حجت الاسلام جلال مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۹.۴۵ درصد داوطلبان نمایندگی در همدان رد صلاحیت و مابقی تایید یا عدم احراز صلاحیت شدند.
وی ادامه داد: ۲۰.۹۸ درصد داوطلبان نمایندگی در حوزه انتخابیه همدان و فامنین، ۴۵ درصد در تویسرکان، ۴۰ درصد در رزن، ۳۷ درصد در اسدآباد، ۳۶ درصد در ملایر، ۲۹ درصد در نهاوند و ۲۰ درصد در بهار و کبودراهنگ رد صلاحیت شدند.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان همدان با بیان اینکه ۵۲ تن از داوطلبان نمایندگی مجلس در این استان انصراف دادند ادامه داد: علت رد صلاحیت و عدم احراز افراد به صورت کتبی به آنها ابلاغ شده است و آنها پنج روز مهلت دارند شکایت خود را به دفتر دایر شده در استانداری همدان یا شورای نگهبان ارائه دهند.
حجت الاسلام مرادی بیان کرد: بخش زیادی از علت رد یا عدم احراز داوطلبان نمایندگی بر اساس ماده ۲۹ انتخابات است برای مثال داوطلب نمایندگی استعفا نداده یا بیشتر آنها پس از استعلام از مراجع چهارگانه صلاحیتشان تایید نشده است.
وی خاطر نشان کرد: پس از اتمام زمان بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس در هیات های اجرایی، صلاحیت داوطلبان به مدت ۲۰ روز در هیات های نظارت بررسی شد.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان همدان اضافه کرد: شماری از داوطلبان نمایندگی مجلس در هیات های اجرایی رد صلاحیت شده بودند که ۹۵ درصد آنها شکایت کرده و خواستار بررسی مجدد صلاحیت شان شده و تنها پنج درصد از آنها شکایت نکردند.
حجت الاسلام مرادی تاکید کرد: مباحث جناحی، حزبی و سیاسی تاثیری در رد و تایید صلاحیت داوطلبان نداشته است و هم اینک در بین رد و تایید صلاحیت شدگان از هر جناح و حزبی حضور دارند.
استان همدان با ۱۰ شهرستان و هفت حوزه انتخابیه اصلی دارای ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است.
نظر شما