نیمی از دستگاه‌های دیالیز همدان نیاز به جایگزین دارد

همدان- ایرنا- مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان گفت: نیمی از دستگاه‌های دیالیز این استان عمر مفید خود را سپری کرده و نیاز به دستگاه‌های جدید برای جایگزینی دارد.

ابوالفتح میرزایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ۱۰۰ دستگاه و تخت دیالیز در همدان وجود دارد که حدود ۵۰ دستگاه همدان در ۲ بیمارستان بهشتی و بعثت شهر همدان، ۳۰  دستگاه در ملایر و مابقی در سایر شهرستان‌ها به جز فامنین و درگزین قرار دارد.

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید بخش دیالیز شهرستان بهار بهره‌برداری و تعدادی دستگاه دیالیز ایرانی تولید و وارد چرخه درمانی شد افزود: بخش دیالیز خیرساز فامنین نیز با ۸۰ درصد پیشرفت در دست اجرا بوده و تکمیل آن نیاز به حمایت دولت دارد همچنین امید می رود در شهرستان جدید درگزین نیز بخش دیالیز راه‌اندازی شود.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان اظهار داشت: از نظر کیفیت، تاریخ مصرف و عمر مفید نیمی از دستگاه‌ها گذشته و نیاز به خارج کردن از رده و استفاده از دستگاه های جدید است همچنین برخی از دستگاههای مستهلک به علت خرابی و نبود قطعه در انبارها هستند.

میرزایی ادامه داد: در حال حاضر تعداد تخت‌های موجود پاسخگوی بیماران دیالیزی است اما باید از هم اینک برای آینده برنامه‌ریزی کرد و باید به این موضوع باور داشت که در بخش درمان نمی‌توان صرفه جویی کرد.

وی یکی دیگر از مشکلات بیماران دیالیزی را هزینه دارو دانست و گفت: داروی بیماران پیوندی خاص بوده و با نظر پزشک و بر اساس سهمیه‌بندی ماهانه به آنها از طریق داروخانه بهزیست و برخی مواقع هلال احمر داده می‌شود.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان اظهار داشت: بخشی از داروهای بیماران دیالیزی به علت وجود مشابه داخلی زیر پوشش بیمه نیستند در حالیکه پزشک مصرف داروی خارجی را تجویز کرده و بیمار مجبور به خرید و مصرف این نوع داروها است.

میرزایی ادامه داد: بیماران دیالیزی و پیوندی مشکل تامین هزینه دارو، آزمایش‌های مورد نیاز، تصویربرداری «ام.آر.آی» و «سی.تی.اسکن» و بستری را دارند و تنها هزینه دیالیز برای بیمار رایگان بوده و برای مابقی فرایند درمان باید هزینه بپردازد.

وی افزود: هزینه عمل جراحی فیستول گذاری به منظور دسترسی به عروق بیمار در بخش دولتی رایگان بوده اما این عمل تنها توسط یک پزشک در همدان صورت گرفته و گاهی مواقع بیمار به واسطه ضرورت فیستول گذاری به بخش خصوصی ارجاع داده می شود در حالیکه هزینه این کار در بخش خصوصی بالا است.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان یادآوری کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا  بخش پیوند کلیه همدان تعطیل و این عمل پیوند در تهران انجام شد اما هم‌اینک بیمارانی هستند که توان جابجایی و انتقال آنها به تهران نیست بنابراین امید می رود به زودی این بخش مجدد راه‌اندازی و مشکل این طیف از بیماران آماده دریافت عضو رفع شود.

میرزایی اظهار داشت: انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان یک مجموعه مردمی بوده و هیچ بودجه دولتی ندارد بنابراین برای کمک به بیماران نیازمند انتظار می رود مردم خیر و نیک اندیش استان از طریق کد دستوری  #۱۸۸۱*۷۸۰* یا شماره حساب ۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۵۰۹۱۸۰ بانک ملی به نام انجمن حمایت از بیماران کلیوی این مجموعه را یاری دهند.

شمار بیماران دیالیزی همدان ۷۶۷ نفر بوده که در گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha