پیامبر اکرم (ص) در هفتمین روز از ماه مبارک رمضان دست به درگاه الهی برداشته و اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ أَعِنِّی فِیهِ عَلَی صِیامِهِ وَ قِیامِهِ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِی فِیهِ ذِکرَک بِدَوَامِهِ بِتَوْفِیقِک یا هَادِی الْمُضِلِّینَ یعنی خدایا مرا در این ماه بر روزه و شب زندهداریش یاری ده، و از لغزشها و گناهان دورم بدار، و ذکرت را همواره روزیام کن، به توفیقت ای راهنمای گمراهان
حجت الاسلام حسن عامری درباره این دعا به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در دعای این روز از خدا میخواهیم تا ما را برای روزه داری و شب زنده داری توفیق دهد و در نتیجه بتوانیم توفیق صیام و قیام را در این ماه داشته باشیم ولی باید توجه کنیم که در دام لغزشها و گناهان نیافتیم. چون لغزشها شامل مواردی است که انسان هنوز به مرحله گناه نرسیده است. مانند مواردی که انسان حسادت می کند.
وی افزود: البته همانگونه که در روایات آمده، ممکن است در چنین مواردی برای انسان گناهی نوشته نشود ولی باید بدانیم حسادت یک لغزشگاه است که آدمی را به ورطه گناه میکشاند.
این استاد حوزه اضافه کرد: کینه نیز یکی از لغزشگاه هاست که باید مورد توجه قرار داد. البته یکی از خصوصیات انسان غضب است ولی همین غضب لغزشگاهی است که اگر موجب ظلم به دیگران شود همین لغزشگاه به گناه تبدیل می شود. لذا پیامبر اکرم (ص) در ابتدا از خدا خواسته تا او را لغزش ها حفظ و سپس از گناهان دور کند.
عامری ادامه داد: آنگاه در دعا از خدا میخواهیم که تداوم یاد خودش را روزی ما کند و امام صادق (ع) فرمود هر گاه خواستیم کاری انجام دهیم، بدانیم خدا حکمی دارد و لذا باید به دنبال حکم الهی برویم و مواظب باشیم که خلاف فرمان الهی کاری انجام ندهیم.
وی افزود: در پایان دعای روز هفتم از خدا می خواهیم تا به ما توفیق عنایت کند. چون گاهی به دلیل غفلت از عظمت این عبادت ها غافل می شویم. مثلا می دانیم که خواندن سه مرتبه سوره توحید مانند آن است که تمام قرآن را خوانده باشیم ولی از همین مساله نیز غفلت می کنیم. چون توفیق نداریم و لذا توفیق را باید از خدا بخواهیم؛ خدایی که هدایتگر گمراهان است.
این استاد حوزه با اشاره به ارتباط دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: نکته دیگر این است که توفیق را چگونه به دست آوریم که این موضوع را در دعای روز هشتم میخوانیم.
نظر شما