به گزارش ايرنا، علي ديانتي روز جمعه در كارگاه آموزشي «معرفي پايه هاي اصلاح شده جديد درختان ميوه و مزاياي استفاده از آن در پروژه اصلاح، احيا و جايگزيني باغات» كه در محل نمايشگاه هاي دايمي و بين المللي اين شهرستان و به منظور انتقال يافته هاي نوين علمي و ارتقاي سطح آگاهي نهالكاران و باغداران برگزار شد، اظهار داشت: بيش از 930 هزار تُن محصول طي سال زراعي گذشته در مياندوآب توليد شد.
وي اضافه كرد: اين درحالي است كه بخش كشاورزي اين شهرستان با محدوديت هاي طبيعي، كاهش نزولات جوي، خسارت ناشي از عوامل غيرمترقبه و كاهش 32 درصدي حق آبه بخش كشاورزي اين شهرستان مواجه بود.
وي با اشاره به اينكه اقتصاد و اشتغال اين شهرستان وابسته به بخش كشاورزي است، بيان كرد: از 52 هزار هكتار اراضي آبي اين شهرستان حدود 13 هزار هكتار به كشت محصولات باغي اختصاص دارد و به عنوان قطب توليد نهال كشور مطرح بوده و صاحب برند است.
مدير جهاد كشاورزي مياندوآب اضافه كرد: هرگونه تغيير در كشت منطقه مستلزم زمينه سازي جهت پذيرش فرهنگ توليد همسو با برنامه هاي سازمان جهاد كشاورزي در راستاي كاهش مصرف آب آبياري است.
ديانتي افزود: با پيگيري هاي انجام گرفته بخش باغباني مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي اين شهرستان به زودي فعاليت خود را شروع مي كند تا شاهد انتقال نتايج علمي و پژوهشي محققان به بهره برداران و توسعه و شكوفايي بخش كشاورزي شهرستان بود.
عضو هيات علمي دانشگاه اروميه نيز در اين كارگاه آموزشي با تشريح مزايا، روش توليد و تكثير پايه هاي رويشي جديد در درختان ميوه، اظهار داشت: زود باردهي، پرباري و عملكرد بالا، سازگاري با اقليم و خاك منطقه و مقاوم بودن به بيماري هاي شايع منطقه از مزاياي كشت پايه هاي رويشي است.
لطفعلي ناصري ادامه داد: در اين پايه ها بازدهي مصرف آب نسبت به پايه هاي بذري 2 برابر است و سال آوري ندارند.
وي از پرداخت يارانه به نهال كاران و باغداران براي تهيه نهال رويشي توسط جهاد كشاورزي خبر داد و گفت: جهت موفقيت نهالكاران منطقه، دستيابي آنان به تكنولوژي و علم توليد پايه هاي رويشي الزامي است.
ناصري با اشاره به نحوه اجرا و مزاياي روش آبياري زيرسطحي در باغات، افزود: در اين روش آبياري، آب توسط لوله هايي در زير سطح زمين بطور مستقيم در اختيار ريشه درختان قرار مي گيرد و از تبخير آب از سطح خاك جلوگيري مي شود و راندمان آب آبياري در حد قابل توجهي افزايش مي يابد.
به گزارش ايرنا، در حاشيه اين كارگاه آموزشي جلسه پرسش و پاسخ در خصوص مسايل علمي، نكات فني و تكنولوژي توليد و تكثير پايه هاي رويشي و نحوه كنترل بيماري هاي شايع درختان ميوه برگزار شد.
سالانه 10 ميليون اصله انواع نهال باغي در مياندوآب توليد مي شود و به طور متوسط 120 نهالكار در اين شهرستان فعاليت دارند.
9871/6185/2093
مهاباد - ايرنا - مديرجهاد كشاورزي مياندوآب گفت: با تلاش كشاورزان و توصيه هاي فني و مشاوره هاي كارشناسان، با وجود كاهش ميزان حق آبه بخش كشاورزي، توليد محصولات كشاورزي در اين شهرستان تثبيت و افزايش يافته است.