به گزارش ایرنا، امروزه نیاز به عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از نیازها بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر برای آحاد جامعه در هر کوی و برزن و شهر و روستایی است.
شتاب بخشی در جریان تحقق عدالت ارتباطی در دورافتاده ترین نقاط استان از جمله روستاها و مناطق سخت گذر کهگیلویه و بویراحمد برای زندگی راحت تر و افزایش بهرهوری مهمترین مطالبه مردم این دیار از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دومین سفر استانی خود به کهگیلویه و بویراحمد میرود تا ضمن دیدار و گفتوگو با مقامات و مدیران استانی و بررسی وضعیت ارتباطات استان، پروژههای ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد را افتتاح کند.
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز چهارشنبه ۱۲ دی ماه، در راس هیاتی به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر می کند و مردم این استان محروم انتظارتی از وزیر دارند.
استان کهگیلویه و بویراحمد که پیش از انقلاب از محروم ترین استان های کشور در زمینه خدمات مخابراتی و ارتباطی بود و اکنون هم به ویژه مناطق محروم آن از جمله دیشموک، روستاهای بهمئی، زیلایی، چاروسا در زمینه زیرساخت های فناوری با عقب افتادگی هایی مواجه اند زیرا با وجود خدمات گسترده نظام به دلیل عمق محرومیت ها هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
اجرای پروژه های فناوری اطلاعات یکی از بسترهای پیشرفت استان است که مردم انتظار دارند خدمات بیشتری به آن ها ارائه شود.
این روزها روستاییان داشتن ارتباطات پایدار و پرسرعت را هم ردیف دیگر نیازهای زندگی میدانند و گاهی بیش از سایر امکانات اولیه خواهان آن هستند.
مطالبه مردم روستایی و عشایری این است، در کنار ارتقای پوشش و کیفیت اینترنت در شهرهای استان، برای مناطق روستایی نیز این امکان فراهم شود تا آنها نیز مانند ساکنان مناطق شهری به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دست پیدا کنند.
آنها هم می خواهند از مزایای عصر تکنولوژی و اطلاعات همچون بهرهمندی فرزندانشان از آموزش برخط، فروش محصولات تولیدی خود در فضای مجازی بهره مند شوند.
البته باید در نظر داشت که وضعیت کهگیلویه و بویراحمد نسبت به دیگر استان ها خاص است زیرا توپوگرافی آن و سخت گذری مناطق کار خدمات رسانی را مشکل کرده است.
یکهزار و ۶۲۴ روستای دارای سکنه داریم که ۷۲۱ روستای آن بالای ۲۰ خانوار هستند هنوز برخی از روستاهای بالای ۲۰ خانوار از پوشش اینترنت برخوردار نیستند.
بخش زیادی از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد زیر ۲۰ خانوار هستند و با وجود اینکه هنوز در بحث قانون خدمات دولت، تعریفی برای آنها نشده است و این روستاها هم به اینترنت دسترسی ندارند.
فیبر نوری به عنوان یک زیرساخت روستایی و در مناطق محروم دارای اهمیت ویژه است که انتطار می رود در این استان توسعه یابد و مردم از خدمات بهتری بهره مند شوند.
خاموشی برق درد لاعلاج دیگری است که مردم را به ستوه آورده است، مردم مناطق مختلف این استان معتقدند با کمترین خاموشی موبایل و اینترنت هم به طور کامل از دسترس خارج میشوند.
از میان اپراتورها ایرانسل زودتر از بقیه قطع می شود و آنها خواستار اینترنت و خطوط تلفن پایدار هستند.
به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات در روز نخست سفر سه روزه خود ابتدا به خوابگاه دخترانه عشایری میرود تا وضعیت ارتباطی این خوابگاه را از نزدیک بررسی کند.
دیدار با نماینده ولیفقیه و امامجمعه یاسوج و دیدار با فعالان و شرکتهای دانشبنیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین دیدار با نماینده مردم استان در مجلس خبرگان از دیگر برنامههای سفر وزیر ارتباطات و هیئت همراه به استان کهگیلویه و بویراحمد است.
هاشمی در دومین روز سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، در روستای صدراله و مدرسه دخترانه هجرت، پروژههای ارتباطی ایرانسل را افتتاح و از پروژههای در حال اجرای مرکز ارتباطات زیرساخت دهدشت بازدید میکند.
بهره برداری از پروژههای ارتباطی همراه اول در روستای چهار بیشه سفلی، بازدید از مرکز نوآوری و رشد گچساران و دیدار صمیمی با عشایر منطقه سعادتآباد، از دیگر برنامههای دومین روز سفر وزیر ارتباطات به این استان است.
روز دوم سفر هاشمی به استان کهگیلویه و بویراحمد با شرکت در جلسه شورای اداری استان به حضور استانداران مقامات و مدیران استانی به پایان میرسد.
روز پایانی سفر وزیر ارتباطات نیز به نشست صمیمی با همکاران ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمانها و شرکتهای تابعه و بازدید از بیمارستان اعصاب و روان و جانبازان یاسوج و در نهایت شرکت در نمازجمعه یاسوج و دیدار صمیمی و بیواسطه با مردم این شهر اختصاص یافته است.
به گزارش ایرنا، بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، جمعیت استان بیش از ۷۱۳ هزار نفر است. بیش از ۵۹۴ هزار و ۷۵۲ مشترک اینترنت پر سرعت در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
این استان یک هزارو ۶۴۳ روستای دارای سکنه دارد که ۷۲۱ روستای آن بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند. تعداد روستاهای متصل به اینترنت پهن باند استان ۸۲۷ روستاست.
۹۲ درصد روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد حداقل به یک سرویس ارتباطی دسترسی دارند و ۷۰ درصد روستاهای استان با احتساب تمام تکنولوژی ها (گران و ارزان و ای دی اس ال، تری جی و فور جی) به اینترنت دسترسی دارند.
اکنون از ۷۲۳روستای بالای ۲۰ خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد ۹۹ درصد به اینترنت پر سرعت متصل هستند.
به دلیل شرایط توپوگرافی کهگیلویه و بویراحمد اجرایی کردن پروژهها سخت، و هزینههای هر پروژه چندین برابر و کمرشکن است.
نظر شما