محمود علایی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: محصولات تولیدی در این شهرک شامل فلفل دلمهای، بادمجان، خیار و گوجه فرنگی بوده که به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه و به خصوص روسیه صادر شده است.
وی میزان اشتغال کنونی در شهرک گلخانهای یک هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان را ۲ هزار نفر اعلام کرد و افزود: این مجتمع به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای کشور، ظرفیت بالایی برای تولید کشاورزی صادراتمحور دارد.
مدیرعامل شهرک گلخانهای شهرستان پارسآباد مغان اضافه کرد: تاکنون ۲۰۰ هکتار از این شهرک گلخانهای بزرگ به مرحله بهرهبرداری و تولید محصول رسیده و ۲۵۰ هکتار نیز با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد در حال احداث و تکمیل است.
وی با اشاره به صرف یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تامین و احداث زیرساختهای آب، برق و گاز شهرک گلخانهای مغان اظهار کرد: کشت محصول به شیوه هیدروپونیک(کشت بدون خاک) در این شهرک آغاز شده و با ادامه آن، علاوه بر کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب، میزان تولید محصول نیز حدود ۳۰ درصد نسبت به کشت خاکی افزایش یافته است.
علایی از گشت محصولات استوایی نظیر موز، آناناس و پاپایا در مجتمع گلخانهای یک هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان خبر داد و اضافه کرد: این شهرک گلخانهای پس از تکمیل، علاوه بر تولید ۳۰۰ هزار تن انواع محصول، زمینه اشتغال ۱۲ هزار نفر را فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرکهای گلخانهای و کشت در محیط بسته را جزو برنامهها و اولویتهای این نهاد اعلام کرده است.
تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی از جمله تولیدات مهم گلخانهای استان اردبیل به شمار می رود.
حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه گذاران در شهرکهای گلخانهای ادامه دارد به طوری که زیرساختهای لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرکها تامین شده و سرمایهگذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهرهمند شوند.
استان اردبیل طی دو سال گذشته رتبه نخست کشوری را در توسعه شهرکهای گلخانهای در سطح کشور کسب کرده است.
این استان با ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران، با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۴۳.۶ درصد از مساحت استان اردبیل شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
این استان با تولید حدود ۵۸۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز کشور به محصولات کشاورزی را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
نظر شما