۸ خرداد ۱۴۰۰، ۸:۰۱
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 84342225
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دبیرخانه ورزش شهروندی همدان؛ ساختاری منظم برای ارتقای سلامت اجتماعی

همدان- ایرنا- ورزش محلات همدان اگرچه پیشینه‌ای ۱۵ ساله در برگزاری مسابقات دوره‌ای و محله‌ای به عنوان یکی از با سابقه‌ترین شهرهای کشور را دارد اما تبدیل آن به یک ساختار منظم تحت عنوان "دبیرخانه ورزش شهروندی" انسجامی هدفمند و موثر را در مسیر ارتقای سلامت اجتماعی و تندرستی شهروندان به دنبال داشت.

به گزارش ایرنا، تغییر ماهیت ورزش محلات به ورزش شهروندی که سال گذشته به پیشنهاد شهردار همدان و پیگیری‌های سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری محقق شد، نه تنها به لحاظ کمی جمعیت بیشتری را جذب ورزش کرده بلکه کیفیت مطلوب برگزاری مسابقات در قالب المپیاد چند رشته‌ای را نیز موجب شده است.

ورزش محلات در طول برگزاری مسابقات همواره به دلیل نگاه سنتی، یکنواخت بودن برنامه‌ها، هیجانات زودگذر ناشی از حضور تیم‌ها در رقابت بایکدیگر و نیز هدفمند نبودن آن، به صورت محله‌ای و غیر رسمی فعالیت داشت و تمرکز بازی‌ها بیشتر به سمت فوتبال بود.

تحول ایجاد شده در ورزش محلات با تبدیل به المپیاد و ارتقای آن در سطح ورزش شهروندی باعث شد تا ظرفیت‌های جدید و گسترده در این حوزه شکل بگیرد.

ورود بانوان در عرصه‌های مختلف ورزش شهروندی به خصوص زنان خانه دار یکی از مهمترین دستاوردهای ورزش شهروندی است افزون بر اینکه تمامی رده‌های سنی امکان حضور و مشارکت در این حوزه را نیز پیدا کردند.

تاثیر ورزش شهروندی برای گرایش خانواده‌های هر محله به حضور در برنامه‌های عمومی و رویدادهای رقابتی باعث شد تا شهردار همدان در مرحله بعدی نسبت به ایجاد دبیرخانه ورزش شهروندی با حمایت شورای شهر و نیز فعالیت گسترده معتمدین و فعالان ورزش محلات اقدام کند.

دبیرخانه‌ای که سازوکاری رسمی و برنامه محور را سرلوحه فعالیت خود قرار داد و اعضای آن با کوله باری از تجربه به دنبال ارتقای سطح مشارکت مردم در عرصه‌های ورزشی حتی به صورت تفریحی و نشاط آور هستند.

دبیرخانه ورزش شهروندی همدان؛ ساختاری منظم برای ارتقای سلامت اجتماعی

نسخه شفابخش در اوج فقر حرکتی مردم
سازماندهی ساختار ورزش شهروندی با ابتکار شهرداری همدان به نوعی تحقق شعار "ورزش برای همه" است که از آن به عنوان نسخه ای شفابخش در فقر حرکتی مردمان دیار الوند نام می‌برند.

امروزه فقر حرکتی دامن گیر جوامع شده و در کشور ما نیز کم ‌توجهی به ورزش و رعایت نکردن اصول تغذیه، مشکلاتی را برای اقشار مختلف بوجود آورده است.

تغییر در سبک زندگی با گرایش به آپارتمان نشینی، نبود فضای مناسب برای فعالیت کودکان، پشت میزنشینی، اضافه وزن و استفاده از الگوی نادرست تغذیه منجر به بروز مشکلاتی در ساختار قامتی و حرکتی مردم شده است.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که فقر حرکتی در استان همدان بین بانوان بیش از مردان است و کارشناسان امر نیز بر این نکته تاکید دارند که رفع فقر حرکتی بانوان باید در راستای فعالیت گسترده آنان با اجرای برنامه‌های عملیاتی مورد توجه متولیان این حوزه قرار گیرد.

نبود زمینه مناسب برای فعالیت شهروندان در محل زندگی و عدم دسترسی به امکانات اولیه ورزشی باعث شده تا همچنان شاهد بی‌تحرکی افراد به ویژه در مناطق حاشیه شهر باشیم.

چاره اندیشی برای حل این مساله مدیریت شهری همدان را بر آن داشت تا با ایجاد شورای سیاستگذاری ورزش شهروندی، ۷۴ محله شهر را برای ایجاد فعالیت‌های ورزشی هدفگذاری کند و قرار است امسال ۵۰ هزار شهروند را در قالب طرح توسعه ورزش شهروندی، تحت پوشش قرار دهد.

همچنین شورای سیاستگذاری ورزش شهروندی به این دلیل ایجاد شد تا ضمن رشد متوازن ورزشی در نقاط مختلف شهر، توجه ویژه‌ای به مناطق کم برخوردار به لحاظ فعالیت‌های این حوزه داشته باشد.

همدان؛ شهر فعال در توسعه ورزش شهروندی
زیرساخت‌های مناسب و موجود شهر همدان در راستای توسعه ورزش شهروندی باعث شد تا این شهر سال گذشته به عنوان نامزد کسب نشان برگزیده کشور معرفی شود.

در همین ارتباط، وزارت ورزش و جوانان با تمجید از فعالیت های گسترده مدیریت شهری همدان در توسعه زیرساخت‌های ورزشی در راستای فراگیر شدن ورزش در بین آحاد جامعه، این شهر را به عنوان نامزد برتر در اجرای طرح ملی شهرهای فعال (شفا) برگزید.

وزارت ورزش و جوانان کشور با تمجید از فعالیت گسترده مدیریت شهری همدان در توسعه زیرساخت‌های ورزشی در راستای فراگیر شدن ورزش در بین آحاد جامعه، این شهر را به عنوان نامزد برتر در اجرای طرح ملی شهرهای فعال (شفا) برگزید.

طرح ملی شهرهای فعال در حوزه ورزش همگانی و شهروندی از چندی پیش کلید خورد و همدان به همراه یزد موفق به اخذ نامزدی شهر برتر در این طرح شد و نشان وزارت ورزش را دریافت کرد.

در طرح «شفا» که مخفف "شهرهای فعال ایران" است، طراحی و بازسازی شهر به‌ سمتی است که از فعالیت‌های فیزیکی شهروندان حمایت کند.

شهر فعال شهری است که برای تمام اقشار جامعه، زیرساخت، برنامه‌های مشارکتی و کارهای آموزشی را از جانب شهرداری در دستور کار داشته باشد.

این طرح با هماهنگی کمیسیون کلان‌شهرهای کشور و مشارکت‌ محوری شهرداران اجرایی شده و به سمت اخذ استانداردهای لازم در شهرهای کشور حرکت می‌کند.

در طرح شفا با ایجاد انگیزه برای شهرداران تلاش خواهد شد تا زیرساخت‌های توسعه فعالیت بدنی در پیاده‌روها و مسیرهای دوچرخه‌سواری و سایر رشته‌ها توسعه یابد.

همچنین این طرح، شهرداران را به سمت طراحی و ساخت شهر فعال تشویق می‌کند که البته مدیریت شهری همدان پیشتاز اجرای این طرح است.

حال قرار است مسوولان فدراسیون ورزش‌های همگانی با بررسی و ارزیابی‌های کارشناسی، شهر برگزیده ایران زمین را در قالب طرح شفا معرفی کند.

شهرداری همدان در ماه‌های اخیر حرکتی جهادی را برای ایجاد زیرساخت‌های لازم ورزشی به منظور دسترسی تمامی آحاد مردم آغاز کرده که ایجاد زمین‌های چند منظوره و نیز چمن‌های مصنوعی فوتبال از مهمترین اقدامات مدیریت شهری همدان در این زمینه است.

دبیرخانه ورزش شهروندی همدان؛ ساختاری منظم برای ارتقای سلامت اجتماعی

سلامت اجتماعی سیاست اصلی دبیرخانه ورزش شهروندی

نشاط و سلامت اجتماعی با ترویج فرهنگ ورزش در خانواده‌ها سیاست اصلی و کلان دبیرخانه ورزش شهروندی است که اکنون با کمک خادمان محلات و حمایت مدیریت شهری در سطح گسترده ای شروع به کار کرده است.

شهردار همدان در این باره می گوید، ورزش شهروندی همدان یکی از آزمونه‌های موفق و الگویی نمونه برای کشور است و حمایت همه جانبه در توسعه زیرساخت‌ها و افزایش تنوع در رشته‌های فعال در این بخش داریم.

به گفته عباس صوفی، طی سال‌های گذشته در رشته‌هایی نظیر فوتبال، کشتی، هندبال، والیبال، بسکتبال سه نفره و بازی‌های بومی محلی و همگانی توانستیم ورزش را در سطح گسترده فعال کنیم و امسال در قالب ورزش شهروندی به تنوع رشته‌ها افزوده می‌شود.

شهردار همدان اضافه کرد: توسعه متوازن زیرساخت‌های ورزش در مناطق مختلف مدیریت شهری با محوریت خانواده در اولویت اقدامات ورزشی شهرداری قرار دارد ضمن اینکه افزایش جمعیت فعال در ورزش شهروندی را نیز هدفگذاری کرده‌ایم.

صوفی اظهار داشت: مدیریت شهری در چارچوب گسترش ورزش شهروندی و همگانی گام بر می‌دارد و تمامی زیرساخت‌های ایجاد شده برپایه توسعه این بخش است.

وی اضافه کرد: شهرداری به میزان استانداردهای لازم نسبت به ایجاد فضاهای ورزشی به ویژه در سطح پارک‌ها و بوستان‌ها اقدام کرده و احداث و تجهیز فضاهای جدید نیز در دستور کار قرار دارد.

صوفی با تاکید بر توجه ویژه به ورزش شهروندی اظهار داشت: هم اکنون با ایجاد دبیرخانه ورزش شهروندی و نیز نام نویسی از متقاضیان حضور در رویدادهای این حوزه اعم از رقابتی و عمومی، به دنبال افزایش چشمگیر مشارکت مردم در فعالیت‌های ورزشی هستیم.

وی افزود: امسال بنا داریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نیز در نظر گرفتن تصمیمات ستاد مقابله با کرونا، در صورت فراهم شدن بستر لازم، برنامه‌های ورزشی را فراتر از چند رشته، به صورت خانوادگی و همگانی برگزار کنیم.

وی افق ورزش شهروندی همدان تا پایان امسال را تلاش برای نام نویسی ۵۰ هزار نفر در رویدادهای ورزش شهروندی عنوان کرد و گفت: توسعه ورزش شهروندی یکی از سیاست‌های اصلی شورا و شهرداری همدان است که با مشارکت معتمدان محلات به شکل گسترده‌تر انجام می‌شود.

شهردار همدان افق ورزش شهروندی همدان تا پایان امسال را تلاش برای نام نویسی ۵۰ هزار ورزشکار در رویدادهای سایت ثبت نام ورزش شهروندی دانست و گفت: توسعه ورزش شهروندی یکی از سیاست‌های اصلی شورا و شهرداری همدان است که با مشارکت معتمدان ورزش محله‌ها امسال به شکل گسترده‌تر انجام می‌شود.

وی ایجاد فضاهای تفریحی را حق مردم دانست و گفت: ایجاد پارک‌ها علاوه بر افزایش سرانه فضای سبز، در راستای فراهم کردن محیط شادی، نشاط و تفریح خانواده‌ها مورد توجه قرار دارد.

صوفی افزود: براین اساس توانستیم با تلاش مجموعه مدیریت شهری در سه سال گذشته بیش از ۳۰ زمین ورزشی و مسیرهای سلامت را مورد بهره برداری و یا در برنامه ساخت برای مردم همدان قرار دهیم و اکنون نیز یک سالن تخصصی کشتی در منطقه خضر همدان را در دست احداث داریم.

شهردار همدان عملکرد شهرداری در حوزه ورزش را مثبت دانست و گفت: هم اکنون تیم فوتبال بزرگسالان شهرداری عملکرد موفقی در لیگ ۲ دارد و امیدواریم در پایان فصل شاهد صعود این تیم به لیگ یک باشیم ضمن اینکه در تمامی رده‌های سنی نیز به موفقیت‌های ارزنده‌ای حاصل شده که نمونه آن صعود تیم جوانان به لیگ یک کشور است.

شورای ششم حامی دبیرخانه ورزش شهروندی باشد
فرماندار همدان نیز با تمجید از شکل گیری دبیرخانه ورزش شهروندی گفت: شورای شهر ششم باید حامی دبیرخانه ورزش شهروندی و استمرار این نهاد مردمی و موثر در توسعه ورزش باشد.

محمدعلی محمدی افزود: از دهه ۴۰ تاکنون مهاجرت روستاییان به شهرها منجر به حاشیه نشینی، نابرابری اجتماعی و در نهایت روند از هم پاشیدگی نظام اجتماعی شده و سبک زندگی‌ها با آپارتمان نشینی تغییر کرده که تحرک و فعالیت روزمره خانواده‌ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: در بازتوانی شهری برای برخورداری حاشیه نشین ها از زیرساخت‌ها و امکانات، ورزش شهروندی مغفول واقع شد و اکنون اقدام ارزشمند در تاسیس دبیرخانه این حوزه فعال مردمی، به طور قطع تاثیر بسزایی را در سلامت روح و جسم مردم در اقصی نقاط شهر شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه همدان در کنار تبریز شهرهای موفق در توسعه ورزش شهروندی هستند، گفت: همدان در حال حاضر الگویی برای کشور است که بتوانند با این تجربه گرانبها و ظرفیت ایجاد شده، به توسعه آن در شهرهای خود بپردازند.

فرماندار همدان افزود: نظام مند کردن ورزش شهروندی نیاز به ساختار و مکانیزم لازم دارد که با تشکیل این دبیرخانه، در حال شکل گرفتن است.

علی محمدی با تاکید بر لزوم توجه به ترویج ورزش در میان قشر بانوان گفت: نباید از این جمعیت فعال و مستعد در حوزه ورزش شهروندی غافل ماند چرا که بانوان فشر عظیمی از جامعه هستند و نیاز به روح و جسم سالم دارند.

فرماندار همدان با اشاره به اینکه سالن‌های ورزشی باید چند منظوره ایجاد شود، گفت: سالن‌ها نباید فقط به یک رشته خاص اختصاص یابد بلکه می‌تواند زمینه فعالیت چند رشته را مهیا ساخت.

وی با تمجید از ساخت مجموعه ورزشی زورخانه بین المللی در حاشیه شهر همدان گفت: ساخت این فضای بین المللی در محدوده حاشیه شهر، اقدامی ستودنی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha