«احمد آقامحمدی» روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ضمن گرامیداشت هفته نهضت سوادآموزی، افزود: برهمین اساس میزان باسوادی زنان در استان همدان ۹۴ درصد و مردان ۹۷ درصد است.
وی اظهار داشت: نرخ باسوادی جمعیت ایران در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ۴۸ درصد بود که این رقم امروز به ۹۴.۷ درصد رسیده و نرخ باسوادی در استان همدان با ۹۵.۷ درصد جمعیت، حدود یک درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
آقا محمدی عنوان کرد: همدان با ۹۷ درصد، ملایر ۹۶ درصد و نهاوند ۹۵.۲ درصد بیشترین و کبودرآهنگ با ۹۲.۶ درصد نیز کمترین نرخ باسوادی در استان را دارند.
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری امسال برای سوادآموزی، برگزاری سه دوره آموزشی با حضور ۶ هزار و ۸۰۰ فرد کمسواد و بیسواد برای سوادآموزی و فراگیری آموزشها در مراکز یادگیری استان همدان است که از این تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر در دوره سوادآموزی، ۲ هزار نفر در دوره تحکیم و یک هزار و ۷۰۰ نفر نیز در دوره انتقال آموزش های لازم را فرا میگیرند.
آقامحمدی تصریح کرد: برهمین اساس حلقههای کتابخوانی، مسابقه کتابخوانی، مسابقه انشاء نویسی و دیگر برنامههای جانبی در کلاسهای سوادآموزی استان همدان در طول سال برگزار میشود.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان افزود: ۲۰ مرکز یادگیری محلی در استان داریم که علاوه بر سوادآموزی، بسته تحولی «پیوند سواد و زندگی» را نیز به فراگیران آموزش می دهند.
وی با بیان اینکه این بسته در سه مرکز همدان، ملایر و مهاجران آموزش داده میشود، ادامه داد: مهارتهایی همچون نقاشی، منبت، قالیبافی، پرورش گیاهان دارویی و آپارتمانی، خیاطی، گچبری و مهارتهایی که برای افراد کاربرد فنی و حرفهای داشته باشد، در قالب این بسته ها به افراد آموزش داده میشود.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: طرح آموزش رایانه نیز از سه سال پیش آغاز شده و بر اساس آن سوادآموزان مهارت کار با رایانه (آی.سی.دی.ال) را فرا می گیرند.
آقامحمدی افزود: ۳۰۵ آموزگار در مراکز یادگیری استان همدان، مهارتهای لازم را به فراگیرندگان آموزش میدهند.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، نزدیک به ۹۵.۷ درصد از جمعیت استان همدان باسواد هستند و ۴۸ هزار و ۹۱۶ نفر از جمعیت استان نیز اظهار بیسوادی کردهاند.
نظر شما