به گزارش ایرنا، حذف مدارس کانکسی، سنگی و کپری مورد تاکید همه مسوولان دولت چهاردهم قرار گرفته است و بنا دستور وزیر آموزش و پرورش این مدارس مشارکت مردم باید تا شهریور ۱۴۰۴ برچیده شود هر چند در دولت گذشته نیز اجرای طرح برچیده شدن مدرسههای کانکسی در قالب طرح "شهید پناهی" به عنوان مهمترین اولویت سازمان نوسازی مدارس و وزارت آموزش و پرورش قرار داشت.
در این طرح که با همکاری بنیاد برکت آغاز شد سهم استان حذف ۱۹ مدرسه کانکسی در مناطق سختگذر استان تعیین شد که برای ۱۱ مدرسه این زمین جانمایی شد و مابقی به دلیل نبود زیرساختها از جمله زمین هنوز اجرایی نشده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه هماکنون ۸۰ مدرسه سنگی، عارضهای و کانکسی مستقل با ۴۵۹ کلاس درس وجود دارد گفت: حذف و جمعآوری مدارس سنگی و عارضهای و کانکسی در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد که با مشارکت مردم، خیرین مدرسهساز و مسوولیتهای اجتماعی نهادها، شرکتها و صاحبان صنایع انجام میشود.
ایرج کریمی در گفت و گو با ایرنا افزود: جمعآوری و احداث مدارس کانکسی در قالب طرح شهید پناهی از سال ۱۴۰۰ و با همکاری بنیاد برکت آغاز شده است و تاکنون تعداد ۱۰ مدرسه در مرحله تکمیل و بهره برداری است.
به گفته وی، هماکنون در تعدادی از مدارس استان نیز به دلیل تراکم بالای دانشآموز کانکسهای برای برگزاری کلاس درس مستقر شده است که این کلاسها در قالب مدارس کانکسی نیست.
وی افزود: بیشتر مدارس کانکسی در مناطق سختگذر استان قراردارد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در برخی مناطق سختگذر استان مدرسه وجود ندارد و امکان رفت و آمد دانشآموزان مقطع ابتدایی از یک روستا به روستای دیگر وجود ندارد گفت: استقرار کانکس برای برپایی کلاس درس در این مناطق یک مرهمی موقتی است.
نصرتالله محمودی افزود: در سال تحصیلی جاری ۱۳۶ مدرسه ابتدایی استان زیر ۱۰ نفر دانشآموز دارند و این مدارس تک کلاسه هستند و بیشتر در مناطق روستایی و عشایری شهرستانهای کوهرنگ، اردل، لردگان قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در در این مدارس یک معلم با عنوان مدیر آموزگار مستقر شده است گفت: ۶۷ مدرسه از این تعداد پنج دانشآموز و زیر پنج دانشآموز و ۱۱ مدرسه با ۲ دانشآموز و یک مدرسه نیز با یک دانشآموز فعال است.
به گفته وی، در برخی مناطق سختگذر استان که امکان ساخت مدرسه وجود نداشت کانکس مستقر شده است و کلاسهای درس در کانکس برگزار میشود.
محمودی افزود: در برخی مناطق سختگذر استان مانند "شوله" که امکان ساخت مدرسه وجود نداشت با همکاری هوانیروز سپاه کانکس به آن مناطق ارسال شده و با استقرار کانکس کلاس درس برگزار میشود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت:هماکنون در روستای « زرک دره توت» شهرستان کوهرنگ که کمتر از پنج دانشآموز در مقطع ابتدایی مشغول تحصیل است نیز در سال تحصیلی جاری چندین نوبت معلم اعزام شده اما به دلیل سختگذر بودن منطقه و نبود امکانات رفاهی معلمان در منطقه نمیمانند و این امر باعث نارضایتی تعدادی از خانوادهها شده بود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از ۲۰۸ هزار دانش آموزان در استان مشغول تحصیل هستند.
نظر شما