قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره ویزیت بیماران توسط دانشجویان رشته پزشکی در بیمارستانهای آموزشی افزود: پزشکان مقیم در بیمارستانهایی حضور دارند که آموزشی نیستند زیرا در بیمارستانهای آموزشی، رزیدنت سال یک تا سال چهار حضور دارند.
وی افزود: ما به لحاظ منابع، باید عملا پزشکان مقیم را در بیمارستانی بگذاریم که حضور پزشک آنجا ضرورت بیشتری دارد. دستیار پزشک هم پزشک است چون تخصص آن رشته را دارد. در برخی رشته ها، پزشکان رزیدنت ما دانشجویان سال بالایی آن رشته هستند.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: تقریبا بیش از ۸۰۰ پزشک مقیم در بیمارستانهای درمانی داریم. البته، اعتراضی که گاهی افراد دارند این است که رزیدنت سال یک، بیمار را ویزیت کرده ولی رزیدنت سال بالاتر ندیده که بلافاصله تذکر برای آن دانشگاه نوشته ایم یا مثلا مریض باید به موقع به اتاق عمل می رفت با یک مقدار تاخیر به اتاق عمل رفته است که اینها پیگیری و تذکر داده شده است.
وی ادامه داد: گاهی وقتها، مردم انتظار دارند سریع کارشان انجام شود در حالیکه اقدامات پزشکی زمانبندی دارد. به عنوان مثال هفته قبل در بازدید از یکی از بیمارستانها متوجه شدم که همراهان یکی از بیماران خیلی آشفته هستند و آنها معترض بودند که چرا کار بیمارشان که دستش شکسته بود، انجام نمی شود. این مریض، یک فرد هفتاد ساله بود که به خاطر کهولت سن باید مشاوره قلب و ریه می شد و قند بالایی هم داشت که نیازمند کنترل بود. برای وی آتل بسته و زخمش را شستشو داده بودند. این فرد عملش باید با دو سه روز تاخیر انجام میشد چون باید قندش تنظیم میشد و از وضعیت قلبش هم مطمئن میشدند.
معاون درمان وزارت بهداشت به خطرات شتابزدگی در رسیدگی به وضعیت بیماران اورژانسی اشاره کرد و گفت: وقتی مریض را اورژانسی اتاق عمل میبریم، در صورتیکه مشکلات داخلی همچون فشار خون، دیابت و ... دارد عوارض و تبعات بیشتری برای بیمار ممکن است ایجاد شود. گاهی وقت ها مردم انتظار دارند کارشان سریع انجام شود اما شاید این کار باید با رعایت شرایطی صورت گیرد که زمانبر است.
این مقام عالی وزارت بهداشت تاکید کرد: دانشجوی سال بالا خودش یک متخصص است. وقتی در کنار دانشجوی سال بالا، پزشک مقیم درمانی در یک مکان گماشته شود سبب تداخلات کاری می شود و مانند این است که دو نفر برای انجام یک کار در یک مکان قرار گرفته باشند. اگر قرار باشد هم دانشجوی سال آخر تخصص و هم متخصص در بیمارستان آموزشی حضور داشته باشند، این سئوال پیش میآید که کدام یک باید بیمار را ویزیت کنند که البته حضور هر دو معقولانه نیست.
وی ضمن تاکید بر افزایش نظارتها بر بیمارستانهای آموزشی به منظور ویزیت بیماران توسط دانشجویان سال بالای پزشکی افزود: نظارت ها باید بیشتر شود که دانشجوی سال سه و چهار بیمار را ویزیت کنند که در واقع هم هزینه مدیریت شود و هم تداخل کاری بوجود نیاید.
واکنش معاون درمان وزیر بهداشت به ویزیت بیماران توسط دانشجویان
دانشجویان رشته های پزشکی صلاحیت ویزیت بیماران را دارند
تهران-ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت درباره ویزیت بیماران توسط دانشجویان رشته پزشکی در بیمارستانهای آموزشی گفت: دانشجویان سال بالای تخصص رشتههای پزشکی به عنوان دستیار زیر نظر پزشکان متخصص این رشته به بیماران خدمات ارائه می دهند و این افراد صلاحیت ویزیت بیماران را دارند.
اخبار مرتبط
-
ویزیت همزمان چند بیمار و نارضایتی بیماران
بروجرد - ایرنا - ویزیت همزمان چند بیمار توسط برخی از پزشکان موجب نارضایتی بسیاری از بیماران…
-
كم فروشي در بازار سلامت
تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت:مثل خريد هر خدمتي، شما پول دادهايد و انتظار…
-
كميته بررسي وضعيت دستياران پزشكي تشكيل شود/درآمد رزيدنت ها از قانون كار كمتر است
تهران - ايرنا - قائم مقام معاونت نظارت و برنامه ريزي سازمان نظام پزشكي تاكيد كرد: بايد كميته…
-
ویزیت فله ای
همدان- ایرنا- روند رو به رشد مراجعه كنندگان به پزشكان و شلوغی مطب ها زمینه ای برای ویزیت های…
-
روند پذيرش در اورژانس بيمارستانها بيمار را از رمق مي اندازد
زنجان – ايرنا – روند طولاني پذيرش در اورژانس بيمارستان ها، بيماران را از رمق مي اندازد و اين…
-
بي احترامي به بيماران با ويزيت فله اي
تهران- ايرنا- روزنامه آرمان در گفت وگو با ايرج خسرونيا رييس انجمن متخصصان داخلي كشور نوشت:…
-
زمان ويزيت بيمار و استانداردهايي كه رعايت نمي شود
تهران- ايرنا- روزنامه خراسان در صفحه اجتماعي نوشت:به گفته معاون درمان وزارت بهداشت استاندارد…
نظر شما