۲۳ آبان ۱۳۹۴، ۹:۵۴
کد خبر: 81837313
T T
۰ نفر
افسردگي فصلي زنان را دو برابر مردان گرفتار مي كند

زنجان - ايرنا - يك روانپزشك مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي استان زنجان گفت: شيوع افسردگي فصلي (SAD )در زنان دو برابر مردان است كه عوامل مختلفي در آن دخالت دارد.

دكتر عليرضا آرماني كيان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: افسردگي فصلي نوعي از افسردگي اساسي است كه شيوع آن يك تا 9.5 درصد در كشورهاي مختلف برآورد شده است.
وي اظهار كرد: افسردگي فصلي در زمستان بيشتر مشاهده مي شود و بر اين اساس فرد مستعدي كه دو سال متوالي در يك فصل مشخصي علائم اين بيماري را داشته باشد، افسردگي فصلي ناميده مي شود كه در فصول ديگر سال بدون علامت است.
آرماني كيان افزود: افسردگي فصلي مي تواند در فصل هاي ديگر مانند پاييز نيز بروز كند و در خارج از زمان هاي اعلام شده بيمار به روال عادي بر مي گردد.
وي با بيان اينكه بيماري افسردگي فصلي به طور معمول در كشورهايي كه در قطب هاي كره زمين واقع شده اند و مناطقي كه هواي ابري و باراني طولاني تري دارد بيشتر مشاهده مي شود، ابراز كرد : نبود نور كافي خورشيد در اين مناطق افسردگي فصلي را شدت مي دهد.
اين روانپزشك مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي استان زنجان با بيان اينكه شيوع بيماري افسردگي فصلي در ايران بين يك تا يك و نيم درصد برآورد شده است، ادامه داد: بيماران مبتلا به افسردگي بيشتر مي خوابند و علاوه بر پرخوري تمايل زيادي به خوردن مواد غذايي حاوي هيدروكربنات و شيريني ها دارند.
رئيس مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي زنجان كم تحركي، كاهش ارتباطات اجتماعي و نبود كسب لذت كافي از زندگي را از ديگر علائم بيماران افسردگي فصلي ذكر كرد.
وي اظهار كرد: يك پنجم بيماران افسردگي به اختلالات دو قطبي يك و دو نيز مبتلا مي شوند كه به مراتب درمان هاي پيچيده تر و سنگين تري را دارند.
اين روانپزشك مركز آموزشي و درماني شهيد بهشتي استان زنجان، حضور در فضاي باز، ورزش و نور درماني (فتوتراپي) را از جمله راهكارهاي درماني بيماران افسرده ذكر كرد.
6085/7320