سید رضا هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بهدنبال وزش باد شدید اخیر در مرکز چهارمحال و بختیاری، تعدادی از شاخههای سبز و حتی تنه درختان در برخی از فضاهای سبز شهرکرد مانند بوستان ملت شکسته و انداخته شد.
وی با اشاره به فرسودگی و ابتلای برخی از درختان فضای سبز شهرکرد به بیماری افزود: این درختان از لحاظ ظاهری سالم اما از درون به بیماریهایی مبتلا و تنه آنها پوک است و همین عامل باعث شکسته شدن درخت هنگام وزش باد میشود.
هاشمی تصریح کرد: در همین راستا نگهداری برخی از درختان که نیمتنه یا تنه سالم دارند اما بقیه آن براثر وزش باد شکسته شده ریسک است، در همین راستا سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری مجبور به کفبُری یا تنهبُری درختان بیمار میشود تا در زمان بروز حوادث و وزش باد، مشکل و خسارتی پیش نیاید.
وی با اشاره به هرس روز شنبه برخی درختان بوستان ملت شهرکرد یادآور شد: با وجود میل باطنی، اما بهعلت انباشت لارو در تنه این درختان، مجبور به حذف آنها شدیم.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد اظهار داشت: گاهی عمر مفید برخی درختان موجود در فضای سبز مانند صنوبرها یا افراها به پایان رسیده و نگهداری باقیمانده آن پس از شکستگی به صلاح و ایمن نیست و براساس شواهد و بررسیهای میدانی، امکان ماندن لارو و پوسیدگی در تنه داخلی وجود دارد که این نوع درختان باید با هدف حفظ محیط زیست و فضای سبز حذف شود.
وی گفت: حذف نکردن درختان آلوده و بیمار از فضای سبز باعث تحمیل هزینههای اضافه به مدیریت شهری و رشد و انتشار انواع بیماری و آلودگیها میشود.
هاشمی تاکید کرد: مطالعات علمی کامل و دقیق یکهزار صفحهای بر روی ۱۰ هزار اصله درخت پُرریسک در قسمتهای شهری و پُرتردد شهرکرد انجام شده که این پروژه جزو طرحهای برتر علمی کشور است.
وی افزود: در همین رابطه یکهزار اصله درخت براساس درصد پیشرفت بیماری، پوسیدگی و خطرات احتمالی شرایط و اولویتبندی قطع را دارد اما ما به این درختان فرصت می دهیم تا حد ممکن حفظ شوند.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد تصریح کرد: این سازمان تا یک تا ۲ ماه بعد از هر پدیده تندباد، طوفان و بارندگیهای قبل از بارش پاییزه به فضاهای سبز قابل دسترس و غیرقابل دسترس باید نسبت به شاخهبُری و یا تنهبُری درختان اقدام کند.
وی یادآور شد: از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ تاکنون ۳۵ هزار اصله درخت و درختچه در راستای حفظ پویش "درخت دوستی بنشانیم" از سوی این سازمان در مرکز چهارمحال و بختیاری کاشته یا واکاری کرده است.
هاشمی اظهار داشت: سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد بهازای قطع هر اصله درخت خشک یا بیمار، ۱۰۰ تا ۲۰۰ نهال درخت جدید میکارد.
وی گفت: بهزودی عملیات اجرایی توسعه فضای سبز با کاشت درخت در حاشیه کمربندی شمال شهرکرد به وسعت پنج تا ۱۰ هکتار آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، میانگین سرانه فضای سبز در کشور ۱۲ مترمربع و در جهان ۳۵ مترمربع برای هر شهروند اعلام شده و این در حالی است که سرانه فضای سبز در شهرکرد بهازای هر شهروند ۱۹ متر مربع است.
هماکنون ۳۸۵ هکتار برابر سه میلیون و ۸۵۰ هزار متر مربع فضای سبز در بوستانها، پارکها، بلوارها، تپهها، جنگلکاریها و حاشیهکاریهای شهرکرد وجود دارد.
شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما