اکبر خدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان ذخیره آب سدکوثر در گچساران هم اکنون ۴۵۰ میلیون متر مکعب است که ۱۱۷ میلیون متر مکعب نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر برآورد شده است.
وی اظهار داشت: ذخیره آب سد کوثر در ابتدای سال آبی گذشته به دلیل کم بارشی به کمترین میزان خود رسیده بود.
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران تصریح کرد:براساس برآوردی که به تازگی از سوی کارشناسان وزارت نیرو صورت گرفته است ظرفیت مخزن سد کوثر ۵۴۷ میلیون متر مکعب است و ۳۳ میلیون متر مکعب از مخزن این سد با رسوباتی که در سال های بهره برداری انباشته شده پر شده است.
مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران با بیان اینکه نرمال تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵ متر است، گفت: هم اکنون تراز این سد ۶۱۱.۲متر است.
خدری ابراز داشت: از ابتدای سال زراعی همزمان با اول مهر امسال ۱۳۶میلیمتر باران در ایستگاه هواشناسی سد کوثر ثبت شده است که ۳۵ میلیمتر آن مربوط به بارندگی اخیر بوده است.
وی بیان کرد:از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۷۱ میلیون متر مکعب آب وارد سد کوثر شده است که پنج میلیون متر مکعب آن در بارندگی اخیر در سد کوثر ذخیره شده است.
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: هم اکنون وضعیت سد خوب است و نیاز به رهاسازی آب برای مدیریت وجود ندارد.
خدری اظهار داشت:۵۹میلیون متر مکعب آب از سد کوثر برای مصرف آشامیدنی استانهای جنوبی کشور از ابتدای مهر امسال تاکنون رهاسازی شده است.
سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین میکند.
وی تصریح کرد: امسال همچنین۱۳میلیون متر مکعب آب کشاورزی، یک میلیون متر مکعب آب صنعت و ۲۵ میلیون متر مکعب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد راهسازی شده است.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید.
قرار است آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد هم از سد کوثر تأمین شود.
سد ملی کوثر در ۵۵ کیلومتری شمال غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.
سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است.
۲ سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی میکنند.
نظر شما