رضا محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای علاوهبر درج مقادیر شاخصهای مربوط به قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر سهم از ماده غذایی، به مصرفکننده کمک میکند تا بتواند با یک نگاه سریع و آسان و بر اساس کدهای رنگی سبز، نارنجی و قرمز، ماده غذایی را در این چهار شاخص مهم ارزیابی کرده و مناسبترین انتخاب را در کمترین زمان انجام دهند.
وی با اشاره به فعالیت ۲۰ کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در استان، تصریح کرد: صدور شناسه نظارت بهداشتی برای کارگاههای تولید مواد غذایی و صدور پروانه مسئولان فنی واحدهای تولیدی از مهمترین وظایف این معاونت در راستای نظارت بر عرضه مواد غذایی سالم به شهروندان است.
محمدی در ادامه از افزایش دسترسی مردم استان به داروخانه و اقلام دارویی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به ازای هر ۹ هزار و ۱۳۷ نفر در استان یک داروخانه ایجاد شده که نسبت به سالهای گذشته از وضعیت بهتری برخوردار شده و تعداد داروخانههای استان به ۹۷ داروخانه مستقل و ۱۰ داروخانه بیمارستانی افزایش یافته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این استان همچنین از وجود ۱۴۷ داروساز برخوردار است.
محمدی، کاهش اقلام دارویی تجویز شده در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو را از دیگر تحولات مثبت استان در حوزه غذا و دارو عنوان کرد و گفت: در همین راستا میانگین اقلام دارویی در استان از ۴.۷۹ در سال ۷۷ به ۲.۵۳ در سال ۹۹ کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، رنگ قرمز به معنای وجود مقادیر زیاد قند، چربی، نمک یا اسید چرب ترانس در ماده غذایی است و هر فرد باید متناسب با شرایط جسمانی و میزان تحرک محصولات غذایی را نسبت به نشانگرها انتخاب کند.
رنگ نارنجی به معنای متوسط مقادیر و رنگ سبز به معنای وجود مقادیر اندک در ماده غذایی است که محصولات غذایی با نشانگرهای سبز بهترین و مناسبترین انتخاب از حیث تغذیهای است.
نظر شما