به گزارش ایرنا، سال ها این اتوبوس در حوالی عوارضی آزاد راه تهران - شمال در فاصله حدود پنج کیلومتری شهر چالوس مستقر بوده و در گذشته هرگاه حادثه ای براثر سوانح رانندگی، سقوط سنگ، ریزش و رانش کوه، زلزله یا دیگر بلایا برای عابران سواره رو رخ می داد به علت اوج ترافیک و گرفتار شدن خودروهای پایگاه اورژانس ۱۱۵ و جمعیت هلال احمر در میان انبوه خودروها، متاسفانه در میانه راه شماری از این حادثه دیدگان به علت آسیب دیدگی شدید جانشان را از دست می دادند.
اتوبوس آمبولانس یک کلینیک سیار پزشکی بوده که برای پایش، بستری موقت و انتقال افراد با شرایط خاص به مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرد و این اتوبوسها به طور معمول با تجهیزات پزشکی خاص و نجات مجهز شده اند تا امکان ارائه خدمات پزشکی فوری به افراد بیمار را فراهم کنند.
این امکانات سیار از تجهیزاتی مانند تخت های مخصوص بیماران و مصدومین برای حمل بیماران در وضعیت سخت، تجهیزات ریوی و کاردیولوژی برای پایش و درمان بیماران، داروها و تجهیزات تنفسی، دستگاه ساکشن و تجهیزات احیاء قلبی و سایر دستگاههای پزشکی هستند تا به افراد مصدوم یا بیمار کمک کنند و افزون بر آن توسط تیمهای اورژانس پزشکی و پرستاری به مناطق حادثه دیده و نیازمند فوریتهای پزشکی منتقل میشوند تا مراقبتهای اولیه را ارائه دهند و بیماران را به بیمارستانها یا مراکز درمانی منتقل کنند.
در این پیوند، فرماندار چالوس روز سه شنبه در ستاد تسهیلات خدمات سفرهای نوروزی این شهرستان با بیان این که، استقرار اتوبوس آمبولانس به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد ریال در حوالی عوارضی آزاد راه چالوس هیچ تاثیری در ارایه خدمات به حال حادثه دیدگان جاده ای و غیر جاده ای محور کندوان نداشت، گفت: وقتی حادثه ای در نقاط بالادست این مسیر که مسافت آن تا این نقطه حدود ۵۰ کیلومتر بود، ترافیک شدید مانع اعزام سریع مصدوم به مراکز درمانی می شد.
محمدشریفی ادامه داد: اگر حادثه ای برای سرنشینان یک خودرو براثر سقوط سنگ، سانحه رانندگی یا سایر بلایا رخ دهد، اعزام حادثه دیدگان از طریق خودروهای اورژانس ۱۱۵ یا جمعیت هلال احمر باید در طول مسیر در میانه راه به علت ترافیک پرحجم زمان زیادی را از دست دهند.
وی گفت: بنابراین افراد مجروح یا در میانه راه باید جانشان را از دست دهند یا آنکه وقتی تا عوارضی آزاد راه انتقال داده شوند تا مراکز درمانی شهر چالوس راهی نیست بنابراین عملا استقرار این اتوبوس در این مکان تاثیری ندارد.
فرماندار چالوس در ادامه افزود: به همین منظور برای اثر بخشی و کارایی این اتوبوس مصوب شد که به محدوده نقاط حادثه خیز "سیاه بیشه " یا "پل زنگوله " انتقال داده شود تا اگر فردی یا افرادی براثر حوادث جاده ای یا غیر جاده ای در این مسیر مجروح شدند بتوانند دسترسی سریع و به موقع به امکانات و تجهیزات درمانی داشته باشند و در ترافیک های پرحجم گرفتار نشوند و جانشان را از دست ندهند.
فرماندار چالوس اظهار کرد: نقاطی که برای استقرار این اتوبوس جانمایی شده تا شهر چالوس حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد به طور یقین خدمات دهی به مسافران و گردشگران بهتر خواهد بود و هم اکنون این اتوبوس با تجهیزات و کادر پزشکی متخصص آماده ارایه خدمات بوده منتهی موضوع امنیتی و حفاظتی از این تجهیزات جزو مسائل مهمی است که هم اکنون تمهیدات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
جاده گردشگری کرج - چالوس به طول ۱۶۰ کیلومتر نیمی از آن در کرج ومابقی در استان مازندران قرار دارد. برابر آمار روزانه در نیمه دوم سال به طور میانگین ۲۰ هزار خودرو و بهار و تابستان ۵۰ هزار خودرو در این گذرگاه تردد می کنند.
نظر شما