محمد پورداود روز چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته نهضت سوادآموزی افزود: حلقههای کتابخوانی، مسابقه کتابخوانی، مسابقه انشاء نویسی و دیگر برنامههای جانبی در کلاسهای سوادآموزی برگزار میشود.
وی عنوان کرد: میزان باسوادی زنان در همدان نسبت به مردان بیشتر است به طوری که از ۱۰۰ درصد با سوادان همدان ۵۵ درصد را زنان و ۴۵ درصد را مردان تشکیل میدهند.
پورداود اضافه کرد: ۱۲ مرکز یادگیری محلی در استان داریم که علاوه بر سوادآموزی، در آنها مهارتهای گوناگونی آموزش داده میشود.
وی ادامه داد: مهارتهایی همچون نقاشی، منبت، قالیبافی، خیاطی، گچبری و مهارتهایی که برای افراد کاربرد داشته باشد در این مراکز ارائه میشود.
پورداود با اشاره به اینکه مهارتهای زندگی نیز در این مراکز آموزش داده میشود، بیان کرد: مراکز یادگیری به صورت مشارکتی راهاندازی شدهاند و قشر ضعیف جامعه را دربرمیگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان اظهار داشت: در پایان برنامه ششم توسعه باید ۵۰ درصد از کل دانشآموزان در هنرستانها تحصیل کنند و مهارتهای فنیوحرفهای را بیاموزند.
وی افزود: در حال حاضر میانگین کشوری درصد دانشآموزان هنرستانی، ۳۶ درصد و این میزان در همدان به ۴۲ درصد رسیده است.
پورداود تاکید کرد: ۴۸ درصد از جمعیت کشور در اوایل انقلاب اسلامی با سواد بودند که امروز این میزان به ۹۴.۷ درصد رسیده است و استان همدان با ۹۵.۶ درصد جمعیت باسواد، نزدیک به یک درصد از میانگین کشور بیشتر است.
وی عنوان کرد: جمعیت همدان با ۹۷ درصد، ملایر ۹۶ درصد و نهاوند ۹۵.۲ درصد با سوادترین و کبودرآهنگ با ۹۲.۶ درصد کم سوادترین شهرستانهای استان هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان بیان کرد: طرح آموزش رایانه از ۲ سال پیش آغاز شده است و سال گذشته ۲۰۰ نفر در دوره های آموزشی مهارتهای رایانه شرکت کردند.
وی گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۴۸ هزار ۹۶۱ نفر از جمعیت همدان اظهار بیسوادی کردند.
پورداود افزود: ۵۶۱ آموزش دهنده سوادآموزی و مربی پیشدبستانی داشتیم که ۵۳۱ تن از آنها به صورت حقالتدریس جذب آموزش و پرورش شدند.
وی در خصوص کیکهای آلوده به قرص اظهار داشت: برخی در خارج کشور برای جلوگیری از رونق تولید و ضربه به تولید کشور، سناریو جاسازی قرص درون کیک را رقم زدند.
مدیرکل آموزش و پرورش همدان ادامه داد: با ورود جدی آموزش و پرورش و دستگاههای استانی، موضوع کیکهای آلوده به قرص در همدان کنترل شد.
وی بیان کرد: نوع این قرصها آنتیهیستامین و کپسول بود که فقط در یکی ۲ مدرسه مشاهده شد و این کیکها از داخل بوفه مدارس تهیه نشده و از مغازههای اطراف مدارس خریداری شده بود.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش همدان نیز گفت: ۷۲۰ آموزگار در مراکز یادگیری استان، مهارتهای لازم را به فراگیرندگان آموزش میدهند.
معصومه خدابندهلو افزود: امسال با هدفگذاری صورت گرفته در سه دوره، هشت هزار نفر در مراکز یادگیری استان آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
وی اظهار داشت: آموزش دهندگان وظیفه دارند در هر دوره ۲۵ نفر را آموزش دهند که برای با سواد کردن هر نفر از ۸۶۰ هزارتومان تا یکمیلیون و ۱۰۰ هزار تومان دریافت میکنند.
خدابندهلو اضافه کرد: یکهزار و ۵۰۰ حلقه کتابخوانی در استان داریم که سوادآموزانی که سالهای گذشته باسواد شدند در این دورههای کتابخوانی شرکت میکنند.
وی گفت: امسال پیشبینی شده نزدیک به هشت هزار و ۷۰۵ نفر در دوره سوادآموزی شرکت کنند که از این میزان، چهار هزار و ۱۰۸ نفر در دوره سواد آموزی، یکهزار و ۹۲۴ نفر در دوره انتقال و ۲ هزار و ۶۴۳ نفر در دوره تحکیم هستند.
نظر شما