به گزارش خبرنگار ايرنا و بر اساس آمار رسمي دانشگاه علوم پزشكي مازندران ، شمار مصدومان ناشي از جشن چهارشنبه سوري در استان هر ساله در حال افزايش است به طوري كه تعداد مصدومان از 61 نفر در آخرين چهارشنبه سال 94 به 96 تن در سال گذشته افزايش يافت.
قطع عضو و سوختي شديد برخي از مصدومان چهارشنبه سوري در 2 سال گذشته ، از پيامدهاي غمباري بوده كه بر اين سنت شادي آفرين تحميل شد.
چهارشنبه سوري از جمله سنت هاي پيش درآمد نوروز و مورد استقبال و تقريبا دلپسند اكثر ايرانيان باستان تاكنون بوده است ، اما اين سنت كهن گويا بيشترين پيوست هاي نازيبا و ناخوشايند را تاكنون با خود تجربه كرده به گونه اي كه امروز چهارشنبه سوري براي بسياري يادآور سوختگي ، آسيب و نقص عضو و خشونت شده است.
چهارشنبه سوري شايد جشني با آتش باشد ، اما هرگز به معني به استقبال خطر رفتن نيست چون ما خود را براي استقبال از جشن نوروز آماده مي كنيم و بايد سالم باشيم تا سال هاي سال آن را برگزار كنيم.
**توصيه هاي نيروي انتظامي مازندران در مورد چهارشنبه سوري
در همين راستا معاونت اجتماعي نيروي انتظامي مازندران چندين توصيه و نكايت ايمني چهارشنبه سوري را به صورت گسترده در قالب پيام هاي تلگرامي و نصب بنر در سطح شهرهاي استان اطلاع رساني كرده است.
از آنجائي كه اين مراسم در سال هاي اخير تغيير كرده و جشن آن به دليل استفاده از مواد محترقه و آتش زا كه بعضي ها هم دست ساز و خطرناك است ،تبديل به آتش سوزي و جنگ هاي خياباني شد ، به طوري كه مصدوميت ناشي از سوختگي ، قطع عضو و حتي به مرگ شماري از هموطنان نيز منجر مي شود.
با توجه به ممنوعيت قانوني توليد و خريد و فروش مواد محترقه و منفجره ، والدين بايد با گوشزد كردن خطرات جاني و مالي ناشي از انفجار اين مواد بيشتر مراقب فرزندان خود باشند.
معاونت اجتماعي نيروي انتظامي مازندران از شهروندان خواست از حمل مواد محترقه و منفجره در جيب هاي لباسشان خودداري كنند و مراقب رفتارهاي خطرناك و ناهنجار برخي از افراد باشند و درصورت لزوم مراتب را به واحد هاي گشت نيروي انتظامي و يا پليس 110 اطلاع دهيد.
**هنجارشكني ها و ايجاد مزاحمت براي مردم خط قرمز پليس در چهارشنبه سوري
فرمانده نيروي انتظامي مازندران نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت : سلب آسايش ديگران، وسيله خوبي براي شادي و سرگرمي نيست و از جوانان و نوجوانان انتظار داريم جشن چهارشنبه سوري را با اشتباهات خود ، تبديل به اندوه و ماتم در آستانه سال جديد نكنند.
سردار سيد محمود ميرفيضي افزود : والدين در روزهاي هاي آخر سال بايد مراقبت بيشتري بر رفت و آمدهاي كودكان و بازي و سرگرمي هاي آنان داشته باشند و لوزام شخصي آنان را نيز كنترل كنند.
فرمانده انتظامي مازندران با اشاره به اينكه در سال جاري بيش از 436 هزار عدد از انواع مواد محترقه و منفجره در استان كشف شده است ، گفت : تاكنون 56 نفر از عاملان و توزيع كنندگان مواد محترقه كه با مقاصد سودجويانه و گاهي ناآگاهي از عواقب اين شادي كاذب در استان فعاليت مي كردند، دستگير شدند .
وي افزود : خط قرمز پليس در چهارشنبه آخرسال هنجارشكني ها و ايجاد مزاحمت براي مردم است.
سردار ميرفيضي گفت : متاسفانه هرساله در روزهاي منتهي به آغاز سال نو، روزهايي سخت و دلهره آور براي بعضي از خانواده ها رقم مي خورد، روزهايي كه ياد آور حوادث تلخ و ناگواري براي آنان بوده است ، روزهايي كه در آستانه سال جديد شادي و نشاط آنان را به غم و اندوه تبديل كرده است.
فرمانده انتظامي استان مازندران بيان داشت : به رغم اقدام هاي پيشگيرانه ، بازهم شاهد حوادث ناخوشايندي از سوي هنجار شكنان هستيم كه سالمندان و خردسالان نيز قرباني رفتارهاي ناهنجار آنان مي شوند.
ميرفيضي گفت : در برخورد با مراسم چهارشنبه آخر سال كه امروزه به صورت يك ناهنجاري اجتماعي در جامعه نمود پيدا كرده است ، پليس علاوه بر اقدامات پيشگيرانه و فرهنگي ، طرح هاي انتظامي و عملياتي را نيز در دستور كار خود قرار داده است .
وي با تاكيد بر رويكرد محله محوري و كوچه محوري چهارشنبه سوري با حضور خانواده ها در كنار فرزندان ، اظهار داشت: پليس هيچگاه مخالف شادي و نشاط مردم نيست ، ولي سلب آسايش ديگران ، وسيله خوبي براي شادي و سرگرمي نيست و از جوانان و نوجوانان عزيز انتظار مي رود، با اشتباهات خود، اندوه و ماتم را جايگزين شادي آغاز سال نو نكنند.
ميرفيضي گفت : نگاه ناجا به چهار شنبه آخر سال نگاه تعاملي است نه تقابلي و مهم ترين مطالبه مردم از پليس حفظ نظم و امنيت و برخورد با هنجار شكنان ، مزاحمت هاي خياباني و افراد مخل نظم و امينت اجتماعي است و هر جا كه آسايش، امنيت و آرامش مردم به مخاطره بيفتد، پليس از هيچگونه تلاشي فروگذار نخواهد كرد.
6990/1654
جشن پيوند مهر و دوستي ايرانيان
وحشت و غم ، جايگزين شادي در چهارشنبه سوري
۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۰۸
کد خبر:
82855010
ساري- ايرنا - چهارشنبه سوري ، اين سنت ديرينه ايرانيان كه پيام آور شادي و سرزندگي به شمار مي رود ،امروزه به خاطر رويكرد نادرست برخي افراد به آن تبديل به موقعيتي براي ايجاد وحشت و غم شده است.