چرا تصادفات فوتی در خراسان جنوبی افزایش یافت؟

بیرجند - ایرنا - فوتی‌های تصادفات سفرهای نوروزی امسال در جاده‌های خراسان جنوبی نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است که اغلب آنان سرنشینان خودروها بوده‌ و ۲۲۰ نفر هم تاکنون مصدوم شده‌اند؛ موضوعی که چرایی آن از ابعاد مختلف قابل بررسی است.

به گزارش ایرنا این حوادث نگران کننده و تلخ به دلایل مختلف مربوط به عامل انسانی، خودرو و راه روی داده اما به گفته مسوولان استانی، عوامل انسانی از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان و نبستن کمربند ایمنی توسط سرنشینان از مهمترین دلایل بروز تصادفات نوروزی در خراسان جنوبی است.

این در حالی است که ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان جنوبی با کمیته‌های سیزده‌گانه از اسفند سال گذشته آغاز به کار کرد و کاهش تصادفات جاده‌ای به ویژه فوتی‌های ناشی از آن یکی از رویکردهای اصلی این ستاد اعلام شد به طوری که استاندار خراسان جنوبی در آخرین روز سال اعلام کرد: برای هر مورد فوت سوانح رانندگی در جاده‌های استان، یک نمره منفی برای فرمانداران و مدیران مربوطه لحاظ خواهد شد.

با اوج‌ گرفتن مسافرت‌ها و افزایش تردد در جاده‌های خراسان جنوبی که در ۲ کریدور ارتباطی کشور قرار دارد، شاهد افزایش تصادفات جاده‌ای بودیم و به گفته فرمانده انتظامی خراسان جنوبی از ابتدای طرح نوروزی در اسفند پارسال تاکنون ۶۳۰ فقره تصادف در این استان رخ داده که تعداد تصادفات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش دارد و از مجموع تصادفات، ۶۹ درصد خسارتی، ۲۹ درصد جرحی و ۲ درصد فوتی بوده است.

به گفته مسوولان در ۱۳ فقره تصادف برون شهری استان تا هفتم فروردین امسال ۲۲ نفر جان خود را از دست دادند در حالی که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۱۱ فوتی بود و ۱۰ نفر از ۲۲ فوتی تصادفات جاده‌ای استان در نوروز امسال مربوط به شهرستان طبس است که در همین راستا تصمیماتی برای تقویت شرایط موجود در جاده‌های این شهرستان اتخاذ شده است.

همچنین از ابتدای طرح نوروزی تصادفات خسارتی و جرحی در خراسان جنوبی به ترتیب ۹ درصد و ۲۳ درصد افزایش دارد و توجه نکردن به جلو، تخطی از سرعت مطمئنه و انحراف به چب علت ۸۲ درصد تصافات خراسان جنوبی بوده است.

اگرچه نقص در جاده و نقایص خودرو مانند نقص در کمربند ایمنی، نقص یا فقدان آینه‌ها، شیشه‌های خودرو، علائم هشداردهنده و نقایص فنی موتوری همچنین شرایط جوی از عوامل وقوع تصادفات جاده‌ای است اما نباید از عامل انسانی که درصد بالایی از تصادفات را به خود اختصاص داده‌ به آسانی گذر کرد.

موضوعی که معاون استاندار خراسان جنوبی به آن اشاره و اظهار داشت: با وجود اینکه اقدامات موثری توسط دستگاه‌های اجرایی در جاده‌های استان و نقاط حادثه‌خیز انجام شده و ۱۰۰ کیلومتر باند دوم نیز زیر بار رفته است اما تصادفات جاده‌ای همچنان ادامه دارد که این موضوع نشانگر نقش تاثیرگذار عامل انسانی در این خصوص است.

چرایی افزایش ۲ برابری تصادفات فوتی در خراسان جنوبی

تاکید بر اجرای طرح ترافیکی ویژه در راه‌های خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی هم سه‌شنبه شب در نشست مشترک ستاد اجرایی خدمات سفر و شورای راهبری تصادفات استان خواستار اجرای طرح ویژه ترافیکی و ایمنی با تامین امکانات و نیروی انسانی لازم برای موج دوم سفرهای نوروزی و کاهش تصادفات جاده‌ای در استان شد.

جواد قناعت افزود: این طرح با همکاری پلیس راه، اورژانس، راهداری و هلال احمر با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و پشتیبانی فرمانداران تهیه و برای روزهای پایانی تعطیلات نوروزی از ۱۱ تا ۱۵ فروردین ماه اجرا شود تا مسافران با آسودگی بیشتری به مقصد برسند.

وی خواستار اقدامات نو و موثر در راستای کاهش تصافات جاده‌ای استان شد و گفت: علاوه بر توجه به همه محورهای مواصلاتی باید نسبت به محورهای فردوس - بشرویه، سه راهی دیهوک به طبس، دیهوک - راور و طبس - یزد حساسیت بیشتری داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: با وجود همه تلاش‌های صورت گرفته بررسی‌ها نشان می‌دهد که عوامل انسانی زمینه‌ساز ۵۰ تا ۶۰ درصد تصادفات و تلفات جاده‌ای در محورهای مواصلاتی استان بوده اما باید نهایت تلاش خود را انجام دهیم تا در صورت امکان حتی جلوی یک فوتی را بگیریم.

وی گفت: خراسان جنوبی در اکثر شاخص‌هایی که وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی ارائه می‌کنند وضعیت خوبی دارد به جز فوتی‌های ناشی از تصادفات استان که نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است.

چرایی افزایش ۲ برابری تصادفات فوتی در خراسان جنوبی

رانندگی با سرعت بالا در خراسان جنوبی

معاون عملیات پلیس راه فراجا هم که در این نشست حضور داشت، هدف اصلی از سفر خود به خراسان جنوبی را حساسیت موضوع افزایش تصافات برون شهری استان عنوان کرد و گفت: جلسات تخصصی در پلیس راه استان در راستای پایش تصافات طرح نوروزی داشته‌ایم و نقاط آسیب، بررسی و دستوراتی برای ارتقای اقدامات عملیاتی ارائه شد.

سرهنگ ناصر قلی‌نیا افزود: توان عملیاتی استان جای تشکر دارد و همه دستگاه‌های متولی و رده‌های انتظامی با همدلی و همراهی پای کار هستند.

وی با انتقاد از اینکه متوسط سرعت رانندگی در خراسان جنوبی بسیار بالاست گفت: با گرفتن اطلاعات از دستگاه ترددشمار در محور بیرجند - قاین و بالعکس سرعت متوسط ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت است.

این مقام انتظامی اظهار داشت: بررسی تصافات طرح نوروزی استان نیز همین موضوع را به ما ثابت می‌کند و شدت برخورد تصادفات در محورهای استان به قدری بالاست که در تصادف کامیون و پژو در شهرستان طبس شدت برخورد به گونه‌ای بوده که خودروی سواری خرد شد.

وی گفت: باید در راستای کاهش میانگین سرعت در جاده‌های استان برنامه‌ریزی شود و در مجموع برای مدیریت تصادفات برنامه کوتاه مدت و عملیاتی طراحی شود.

سرهنگ قلی‌نیا با تاکید بر اینکه اقدامات پلیسی باید در استان صدادار تا اثرگذار باشد افزود: در سایر استان‌ها به نسبت استان سختگیری‌های بیشتری در راه‌های مواصلاتی دارند که این موضوع را خود رانندگان هم اذعان داشتند.

وی گفت: در محورهای مواصلاتی یکسری سربازانی داریم که براساس ماده ۲ اقدامات عملیاتی از آنان گرفته شده و نمی‌توانیم از این سربازان برای برخوردهای قانونی استفاده کنیم چرا که این افراد ابزاری برای برخورد ندارند.

معاون عملیات پلیس راه فراجا افزود: از دادستان مرکز استان تقاضا داریم که این اجازه را به ما بدهند تا این سربازان اطلاعات خودروهای متخلف را با ارائه مستند یادداشت کنند و در اختیاران افسران دارای کد اخطاریه قرار دهند تا اعمال قانون صورت گیرد.

وی همچنین از مسوولان متولی خواست که نقاط حادثه‌خیز استان را پررنگ‌تر کنند.

چرایی افزایش ۲ برابری تصادفات فوتی در خراسان جنوبی

۶۳۰ فقره تصادف از اسفند پارسال تا عید نوروز

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از ابتدای طرح نوروزی تاکنون ۶۳۰ فقره تصادف در استان رخ داده که تعداد تصادفات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش دارد و شهرستان بیرجند با ۲۸۳ تصادف معادل ۴۵ درصد بیشترین تصادفات را به خود اختصاص داده و شهرستان سرایان با هفت فقره تصادف کمترین وقوع تصادف را داشته‌ است.

سرهنگ حسن شجاعی‌نسب اضافه کرد: از مجموع تصادفات استان در این مدت ۶۹ درصد خسارتی، ۲۹ درصد جرحی و ۲ درصد فوتی بوده است.

وی گفت: از مجموع فوتی‌های تصادفات، شهرستان طبس با ۱۰ نفر فوتی و ۴۳ درصد، شهرستان بیرجند با ۶ نفر فوتی و ۲۶ درصد و شهرستان فردوس با سه نفر فوتی و ۱۳ درصد بیشترین سهم را داشتند، یعنی در سه شهرستان طبس، بیرجند و فردوس حدود ۸۲ درصد تصادفات فوتی استان روی داده است.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مسیرهای منتهی به شهرستان نهبندان در سال‌های گذشته یکی از محورهای پرحادثه خراسان جنوبی بود افزود: با مدیریت خوب مجموعه شهرستان و همکاران ما کمترین مشکل را در محورهای این شهرستان داشتیم.

وی گفت: از مجموع ۲۲ متوفی در تصادفات برون شهری استان سه نفر راننده و ۱۹ نفر سرنشین بوده‌اند که یکی از علل آن نسبتن کمربند ایمنی توسط سرنشینان خودرو است.

سرهنگ شجاعی‌نسب عنوان کرد: همچنین از مجموع ۲۳ فوتی در تصادفات درون و برون شهری استان ۲۰ نفر در صحنه و سه نفر در بیمارستان جان باختند در حالی که به صورت میانگین در تصادفات سال قبل و کلیت تصافات ۵۰ تا ۶۰ درصد سر صحنه فوت می‌کردند.

وی با بیان اینکه از مجموع ۱۴ فقره تصادف فوتی در خراسان جنوبی هشت فقره از نوع واژگونی بوده‌ است افزود: ۵۷ درصد تصادفات استان از نوع واژگونی است که باید در این زمینه بیش از گذشته ورود پیدا کنیم همچنین ۶۰ درصد تصادفات خراسان جنوبی در راه‌های اصلی و ۴۰ درصد راه‌های فرعی بوده و توجه نکردن به جلو، تخطی از سرعت مطمئنه و انحراف به چب علت ۸۲ درصد تصادفات است.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: در طرح نوروزی ۲ هزار و ۱۵۲ نفر، ۴۱۲ دستگاه خودرو و موتورسیکلت، ۴۷۰ دستگاه گشت خودرویی و موتورسیکلت و پیاده را در راستای کاهش تصادفات به کارگیری کردیم و هفت ایستگاه پلیس مستقر است که در هشت نقطه تجمیعی رده‌های امدادی حضور دارند و ارائه خدمات می‌دهند.

وی عنوان کرد: در طرح نوروزی امسال برخورد با تخلفات به طور کلی ۲۱ درصد، تخلفات حادثه‌ساز ۲۴ درصد و تخلفات موتورسیکلت ۹۷ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

سرهنگ شجاعی‌نسب افزود: در حوزه تعطیلات نوروزی مشکل یا چالش خاصی نداریم و خدمات‌رسانی توسط رده‌های مختلف از جمله پلیس در حال انجام است، تنها دغدغه و نگرانی ما در ارتباط با مدیریت ترافیک، کاهش تلفات و تصادفات در جاده‌های برون شهری است.

وی گفت: در حوزه درون شهری از ابتدای طرح نوروزی (۲۴ اسفند سال گذشته) تاکنون یک فقره تصادف فوتی داشتیم در حالی که سال گذشته پنج فقره تصادف فوتی داشتیم و تصافات فوتی درون شهری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۰ درصد کاهش داشته است.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی افزود: در تصادفات برون شهری استان تا الان ۱۳ فقره تصادف فوتی با ۲۲ متوفی داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲ برابری داشته‌ است همچنین تصادفات خسارتی و جرحی به ترتیب ۹ درصد و ۲۳ درصد افزایش دارد.

وی بیان کرد: کل فوتی‌های تصادفات اعم از درون و برون شهری نوروز سال گذشته ۱۳ فوتی بوده و از ابتدای طرح نوروزی امسال تاکنون به ۲۳ نفر رسیده است که رشد قابل توجهی دارد.

چرایی افزایش ۲ برابری تصادفات فوتی در خراسان جنوبی

نبستن کمربند از علل اصلی فوت سرنشینان است 

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی هم به تحلیل تصادفات نوروزی پرداخت و گفت: در تصافات جاده‌ای خراسان جنوبی از ابتدای طرح نوروزی تاکنون ۲۲ فوتی و ۲۲۰ مصدوم داشته‌ایم که ۲۷ درصد متوفیان و ۳۰ درصد مصدومان مربوط به شهرستان بیرجند است.

سرهنگ علیرضا رضایی افزود: شهرستان طبس ۴۶ درصد متوفیان و ۲۸ درصد مجروحان را به خود اختصاص داده‌ و در مجموع ۶۰ درصد متوفیان را در محورهای غرب استان داشته‌ایم.

وی بیان کرد: از ابتدای طرح نوروزی به طور میانگین روزانه ۲۰ فقره تصادف در جاده‌های خراسان جنوبی روی داده است همچنین روزانه در این تصادفات ۳۲ دستگاه خودرو خسارت می‌بینند، ۱۸ نفر مجروح می‌شوند و به طور میانگین ۲ نفر در جاده‌ها فوت کردند.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: همچنین در طرح نوروزی امسال روزانه سه هزار و ۵۰۰ خودرو اعمال قانون شدند و ۸۷ خودرو روزانه توقیف موقت شده‌اند.

وی بیان کرد: از مجموع ۲۲ فوتی در جاده‌های خراسان جنوبی، ۱۹ نفر سرنشین بوده‌اند که یکی از علل اصلی نبستن کمربند ایمنی توسط سرنشینان به خصوص سرنشینان عقب خودرو است.

سرهنگ رضایی با اشاره به اینکه ۵۸ درصد کل حوادث رانندگی استان از نوع واژگونی بوده است گفت: ۷۳ درصد متوفیان و ۶۰ درصد کل تصافات استان در راه‌های اصلی رخ داده و ۵۰ درصد تصادفات از ساعت ۱۲ تا ۱۸ بوده است که نشان می‌دهد خیلی از رانندگان در ساعتی که قبلا استراحت می‌کردند، الان مشغول رانندگی هستند و حادثه به وجود می‌آورند.

وی تاکید کرد: باید رانندگان بیش از گذشته مدیریت زمان رانندگی داشته باشند همچنین دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان در این زمان حضور خود را در جاده‌های استان فعال‌تر کنند.

سرهنگ رضایی علت ۸۲ درصد تصادفات استان را توجه نکردن به جلو، تخطی از سرعت مطمئنه و انحراف به چپ ذکر کرد و گفت: ۵۵ درصد متوفیان و ۴۹ درصد مجروحان در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها بوده‌اند.

وی با بیان اینکه از ابتدای طرح نوروزی تاکنون ۱۵ هزار تخلف توسط دوربین‌های ثبت تخلف استان به ثبت رسیده است افزود: در مجموع بیش از ۴۶ هزار تخلف در جاده‌های استان اعمال قانون و ۹۴۵ خودرو هم توقیف ساعتی شده‌اند.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه برخی محورهای مواصلاتی استان در راستای کاهش تصادفات نیازمند ارتقای ایمنی است گفت: عوامل انسانی هم در تصادفات نوروزی امسال نقش موثری داشته است.

هر سال سوانح رانندگی در تعطیلات به ویژه عید نوروز کام مردم را تلخ می‌کند و با توجه به اینکه موج دوم سفرهای نوروزی در راه است همچنین سفرهای داخل استان و گشت و گذار به مناطق مختلف آغاز می‌شود از این رو رعایت قوانین و مقررات رانندگی همراه با توجه همه سرنشینان به سفر ایمن، روزهای بهتر و کم خطرتر را برای ما رقم می‌زند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha