«منصوره سادات صادقی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا از ابلاغ برنامه پیام دو به دانشگاه ها خبر داد و اظهارداشت: طرح پیشگیری از مصرف مواد(پیام) در جامعه دانشگاهی از جمله سیاست های دفتر مشاوره و سلامت در کاهش آسیب های روانی اجتماعی است که توسط مرکز مشاوره دانشجویی اجرا می شود.
وی افزود: برنامه جامع پیشگیری از مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه های تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۶ تدوین و در چندین دانشگاه کشور به صورت پایلوت اجرا شد.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: بعد از بررسی های انجام شده، این برنامه در سال ۹۸ مورد بازنگری قرار گرفت و با عنوان برنامه «پیام دو» با تغییراتی که در آن انجام شد از نظر اجرایی دارای انعطاف و قابلیت بیشتری برای اجرا در دانشگاه ها با مقیاس های متفاوت است.
صادقی یادآور شد: این برنامه بومی سازی شده و جامع چهار فاز حمایت گیری و استقرار، توانمندسازی، اجرای برنامه در قالب بسته های خدمتی و آموزشی و ارزشیابی برنامه دارد که برخی فازها در دانشگاه ها در حال اجرا است.
وی به شعار مراکز مشاوره دانشجویی سراسر کشور اشاره کرد و اظهارداشت: مراکز مشاوره دانشجویی سراسر کشور در سال تحصیلی جدید با شعار افزایش سواد سلامت روانی جامعه دانشگاهی فعالیت های خود را تقویت می کنند.
وی افزود: فعالیت های سال تحصیلی جدید مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور در زمینه پیشگیری و مداخله با هدف افزایش آگاهی جامعه دانشجویی نسبت به ضرورت ارتقای سلامت روان قوت می یابند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درمورد آغاز هفته سلامت روان دانشگاه ها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هفته سلامت روان از ۱۸ مهرماه آغاز می شود، برنامه هایی در جهت افزایش توانمندی های دانشجویان، کاهش آسیب های روانی اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی دانشجویان در دستور کار قرار دارد.
صادقی همچنین از اجرای طرح پایش سلامت روان و جسم در دانشگاه های سراسر کشور در آغاز سال تحصیلی خبرداد و گفت: امسال همزمان با ورود نودانشجویان طرح پایش سلامت روان و جسم در مراکز مشاوره و مراکز بهداشت و درمان دانشگاه ها و برخی موسسات آموزش عالی سراسر کشور شروع شده است.
وی افزود: این طرح در سال جدید با تاکید بر اجرا به روش اینترنتی است تا در مورد دانشجویانی که نیاز به خدمات مشاوره یا بهداشت و درمان دارند با سرعت و دقت بیشتری خدمات رسانی مفیدی توسط مراکز مشاوره و بهداشت انجام شود.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان ادامه داد: تاکنون حدود ۷۰ هزاردانشجو در این طرح شرکت کرده اند.
صادقی همچنین به توسعه کانون های همیاران سلامت روان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با تاکید بر افزایش سواد سلامت روانی اجتماعی همیاران اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف دفتر مشاوره و سلامت ارتقای سلامت روانی اجتماعی با تکیه بر نیروی دانشجویان همیار است.
وی افزود: در سال تحصیلی جدید با تغییر در برنامه های همایش ها و نشست های دانشجویان همیار سلامت روان، هدف افزایش آموزش های عمومی و تخصصی به اعضای این کانون ها با درنظر داشتن آسیب های بومی مناطق است.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: این دانشجویان با آموزش در زمینه نشانه شناسی رفتارهای پُرخطر و کمک به دانشجویان هم دانشگاهی خود اقدام موثری در کاهش آسیب های روانی اجتماعی در دانشگاه ها می کنند.
صادقی یادآور شد: حدود ۴۰۰ کانون در حال حاضر در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وجود دارد و ۱۷ هزار دانشجو عضو آنها هستند.
وی اظهارداشت: امسال برای آموزش های بیشتر و درگیری بیشتر اعضای کانون همایش های منطقه ای با تاکید بر عوامل بومی و سپس همایش کشوری برگزار می شود.
نظر شما