بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

ساری - ایرنا - دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای نخستین بار در کشور برای برگزاری رویداد بین المللی راینوکاپ و هوش مصنوعی با حضور ۲۰۰ تیم داخلی و خارجی، شهر هوشمند ساختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این شهر هوشمند که در مساحت ۷۰۰ متری در مصلی بزرگ شهر بابل با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی احداث شد، برگرفته از سنت و مدرنیته است.

در این شهر هوشمند که برخی از نمادهای شهر بابل همانند گنجینه و برخی از خانه های سنتی مازندران هم دیده می شود تلفیقی زیبا از سنت، مدرنیته و هوش مصنوعی است.

قرار است مسابقات رباتیک با حضور ۲۰۰ تیم با یک هزار شرکت کننده از کشورهای ایران، تاجیکستان، عراق، ترکیه و افغانستان در قالب پانزدهمین رویداد بین المللی راینوکاپ و هوش مصنوعی برگزار شود.

خودروهای خودران، پهپاد های هوشمند شهری و سرعتی، پست هوشمند، سامانه هوشمند و انبارداری هوشمند از ویژگی های این شهر هوشمند است.

در حاشیه این رویداد بین المللی بیش از ۴۰ شرکت صنعتی استان و کشور و ۲۵ شرکت دانش بنیان با ارائه آخرین دستاوردهای خود از دیگر بخش های مهم پانزدهمین رویداد بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی است.

همچنین اولین کنفرانس هوش مصنوعی و فناوری آینده نگر با حضور ۲ تن از سفیران کشورهای استرالیا و فرانسه نیز در این رویداد برگزار خواهد شد.

بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

آنچیزی که این کنفرانس بین المللی را ممتاز کرده، فعالیت دانشجویی در تمامی بخش های این کنفرانس و احداث شهر هوشمند است.

همه این اتفاق ها نتیجه حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم است که این دانشگاه نیازمحور و در راستای حل مشکلات جامعه قدم برمی دارد.

مسئولان امر براین باورند که این کنگره ها زمینه افزایش انگیزه و امید را در دانشجویان بالا می برد و دیگر دغدغه شغلی برای آینده نخواهند داشت.

تمامی خدمات ارائه شده در این شهر هوشمند اعم از روشنایی، علائم چراغ راهنمایی و رانندگی، امکانات گرمایشی و سرمایشی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی طراحی شده است.

همچنین این شهر به عنوان اولین شهر هوشمند ایران مطرح است.

بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

مردمی سازی دغدغه دولت

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در مراسم افتتاح این رویداد بین المللی بیان کرد: از جمله امتیاز های برجسته ی رویداد بین المللی راینوکاپ و هوش مصنوعی این است که تمامی اتفاقات خوب از سوی دانشجویان این دانشگاه انجام شده است.

قاسم عزیززاده گرجی بیان داشت: یکی از سیاست های اصلی دولت سیزدهم مردمی سازی و واگذاری امور به مردم است که این رویداد بین المللی نشان داد که این اصل به خوبی جواب می دهد و دانشجویان به نحو شایسته توانستند این شهر هوشمند را با راهنمایی اساتید نخبه خود احداث کنند.

وی اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم خلاء شکاف بین دانشگاه و صنعت برطرف شده و در حال حاضر تعامل بسیار خوبی بین صنعت و نخبگان دانشگاهی ایجاد شده است.

عزیززاده گرجی با اشاره به این مطلب که قرار دادهای مهمی در مازندران بین صنعت و دانشگاه منعقد شده است؛ افزود: بسیار خرسندیم که برخی از این تفاهم نامه نتیجه بخش بوده و گره های برخی از صنایع بزرگ باز شده است.

وی اظهار داشت: مایه افتخار است که نخبگان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل طرح هوشمند سازی دستگاههای دولتی در مازندران را که توسط استانداری پیشنهاد داده شد، انجام دادند که این امر یک مبنا برای دیگر استان های یک کشور شده است.

بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

حضور ۲۰۰ تیم بین المللی رباتیک در بابل

دبیر برگزاری پانزدهمین رویداد بین المللی راینوکاپ و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نیز در حاشیه مراسم افتتاحیه گفت: ۲۰۰ تیم با حضور یک هزار شرکت کننده از کشورهای ایران، تاجیکستان، عراق، ترکیه و افغانستان در پانزدهمین رویداد بین اللملی راینوکاپ و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل شرکت کردند.

جعفر ادبی فیروز جایی بیان داشت: این تیم ها در ۲ سطح آزاد دانشجویی و دانش آموزی هستند.

وی اظهار داشت: ماکت شهر هوشمند با اقتباس از شهر بابل در مساحتی حدود ۷۰۰ متر مربع توسط دانشجویان طراحی شده است که معماری های مختلف ایرانی- اسلامی و مدرن را شامل می شود.

وی افزود: ربات ها مبتنی بر هوش مصنوعی در این شهر به رقابت خواهند پرداخت که فضای کاملا واقعی را تجربه می کنند.

ادبی بیان داشت: از چالش های فناورانه این شهر می توان از هوش مصنوعی، خودروی خودران، پهباد های هوشمند شهری و سرعتی، پست هوشمند، سامانه هوشمند جنگ شهری و انباردار هوشمند نام برد.

وی با بیان اینکه از دیگر بخش های این رویداد می توان به خانه خلاقیت کودک و نوجوان، یاد کرد؛ گفت: تیم های مختلفی در سطوع مختلف برای رقابت در رشته های مختلف رباتیک همچون ربات های فوتبالیست، انبار دار، کاوشگر ماه، تعقیب خط و مبارز کوچک ثبت نام کردند.

این مقام مسوول، همچنین درباره بخش دیگر این رویداد به ربات های جنگجو در بخش آزاد اشاره کرد و گفت: ربات جنگجو یکی از مهیج ترین بخش ها در این دوره از رویداد می باشد که بسیار هیجان انگیز خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، برگزاری نمایشگاه تخصصی صنایع مرتبط با هوش مصنوعی، هوشمند سازی و اینترنت اشیاء، با حضور بیش از ۴۰ شرکت صنعتی استان و کشور و ۲۵ شرکت استارتاپی با ارائه آخرین دستاوردها در این زمینه را از دیگر بخش های مهم پانزدهمین رویداد بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی(راینوکاپ) خواند.

وی افزود: همچنین اولین کنفرانس هوش مصنوعی و فناوری آینده نگر با حضور دو تن از سفیران کشورهای استرالیا و فرانسه نیز در این دوره از رویداد برگزار خواهد شد.

ادبی اظهار داشت: در بخش ایده پردازی، نوآوری و اختراعات نیز بیش از ۵۰ ایده در ۲ بخش آزاد و دانش آموزی دریافت شد که از این تعداد ۲۳ اثر برای ارائه در نمایشگاه جهت آشنایی واحد تجاری، اسپانسر و شرکت کنندگان با آخرین دستاوردها و امکان عقد قرار داد با آنها انتخاب شد.

بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

امید دانشجویان رو به افزایش

در این پیوند رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل بیان کرد: این دانشگاه از ظرفیت بالایی اعم از اساتید و دانشجویان برخوردار است و دانشجویان بیش از هشت ماه تلاش کردند تا این رویداد بین المللی رقم بخورد.

بهرام عزیزالله گنجی با بیان اینکه این دانشگاه بیش از ۱۸ دانشمند یک و ۲ درصد بین المللی دارد؛ افزود: ریل گذاری دانشگاه از ایده تا بازار است یعنی تمام تلاش اساتید و دانشجویان تبدیل ایده به محصول و قابل استفاده در صنعت است.

وی گفت: آزمایشگاه های تحقیقاتی دانشگاه زیر نظر اساتید مجرب در مرکز رشد است و امروز اساتید ما محصولات تجاری تولید می کنند.

عزیزالله گنجی با بیان اینکه محصولی که حاصل تلاش شرکت های دانش بنیان و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است، می تواند مورد استفاده صنعت و صادرات قرار گیرد.

وی اظهار داشت: امروز ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت برقرار است، بنابرین با ۱۵ صنعت بزرگ در استان مازندران و نیز چند صنعت در سطح کشور قرارداد همکاری داریم و این نشان دهنده این است که ارتباط دانشگاه و صنعت را در دانشگاه شاهد هستیم.

این مقام مسوول بیان کرد: دانشگاه مشغول همکاری با یکی از صنایع بزرگ کشور و آن هم گروه خوردوسازی سایپا است و بر این اساس هیبریدی کردن خوردوی شاهین را در دستور کار قرار داده و حدود شش ماه طول کشید که خودروی شاهین هیبریدی شده و در حال حاضر آماده تحویل به شرکت خوردوسازی سایپا می باشد و منتظر تحویل خودروی بعدی هستیم.

وی اضافه کرد: هدف از برگزاری این رویداد آن است که بتوانیم توانمندسازی دانشجویان با آشنایی از جدیدترین طرح روز دنیا که رویداد بین المللی راینوکاپ یکی از آن رویداد های است را از سوی دانشحویان با استفاده از تکنولوژی روز دنیا بکار گیرند.

بابلی‌ها شهر هوشمند ساختند +فیلم

عزیزالله گنجی گفت: هدف آن است که دانشجویان در کنار درس، مهارت بیاموزند و از این طریق با صنعت ارتباط برقرار کنند و معتقدیم که مهارت در کنار تحصیل توانمندی به دانشجویان خواهد بود.

وی گفت: دانشجویانی که سال ها به فعالیت مهارت پرداختند امروز صاحب شرکت های بزرگی هستند که دارند به صنعت خدمت می کنند.

این مقام مسوول اظهار داشت: این رویداد بین المللی کمک خواهد کرد که مهارت های دانشجویان و دانش آموزان افزوده شود و با این مهارت انگیزه خوب برای ادامه تحصیل و امیدواری در حین تحصیل ایجاد شود.

رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: تمام هدف ما ایجاد انگیزه و امید در دانشجوان است که دغدغه شغل از بین برود و دانشجویان با اطمینان خاطر پای درس بنشیند و به مهارت آموزی روی بیاورد تا در صنعت تاثیرگذار باشد.

این رویداد از امروز ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه در مصلی بزرگ بابل برگزار می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha