ورود خیران سلامت مازندران به حل چالش های بهداشتی و درمانی نوشهر

نوشهر- ایرنا- کمبود امکانات، تجهیزات بهداشتی و درمانی، طرح های نیمه تمام بهداشتی، فرسودگی آمبولانس ها و خودروهای اورژانس ۱۱۵ و محدودیت های مالی بابت تهیه اقلام آزمایشگاهی از عمده ترین چالش های بهداشتی و درمانی نوشهر است که خیران سلامت مازندران در جلسه ای به همین منظور در این شهرستان برای رفع این موارد قول مساعد دادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این شهرستان با بیش از ۱۳۰ هزار نفر جمعیت ثابت و حدود سه برابر جمعیت متغییر دارای یک بیمارستان دولتی، ۷۷ باب خانه بهداشت، ۱۵ باب مرکز خدمات جامع سلامت، دست کم ۲۵ پزشک خانواده روستایی و ۲۰ پزشک خانواده شهری بوده است.

با بهره برداری قطعه ۲ آزاد راه تهران - شمال در تیرماه سال گذشته و تمایل چشمگیر مسافران و گردشگران پایتخت نشین و سایر استان های کشور به خاطر کوتاه شدن مسیر به شهرهای ساحلی گردشگرپذیر خطه غربی مازندران به ویژه نوشهر و چالوس از زمان گشایش این مسیر ارتباطی پرتردد روز به روز فاصله ناترازی ها میان عرضه و تقاضا در تمامی بخش ها از جمله بهداشت و درمان افزایش داده و از طرفی هم دولت با محدودیت های مالی شدید، این نارسایی ها و کمبودها نمود بیشتری پیدا می کند به گونه ای که این وضعیت آشفته مردم این منطقه را نگران کرده است.

افزون بر این دغدغه ها، بروز حوادث جاده ای، سوانح دریایی و غرق شدگی در آب های ساحلی ، سوختگی براثر آتش سوزی جنگل، حوادث کوهستان نظیر مارگزیدگی و سقوط از کوه از دیگر اتفاقاتی بوده که در این منطقه رخ می دهد اما برابر گزارش مسوولان امر این مراکز بهداشتی و درمانی با این امکانات و تجهیزات محلی، توان ارایه خدمات به این دسته از حادثه دیدگان را ندارد و انبوه مشکلاتی که سال ها روی دست مسوولان باقی مانده و با آمدن دولت های مختلف هم این مشکلات کماکان پابرجا بوده ولی تاکنون حل نشده است.

نوشهر به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی مانند همسایگی با دریای پرمخاطب خزر، جنگل های هیرکانی، بهره مندی از بندر، فرودگاه، گمرک، جاذبه های تاریخی، بوستان های جنگلی، روستاهای سرسبز در دامنه کوه ها در تمامی فصول سال به ویژه نیمه های نخست پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر بوده و هم اکنون با بهره برداری قطعه آزاد راه تهران - شمال و نزدیک شدن فاصله این شهرستان به تهران نسبت مرکز مازندران در پایان هر هفته، مسافران و گردشگران زیادی با هدف استفاده از این ظرفیت های منحصربفرد در این خطه غربی استان حضور می یابند.

آنچه گزارش شده مسوولان بهداشت و درمان نوشهر به منظور التیام بخشی زخم کهنه این نارسایی ها و کمبودها نامه نگاری های فراوانی چه در سطح استانی و مالی با مسوولان امر داشته اند منتهی به نحو مطلوب اثر بخش نبوده البته در این سال ها به ویژه یکی ۲ سال گذشته خیران محلی به شکل جسته و گریخته به علت بحرانی شدن وضعیت خدمات دهی بیمارستان نوشهر پای کار آمدند اما کماکان مراکز بهداشتی و درمانی منطقه از درد کمبودها رنج می برد.

ورود خیران سلامت مازندران به حل چالش های بهداشتی و درمانی نوشهر

امروز - سه شنبه - شماری از مسوولان به ویژه مدیر سازمان های مردم نهاد و خیران دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی مازندران، مدیرعامل مجمع خیران سلامت استان با همراهی عضو ارشد حزب انجمن اسلامی اصناف و بازار و عضو هئیت خیران سلامت مازندران با حضور در نوشهر پای درد و دل مسوولان بهداشتی و درمانی این شهرستان نشستند و وعده دادند که بخشی از این مشکلات را در حد بضاعت رفع کنند.

در این پیوند مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر گفت: از زمان بهره برداری قطعه ۲ آزاد راه تهران - شمال در تیر ماه سال گذشته حضور مسافران و گردشگران در پایان هر هفته با توجه به مراجعه برخی از آنان به مراکز بهداشتی و درمانی و افزایش آمارها، کاملا ملموس و مشهود است.

سیدرحیم سیدپور در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر افزود : متاسفانه شاخص های بهداشتی و درمانی براساس جمعیت بومی منطقه بوده در حالی که در پایان هر هفته آنچه مسوولان پلیس راه و راهداری گزارش داده اند دست کم ۵۰۰ هزار نفر وارد نوشهر می شوند و این آمار تحت هیچ شرایطی با امکانات و تجهیزات بهداشتی طبق شاخص های تعیین شده همخوانی ندارد و نتیجه اش آن بوده که روز به روز شاهد گلایه های مردمی در منطقه بوده‌ایم.

برابر آمار شهرستان نوشهر از ۹۰۰ شهرک مسکونی ساحلی و جنگلی برخوردار بوده و برابر طرح ملی سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ این شهرستان دست م ۱۳۰ هزار نفر جمعیت بومی دارد.

وی اظهار کرد : در زمان حاضر با بهره برداری قطعه ۲ آزاد راه تهران - شمال حدفاصل شهید همت تا پل زنگوله، به لحاظ بازه زمانی نوشهر تا تهران حدود ۲ ساعت شده در حالی که از این نقطه تا مرکز استان حدود سه ساعت فاصله دارد به عبارتی باید مدعی شد نوشهر هم جزو استان تهران شده است.

این مسوول گفت : با حضور این شمار مسافر ارایه خدمات آنان بسیار مشکل زا بوده و متاسفانه فقط ۲ پایگاه اورژانس ۱۱۵ جاده ای داریم و بخش کجور با توجه به واقع شدن در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری هسته مرکز شهر چنین امکاناتی ندارد و در نتیجه در بیشتر اوقات شاهد اعتراضات و نارضایتی های مردمی در بخش های کجور و مرکزی نوشهر هستیم.

سیدپور افزود : گرانی ارزاق عمومی و مسکن مشکل دیگری بوده که اغلب پزشکان متخصص تمایل چندانی برای ارایه خدمات در بیمارستان نوشهر را ندارند و تعداد پزشکانی که هم اینک در این مرکز درمانی فعالیت می کنند به علت گرانی اجاره بها، هزینه های هنگفی روی دست مسوولان بهداشت و درمان گذاشته اند.

ورود خیران سلامت مازندران به حل چالش های بهداشتی و درمانی نوشهر

وی به آتش سوزی بخش آی سی یو بیمارستان در مرداد ماه امسال اشاره کرد و گفت : این حادثه حدود ۲۰ میلیارد تومان به تجهیزات این بخش خسارت زد در حالی که شرکت بیمه گر وجهی که در قالب غرامت یا به عبارتی جبران خسارت قادر به پرداخت آن است حدود ۱۵ میلیارد ریال بوده و این رقم بسیار ناچیز است به نظر می رسد در قرارداد ها با این شرکت بیمه گر ابهاماتی وجود دارد که باید مسوولان امر ورود پیدا کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر گفت : اگرچه خیران در سال گذشته و امسال حدود هفت میلیارد تومان بابت خرید تجهیزات و تهیه دیگر ملزمات بهداشتی و درمانی کمک کردند اما طرح های نیمه تمامی هم در این شهرستان داریم که قدمت اجرای این طرح های به حدود ۱۰ سال می رسد و نیاز است که این طرح ها تکمیل شود.

عضو ارشد اصناف و بازار استان و عضو هیئت مدیره مجمع خیران مازندران هم در این نشست گفت: امروز انبوه مشکلات و نارسایی های بیمارستان نوشهر سبب شده که خیران منطقه توان رفع این مشکلات را ندارند اگرچه در سه ماه گذشته خیران از ۲۰ میلیون تومان گرفته تا ۵۰ میلیون تومان کمک کرده اند.

سید حسن موسوی جلالی افزود: افزون بر آن خیرانی بابت تعمیر بخش دچار سوختگی آی سی یو بیمارستان نوشهر آماده کمک به میزان ۱۵ میلیارد ریال بوده منتهی به خطر آنکه این بخش زیرپوشش بیمه آتش سوزی بوده هم اکنون در ارایه خدمات مغذوریم.

وی اظهار کرد : زمینی حدود ۴۰۰ متر در جوار بیمارستان نوشهر متعلق به شهرداری بوده و طی نشستی که ماه پیش در دفتر امام جمعه این شهر داشتیم نامه نگاری با شهرداری و سایر دستگاه های استانی شده تا در این فضا بنای چند طبقه با نام شهدای شهرداری احداث شود و یک طبقه آن بابت بخش ام آر آی و سی تی اسکن اختصاص یابد منتهی افزون بر آن که امام جمعه با جدیت پیگیر این موضوع بوده، رایزنی هایی هم باید در استان انجام گیرد و مجمع خیران سلامت مازندران نیز در ساخت این مجموعه چراغ سبز نشان داده اند.

موسوی جلالی گفت: بخش مرکزی نوشهر با برخورداری از ۷۰ روستا و ۹۰ شهرک مسکونی ساحلی و جنگلی و سکونتگاه افراد متمول در این شهرک ها در حقیقت یک ظرفیتی بوده و می توان با بهره گیری از توان شوراها، دهیاری ها و سایر مسوولان دستگاه های اجرایی این افراد را شناسایی کرد و در حوزه تقویت امکانات بهداشتی و درمانی از آن ها کمک گرفت چرا که آنان هم از این خدمات در مواقع ضروری دریافت می کنند.

مدیرعامل مجمع خیران سلامت مازندران هم گفت : سال گذشته خیران حدود ۳۳۰ میلیارد تومان بابت ساخت مراکز درمانی، تجهیزات پزشکی و مددکاری بیماران سرطانی کمک کردند و در ۶ ماه نخست هم تاکنون در این بخش حدود ۱۴۰ میلیارد تومان بوده و به نظر می رسد که تا پایان سال این رقم افزایش چشمگیری داشته باشد.

تیمور طهماسپور افزود : غرب مازندران ظرفیت های خیلی خوبی دارد منتهی هنوز موفقیت هایی برای بهره مندی این ظرفیت ها صورت نگرفته و نکته مهم تر جشن گلریزان و تجلیل از خیران بوده که باید مورد توجه مسوولان بهداشتی و درمانی قرار گیرد مساله دیگر استفاده از توان بهورزها است و این اتفاق در شرق استان رخ داده و نتیجه بخش بوده است.

وی بیان کرد : نشستی که امروز برگزار شده به طور طبیعی کمبودها و نارسایی های حوزه بهداشتی و درمانی نوشهر احصا شده و هر آنچه در حد توان مجمع خیران سلامت برای ارایه کمک نسبت به تقویت امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی این شهرستان باشد دریغ نخواهیم کرد اما شناسایی و مشارکت کردن خیران این منطقه هم مهم است.

ورود خیران سلامت مازندران به حل چالش های بهداشتی و درمانی نوشهر

مدیر سازمان های مردم نهاد و خیران دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم گفت : از سال ۱۳۸۷ تاکنون مجمع خیران سلامت در مازندران فعال شده و آنچه مهم است تلنگر زدن به مسوولیت پذیری اجتماعی است این مجموعه در حقیقت یک زنجیره و تیم بوده و دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم جزو اجزای این تیم است

فرزاد گوهردهی افزود : دولت با محدودیت های مالی شدیدی برخوردار است بنابراین با این وضعیت نمی توان هیچ انتظاری داشت آنچه اهمیت دارد بهره گیری از توان دهیاران، شوراها، دستگاه های اجرایی خدمات رسان، فرمانداران، بخشداران و بهورزها برای شناسایی افراد متمول در این خطه گردشگرپذیر غرب مازندران است به دلیل آنکه جاذبه هایی که در این منطقه وجود دارد در شرق استان نیست.

این مسوول وعده داد: تمام تلاش ها بر آن است آن دسته از طرح های بهداشتی و درمانی بالای ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در شهرستان را با بهره گیری از توان خیران امسال به سرانجام برسانیم و ضمن آنکه مشکلاتی که در این نشست ها چه در شبکه بهداشت و درمان و چه در بیمارستان امروز مطرح شده فهرست برداری و تمام تلاش ها آن است به تدریج یکی پس از دیگری رفع کنیم و نکته مهم تر آنکه چرا شرکت بیمه گر در جبران غرامت خسارت آتش سوزی بیمارستان کم کاری کرده موضوعی است که در استان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

اعضای مجمع خیران سلامت مازندران از بخش های بیمارستان نوشهر بازدید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha