههای که ارتباط کمتری با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند نیز باید خود را با این فناوری به روز کنند زیرا اگر به موضوعات جدید مانند هوش مصنوعی کم توجهی شود میتواند شکاف بین نسلی را تشدید کند .
وی گفت: کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش با حدود ۲ دهه سابقه یکی از رویداد مهم بینالمللی کشور در حوزههای فناوری اطلاعات و مهندسی رایانه است که تاکنون در دانشگاههای مطرح کشور برگزار شده است و امسال به همت دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، پانزدهمین کنفرانس بینالمللی فناوری اطلاعات و دانش» (IKT۲۰۲۴) از چهارم تا ششم دی در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است.
سالهای اخیر در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان، پنج آزمایشگاه تحقیقاتی شامل پردازش سیگنال و اینترنت اشیا، رایانش فراگیر، سیستمهای رایانشی- فیزیکی، آزمایشگاه اینترنت اشیا و فناوریهای سلولی «نسل ۵» و کلان دادهها در حوزه اینترنت اشیا فعال شده است.
دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با ۳۵ سال سابقه دارای بیش از سه هزار ۳۰۰ دانشآموخته و ۳۵ عضو هیات علمی در چهار گروه سختافزار، نرمافزار، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی است.
دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان دارای حدود ۱۷ هزار دانشجو و افزون بر ۷۰۰عضو هیات علمی است و یکی از دانشگاههای برتر کشور محسوب میشود.
نظر شما