شناور جست‌وجو و نجات به ناوگان دریایی مازندران اضافه شد

ساری- ایرنا- مدیر کل بنادر و دریانوردی مازندران از اختصاص یک فروند شناور جست‌وجو و نجات به ناوگان دریایی مازندران در راستای اجرای الزامات، قوانین، دستورالعمل‌ها و کنوانسیون‌های بین المللی و به منظور توسعه ایمنی دریایی در خزر خبر داد.

به گزارش ایرنا، سعید کیاکجوری روز سه شنبه در شورای اقتصادی مازندران از اختصاص یک فروند شناور جست‌وجو و نجات دریایی (ناجی۵۳) برای ارائه خدمات امداد و نجات به دریانوردان و سایر فعالان عرصه دریا در آب‌های ساحلی تحت نظارت این اداره کل (رامسر تا فرح آباد) خبر داد.

وی افزود: در راستای اجرای الزامات، قوانین، دستورالعمل‌ها و کنوانسیون‌های بین المللی و به منظور توسعه ایمنی دریایی و آمادگی هرچه بیشتر اداره کل در ارائه خدمات جست‌وجو و نجات در شرایط اضطرار دریایی با مساعدت سازمان بنادر و دریانوردی و پیگیری‌های مستمر اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران، یک فروند شناور جست‌وجو و نجات دریایی به نام ناجی ۵۳ به این اداره کل اختصاص داده شد.

این مقام مسوول ادامه داد: تجهیز مراکز هماهنگی جست‌وجو و نجات دریایی به شناورهای جست‌وجو و نجات به نام RIB از اقدامات کوتاه مدت سازمان بنادر و دریانوردی در طرح ملی جست‌وجو و نجات دریایی است و با توجه به افزایش فعالیت‌های ماهیگیری و گردشگری دریایی در شرق محدوده‌ی تحت حاکمیت این اداره کل مقرر است این شناور در مرکز فرعی جست‌وجو و نجات دریایی بندر فریدونکنار مستقر شود.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر گفت: پیش از این، شناور ناجی ۶ که در بندر نوشهر مستقر است به عملیات‌های جست‌وجو و نجات دریایی در منطقه اعزام می‌شد که به جهت وسعت منطقه تحت نظارت اداره کل کمبود شناور در این زمینه بیش از پیش احساس می‌شد.

کیا کجوری خاطرنشان کرد: با توجه به در پیش بودن سال نو و شروع طرح ایمنی سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۴، مراکز هماهنگی جست‌وجو و نجات دریایی بنادر نوشهر و فریدونکنار با شماره تماس (۱۵۵۰) به صورت شبانه روزی آماده امداد رسانی به شناورها و قایق‌های مضطر در مناطق ساحلی استان در هنگام وقوع هرگونه سانحه دریایی است.

شناور جست‌وجو و نجات به ناوگان دریایی مازندران اضافه شد

مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالمسازی، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می‌شوند.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقصتادی نوشهر و فریدونکنار است. منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می‌رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha