محمد اسلامي در حاشيه بازديد از اين نيروگاه در گفت و گو با خبرنگاران يكي از مهم ترين معضلات زيست محيطي در اين استان را پراكندگي و دپوي زباله در جاي جاي آن دانست و گفت : اين مشكلات خود ساخته ، آب ، خاك و امنيت غذايي مردم اين منطقه را به مخاطره انداخته است.
وي افزود : توسعه استان مازندران بايد با حفظ محيط زيست همراه باشد و مشكل زباله استان بايد با همراهي مردم به صورت ريشه اي حل شود .
استاندار مازندران تاكيد كرد : بايد با بهره گيري از فناوري نوين كه كمترين اثرات زيست محيطي را به همراه داشته باشد ، مشكل زباله استان را به صورت اساسي حل كنيم و يكي از اين روش ها تبديل زباله به انرژاي است .
اسلامي گفت كه اين موضوع با جديت بيشتري بزودي در استان و حتي تهران مورد پي گيري خواهد گرفت و نتيجه خواهد داد و ضمن آن كه ظرفيت نيروگاههاي در حال ساخت يكي در نوشهر و ديگري در ساري نيز بايد به گونه اي باشد تا در زمان پيك مسافر پاسخگوي زباله استان باشد.
وي همچنين از رعايت نشدن نكات ايمني و مسائل بهداشتي در ساخت نيروگاه زباله نوشهر انتقاد كرد و گفت كه اگر مشكلي كه براي يكي از نيروهاي انساني در اين كارگاه رخ دهد ، كدام مسئول بايد پاسخگو باشد.
** فرهنگ سازي در رعايت محيط زيست در استان
استاندار مازندران گفت : امروز همه مردم ، مسافران و گردشگراني كه به براي ديدن مواهب طبيعي مانند دريا ، جنگل و ديگر ظرفيتت هاي گردشگري اين استان را به عنوان مقصد سفرشان برمي گزينند بايد در حفظ محيط زيست كوشا باشند و از ريختن زباله در طبعيت اين استان سرسبز خودداري كنند.
اسلامي افزود : همه مسئولان و متوليان امر نيز نبايد اجازه دهند تا افرادي بدون رعايت مسائل زيست محيطي با ريختن زباله چهره اين استان را نازيبا كنند.
استاندار مازندران توسعه پايدار را حلال مشكلات استان دانست و تاكيد كرد : حل مشكلات مازندران با همكاري و همراهي مردم ميسر خواهد بود.
وي توضيح داد : اعتماد به مردم يك اصل اساسي در جمهوري اسلامي ايران براي سازندگي است و مردم خودشان بايد براي حل معضل زباله پيشگام شوند و اجازه ندهند كسي چهره استان را با ريختن زباله نازيبا كند.
اسلامي افزود : تك تك هم استاني ها بايد در قبال زيبا نگه داشتن چهره استان احساس وظيفه و مسئوليت كنند و وقتي همه در قبال ريختن زباله احساس مسئوليت كنند و تذكر دهند ، ديگر كسي به خودش اجازه نمي دهد زباله را در حاشيه خيابان ها ، جاده ها ، مراكز گردشگري و ديگر اماكن رها كند.
** پيشرفت 78 درصدي نيروگاه زباله سوز نوشهر
كارشناس مشاور طرح ملي نيروگاه زباله سوز نوشهر نيز ميزان پيشرفت فيزيكي اين طرح را حدود 78 درصد اعلام كرد و گفت :تاكنون براي اين پروژه حدود 45 ميليارد تومان هزينه شده است كه بيشتر آن اعتبارات دولتي بوده است .
علي قضايي بانويي افزود : فاز نخست اين نيروگاه كه سوزاندن زباله است تا پايان سال راه اندازي مي شود و توليد برق و وارد مدارشدن اين انرژي در شبكه سراسري نيز در خرداد ماه سال آينده انجام خواهد گرفت .
وي ميزان اعتبار مورد نياز براي اجراي كامل اين طرح را حدود 10 ميليارد تون اعلام كرد.
عمليات ساخت نيروگاه زباله سوز نوشهر از سال 1390 با حضور رئيس وقت سازمان حفاظت محيط زيست آغاز شد و قرار بود به مدت يك سال ساخته و بهره برداري شود.
اين نيروگاه ظرفيت سوزاندن حدود 200 تن زباله را در روز دارد ضمن اين كه با فعاليت آن مي توان روزانه به ميزان سه مگاوات برق توليد كرد كه 2.5 مگاوات آن وارد شبكه سراسري شده و بقيه براي مصرف داخلي استفاده مي شود.
شركت در راهپيمايي اربعين حسيني (ع ) مردم چالوس ، بازديد از محل دپوي زباله و نيز ديدار با خانواده هاي شهدا و ايثارگران از ديگر برنامه هاي استاندار به غرب مازندران است .
شهرستان 134 هزار نفري نوشهر در غرب مازندران قرار دارد.
خبرنگار :مهراب زكي پور كينجي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7078/1654
نوشهر- ايرنا - استاندار مازندران روز پنجشنبه به همراه جمعي از مسئولان استاني و محلي از نيروگاه زباله سوز نوشهر بازديد كرد.