خراسان رضوی رتبه نخست کشور را در ایجاد جنگل دست کاشت دارد

مشهد- ایرنا- رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: این استان از نظر ایجاد جنگل دست کاشت بیابانی رتبه نخست کشور را دارد.

محمود زنگنه روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۵۷۸ هزار هکتار جنگلهای بیابانی استان خراسان رضوی ۲۷۰ هزار هکتار جنگل‌های بیابانی طبیعی و ۳۰۸ هزار هکتار جنگل دست کاشت است که با گونه‌هایی همچون تاغ، قره داغ، اسکنبیل، اشنیان و آتریپلکس ایجاد شده است.

وی ادامه داد: جنگلهای دست کاشت استان از سال ۱۳۴۰ تاکنون با همت کارکنان منابع طبیعی و آبخیزداری کاشته، حفاظت و مراقبت گردیده است.

رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: یکی از پروژه‌های مهم کنترل شن‌های روان، اجرای تله رسوب‌گیر است که با ایجاد کانالهایی به عمق یک متر و با طول متفاوت و مورد نیاز عمود بر جهت بادهای غالب ایجاد می‌شوند و در زمان وقوع طوفان، شنها پس از برخورد با خاکریز داخل کانال حبس می‌شوند.

وی افزود: پارسال ۵۰ کیلومتر تله رسوب‌گیر در این استان ایجاد شد.

خراسان رضوی منطقه‌ای خشک و نیمه‌ خشک است زیرا ۷۵ درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه‌خشک و فراخشک قرار دارد. یک میلیون و ۶۵۱ هزار و ۵۱۱ هکتار از زمینهای این استان در مناطق بیابانی که شامل حدود ۳۰ درصد از وسعت استان می‌باشد متاثر از کانونهای فرسایش بادی است.

خراسان رضوی دارای ۱۵ کانون بحرانی فرسایش بادی در ۱۷ منطقه و ۱۵ شهرستان است.

همچنین وسعت مراتع خراسان رضوی ۶ میلیون و ۵۶۶ هزار و ۲۹ هکتار معادل ۵۶ درصد از کل مساحت استان است. مساحت جنگلهای خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشه‌زارها، درختچه‌ها و جنگلهای دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی ۸،۵ درصد از کل وسعت استان می‌باشد. 

بلندترین نقطه خراسان رضوی قله سه هزار و ۶۱۵ متری بینالود و پست‌ترین نقطه آن در دشت سرخس با ارتفاع ۲۹۹ متر از سطح دریا است. 

خراسان رضوی با ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع  (۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار) وسعت، معادل هفت درصد مساحت کل کشور را در بر گرفته است.

این استان شامل ۳۳ شهرستان، ۸۱ شهر، ۷۹ بخش، ۱۷۵ دهستان و سه هزار و ۲۸۱ روستا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha