تمامی مقالات این مجموعه را سیدمحمدحسین صالحی ترجمه و ویراستاری کرده است. ازو پیشتر ترجمه کتاب سکولاریسم: از ظهور تا سقوط توسط این نشر منتشر شده است. در این کتاب با مقدمهای از محمدرضا بهمنی، و ترجمه مقالاتی از اِن. پی. جیکویسُن، آر.جی.کالینگوود، بروس مَزلیش، آرپَد ساکُلساجی، رابرت اِی.پاول، ریچارد مَکیون، رابرت بییِشتِت، جِی نیومَن، جان فَرِنکوپس، جی. ای. بودِن، ادوارد اِی. تیریاکیان، بُریس کاپوستین، رُلَند رابرتسون مواجهیم که از جمله صاحبنظرترین متفکران معاصر در حوزه تمدنپژوهی محسوب میشوند.
در مقدمه کتاب آمده است: «تلقی از تمدن و ماهیت آن در فضای فکری ایران غربزده و البته بسیار کهنه و قدیمی است. غربزدگی در مفهوم تمدن نه به موجب وارداتی بودن واژۀ civilization از غرب، بلکه به دلیل حصر ناصواب تمدن در تمدن مغربزمین و شاخص دیدن غرب برای تمدنبودگی دیگر تمدنهاست. در این میان کمتر کسانی هستند که ادبیات جدید نظری در موضوع تمدن، به ویژه بعد از هانتیگتون را بخوانند و تحلیل کنند. این عقبماندگی از تحقیقات جدید تمدنی در غرب نه فقط به موجب تحقیقات تکزبانۀ بسیاری از محققان ایرانی است، بلکه به علت بیباوری به موضوع تمدن در دانشگاه و حوزه بوده است.
مقالههایی که در این کتاب گرد آمده و از میان سیصد مقاله گزینش شده، دربردارندۀ ادبیات جدید و آوردههای تازه در درک تمدن و ماهیت آن است. طرح مسئلههای جدید، به کارگیری روشهای نو و استفاده از رویکردهای متنوع در لابلای مقالهها، چارچوبهای قدیمی در تمدنپژوهی و پیشفرصهای نادرست در میان محققان تمدنی در ایران را در هم میریزد»
گفتنی است کتاب چیستی تمدن در شمارگان ۴۰۰ و در ۵۹۰ صفحه، با قیمت ۱۰۰۰۰۰۰ ریال از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در زمستان سال ۱۳۹۸ منتشر شده است.
نظر شما