توزیع کودهای شیمیایی در بابل چه روندی طی می‌کند

ساری- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: کشاورزان این شهرستان به منظور افزایش محصولات باغی و زراعی از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ هزار و ۹۱۵ هزار تن کود شیمیایی دریافت کردند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی بابل، محسن آهنگری روز یکشنبه اظهار کرد: تمامی این کودهابا روش حواله الکترونیکی بین کشاورزان بخش های مختلف این خطه از شمال کشور توزیع شد.

وی گفت: از این میزان کود توزیع شده یک هزار و ۲۳۰ تن مربوط به کشت محصولات پاییزه و بهاره، ۹۶۹ تن محصولات باغی، ۹ هزار و ۶۳۷ تن برنج و ۷۹ تن مربوط به پرورش ماهی در آب بندان ها بوده است.

آهنگری گفت: از این مقدار ۹ هزار و ۴۱۴ تن مربوط به کودهای ازت، یک هزار و ۳۴ تن کود فسفات، یک هزار و ۴۶۷ تن کود پتاس است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با بیان این که این شهرستان دارای ۴۰ کارگزاری فعال در ۹ مرکز جهاد کشاورزی این مدیریت کار خریداری و توزیع کودهای شیمیایی را انجام می دهند، اظهار کرد: در ۹ ماهه اول سال ۳۷۵ مورد بازدید از کارگزاری های شهرستان توسط کارشناسان این مدیریت انجام شد که نحوه توزیع کود، بررسی موجودی کود انبار و تطابق آن با موجودی سامانه پایش کودی، بررسی بارنامه ها و ۲۰ مورد نمونه گیری کودی جهت ارسال به موسسه تحقیقات خاک و آب در راستای واکاوی مواد کودی، مورد پایش قرار گرفت.

آهنگری گفت: روند تامین و توزیع کود مورد نیاز برای بخش کشاورزی بر اساس برنامه ابلاغی اصلاح الگوی کشت در حال اجرا است و سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه بندی متصل است و هر کشاورز درخواست خود را در سامانه پایش کودی با حضور در مراکز جهاد کشاورزی و یا از طریق سامانه "دولت من" ثبت و کود تخصیصی محصول مورد نظر خود را پس از صدور حواله در سامانه پایش کودی، از کارگزاری تعیین شده دریافت خواهد کرد.

توزیع کودهای شیمیایی در بابل چه روندی می‌کند

طبق آمار رسمی حدود ۲۰ درصد اشتغال استان مازندران در حوزه کشاورزی است، یعنی اگر به حفظ زمین های کشاورزی بی توجهی شود، علاوه به خطر افتادن امنیت غذایی، اشتغال در این بخش نیز دچار چالش خواهد شد.

بر اساس آمارهای رسمی سفره رنگین ۸۵ میلیون جمیعت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند، یعنی این خطه شمالی به لحاظ امنیت غذایی در کشور نقش محوری دارد.

مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha