فدراسیون وزنه برداری این روزها به نظر میرسد برنامههای بسیاری را برای حضور زنان وزنه بردار در رقابتهای آسیایی و جهانی در نظر گرفته است. اما زنان وزنه بردار هنوز تا مدال آوری در عرصههای برون مرزی مسیر سخت و طولانی را باید طی کنند و این امر محقق نخواهد شد تا زمانی که مشکلات آنها برطرف شود.
مشکلاتی که مهمترین آن مالی است و به دنبال آن نبود تجهیزات و عدم اعزام وزنه برداران به برخی از مسابقات آسیایی و جهانی راه را برای مدال آوری آنها دشوار کرده است.
علاوه بر این مشکلاتی که عنوان شد، نبود مربی با تجربه در هیأتهای استانها برای آموزش به وزنه برداران، میتواند مانعی برای پیشرفت آنها باشد زیرا که مربی نقش کلیدی در رشد یک وزنه بردار دارد و در صورت نبودن چنین مهرهای در کنار وزنه برداران، رکورد زدن برای این ورزشکاران دشوار خواهد بود.
وزنه بردارانی که برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا شرکت کردند و توانستند با پشت سرگذاشتن مشکلات بسیار، گام مثبتی در این مسیر بگذارند و مقام نهم را از میان ۱۹ تیم در آسیا بدست آورند.
نخستین تجربه بر روی تخته رفتن زنان وزنه بردار در مسابقات آسیایی برای همه این ملی پوشان فوق العاده بود و این بار باید برای اولین بار در مسابقات جهانی حضور یابند و در این مدت باقی مانده تا مسابقات جهانی تایلند با تمرین مداوم در رقابتهای جهانی وزنه بزنند.
«ملیحه مصطفوی» نایب رئیس هیأت وزنه برداری استان اصفهان درخصوص مشکلات زنان وزنه بردار در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: برای پیشرفت وزنه برداری زنان با مشکلات بسیاری روبرو هستیم و همواره مشکلات مالی حرف اول را میزند. همچنین کمبود تجهیزات و نبود مربی باتجربه بیش از پیش بر این مشکلات میافزاید، زیرا مدت کوتاهی است که برنامههای استعدادیابی برای زنان وزنه بردار اجرا میشود.
وی افزود: فدراسیون وزنه برداری برای برطرف کردن این موانع باید تمهیدات خاصی را در نظر بگیرد از جمله بهره مند شدن از تجربیات سرمربیان مرد با حفظ شئونات اسلامی میتواند ما را یک گام رو به جلو ببرد. در همین راستا کلاسهای داوری و مربیگری برای زنان در نظر گرفته شده و یک ماه دیگر نیز میزبان مسابقات کشوری هستیم و امیدوارم بتوانیم از این پس شاهد رشد زنان در این عرصه باشیم.
مصطفوی بیان کرد: برای این رقابتها به عنوان میزبان تمهیداتی چون اسکان، غذا و ایاب و ذهاب را فراهم کردیم اما نمیتوانیم بهترینها را برای ورزشکاران این عرصه مهیا کنیم. خواسته ما از مسئولان وزنه برداری این است تا برای از میان برداشتن این مشکلات راهی بیاندیشد و به رشد زنان وزنه بردار بیش از پیش کمک کند.
نایب رئیس هیأت وزنه بردای استان اصفهان گفت: از رئیس جدید فدراسیون توقع توجه خاص به زنان و فراهم کردن تجهیزاتی چون میله داریم زیرا میلههایی که برای مردان استفاده میشود با میلههای زنان متفاوت است.
همچنین «پوران ندائی» نایب رئیس هیأت وزنه برداری استان فارس نیز در زمینه مشکلات هیأتهای استانها عنوان کرد: حدود یکسال و ۹ ماه است که وزنه برداری را شروع کردیم و کسانی هستند که علاقه زیادی به این رشته دارند اما امکانات و تجهیزات نداریم و امیدواریم بتوانیم زنان بیشتری را جذب وزنه برداری کنیم.
وی ادامه داد: وزنه برداری رشتهای نوپا و نیازمند حمایت ویژه فدراسیون است بنابراین از همه خانوادهها و مسئولان این امر میخواهیم تا به رشد این رشته در میان زنان کمک کنند تا بتوانیم در مدت زمان کوتاهی وزنه برداران به موفقیت در عرصههای برون مرزی دست یابند.
نایب رئیس هیأت وزنه برداری استان فارس، اظهار داشت: ورزشکاران این استان نیز از نظر تکنیکی عالی هستند و چهار وزنه بردار از این استان عضو تیم ملی هستند اما تنها یکی از این وزنه برداران برای مسابقات آسیایی انتخاب شد. اکنون نیز وزنه برداران به سرعت خود را برای مسابقات جهانی آماده میکنند.
زنان وزنه بردار در نخستین اردو که از ۲۰ خرداد ماه آغاز شد برای حضور در مسابقات جهانی تایلند شرکت کردند و تا اواسط مرداد ماه اسامی قطعی ملی پوشان اعزامی به رقابتهای جهانی تایلند اعلام خواهد شد.
پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ به عنوان گزینشی بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو از ۲۷ شهریور تا پنجم مهرماه برگزار میشود.
بنابر اعلام فدراسیون وزنه برداری، ۱۰ وزنه بردار شامل سیده الهام حسینی (لرستان)، الناز باجلانی (کردستان)، پوپک بسامی (تهران)، ابریشم ارجمندخواه (تهران)، پارمیدا محمودیان (گلستان)، پریسا جهانفکریان (کهگیویه و بویراحمد)، مریم زارع (فارس)، فروغ یونسی (بوشهر)، حدیثه حاج کناری (مازندران) و یکتا جمالی (اصفهان) به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
نظر شما