سیاست‌گذاری‌ها در موضوع حجاب و عفاف متمرکز شود

شهرکرد - ایرنا - استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت پرهیز و پیشگیری از موازی‌کار در دستگاه‌های متولی حجاب و عفاف گفت: علاوه بر تمرکز بر سیاست‌گذاری‌ها در این موضوع باید بر توزیع امکانات و اختیارات نیز دقت شود.

اقبال عباسی روز شنبه در نشست ستاد راهبردی حجاب و عفاف چهارمحال و بختیاری افزود: در ارزیابی‌های انجام‌شده در خصوص ترویج حجاب و عفاف لازم است موارد کیفی و کمی با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد چرا که باید توزیع امکانات و اعتبارات در این حوزه بر اساس اولویت‌بندی‌های مرتبط با شورای سیاست‌گذاری انجام شود.

وی با بیان اینکه دین اسلام دین سازندگی است و آیات قرآن کریم برای ساختن انسان‌ها نازل شده است، تصریح کرد: انسان‌های ساخته شده، جامعه را می‌سازند اما اینکه چه کسانی مسوول اجرای سیاست‌ها و راهبردها در این زمینه هستند نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

عباسی به وجود مدیریت‌های مختلف در بخش‌های گوناگون مرتبط با حوزه فرهنگی و به ویژه حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: باید قدرت متمرکز و اختیارات به روز شود تا بتوان بر مبنای آن انتظارات را نیز تعریف کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر تمرکز سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی در شورای فرهنگی و ارزیابی دستگاه‌ها بر اساس برنامه‌های تدوین شده تاکید کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست گفت: حجاب و عفاف جزئی از مسائل اجتماعی است که نمی‌توان آن را از دیگر ابعاد جامعه همچون سیاست و فرهنگ جدا دانست.

سید محمد موسوی با اشاره به اینکه به حجاب و عفاف باید به عنوان ۲ مقوله توأم با یکدیگر نگاه شود، افزود: لازم است که تمرکز و اولویت را بر عفت و درونی سازی این موضوع قرار داد، چرا که حجاب در بین جوانان به عنوان یک محدودیت شناخته می‌شود و باید از جنبه ظاهری و اقدامات معمول در این زمینه فاصله گرفت.

وی توجه مباحث گفتمان‌سازی جذب را ضروری دانست و تصریح کرد: شیوه‌های نوین انتقال ارزش‌ها در گفتمان‌ها باید پیگیری شود و اساس کار در این حوزه نیز تمرکز به جذب قلوب است تا اندیشه‌ها نیز در ادامه به‌درستی شکل بگیرد.

موسوی جایگزینی طرح آموزش‌محور برای جوانان و نوجوانان به جای مجازات آنان در بحث‌های بدحجابی و موارد مشابه را از جمله برنامه‌های موفق استان در راستای ترویج مبانی اعتقادی و سبک زندگی سالم دانست و گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده تنها سه درصد از افراد شرکت‌کننده در این برنامه‌های آموزشی برای بار دوم دچار خطا و جلب شده‌اند.

رییس دانشگاه شهرکرد نیز در ادامه گفت: در کنار آموزش همواره دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی در مورد مباحث فرهنگی و حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها وجود دارد.

سعید کریمی افزود: باید برای رفع دغدغه‌ها راهکارهای کاربردی‌تری ارائه شود زیرا جنس مخاطبان در دانشگاه‌ها متفاوت است و نیاز به اقدامات پژوهشی و کلیدی‌تری در این حوزه مشهود است.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست با اشاره به تدوین آیین‌نامه پوشاک مدارس در استان گفت: در این مورد تنها به مدارس دخترانه توجه نشده  بلکه برای رعایت مقوله حجاب و عفاف در مدارس پسرانه نیز برنامه‌ریزی‌های لازم در نظر گرفته شده است.

فرحناز قائدامینی به استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برای فرهنگ‌سازی در زمینه عفاف و حجاب نیز اشاره کرد و افزود: بیش از یک هزار و ۷۰۰ فیلم کوتاه و یک هزار و ۸۰۰ کلیپ آموزشی در این رابطه در چهارمحال و بختیاری تهیه شده است و در تمامی ۳۲ کانون فرهنگی تربیتی استان، انجمن‌های عفاف و حجاب فعالیت های خود را دنبال می‌کنند.

وی تعریف هفته حجاب و عفاف در تقویم آموزشی کشور، انسجام‌بخشی به برنامه‌ها با افزایش تعامل بین دستگاهی، ورود سازمان‌های غیررسمی برای نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف و آموزش خانواده‌ها را از جمله پیشنهادهای آموزش‌ و پرورش استان برای گسترش و عمق‌بخشی به مقوله حجاب و عفاف بیان کرد.

دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست فرهنگی با بیان اینکه در حوزه حجاب و عفاف آسیب‌شناسی دقیقی صورت نگرفته است، گفت: این موضوع یکی از آسیب‌های جدی است که امکان دریافت نتیجه مطلوب از اقدامات عملی را از بین می‌برد.

حجت‌الاسلام ابوالفضل احمدی حجاب را یک مساله ظاهری و عفاف را یک موضوع درونی دانست و افزود:  لازم است برای ترویج و نهادینه کردن این ۲ مقوله برنامه‌ریزی‌های متفاوتی انجام شود.

وی بر ضرورت پرهیز از گزارش‌محوری تاکید و تصریح کرد: آمارهای ارائه‌شده بر مبنای این گزارش‌ها در بحث عفاف و حجاب نمی‌تواند اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد و بدون شک آسیب‌زا نیز خواهد بود.

احمدی با بیان اینکه بستر انحراف در فضای مجازی موجود است و این فضا بنا بر گفته مقام معظم رهبری دچار ولنگاری شده است، یادآور شد: تا زمانی که رویه‌ها در تبلیغ مباحث فرهنگی و اعتقادی یکسان نیست و  الگوسازی مناسبی برای عموم صورت نمی‌گیرد امکان نظم‌بخشی به فرهنگ‌سازی نیز روی نمی‌دهد.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون در موضوع تولید پوشاک اسلامی ایرانی با مشکل روبه‌رو هستیم و اگر بستر برای استفاده از حجاب فراهم نباشد نمی‌توان انتظار داشت با وضعیت معیشتی خانواده‌ها موضوع حجاب جدی گرفته شود.

دبیر ستاد امر به‌ معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری، آموزش فردی و جمعی برای بیان ثمرات حجاب، توجه به فرهنگ‌سازی عملی و خروجی محور در دستگاه‌های متولی، تعیین یک متولی واحد برای جلوگیری از پراکندگی اقدامات، بسترسازی برای تولید پوشاک اسلامی و حمایت از مراکز تولیدی و برپایی نمایشگاه‌های دائمی در این زمینه را از جمله برنامه‌های پیشنهادی برای ترویج مطلوب حجاب و عفاف برشمرد.

به گزارش ایرنا، نشست ستاد راهبردی حجاب و عفاف چهارمحال و بختیاری با حضور سردار مهدی رضاییان دبیر شورای سیاست‌گذاری عفاف و حجاب کشور برگزار شد.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰شهرستان با بیش از ۹۷۹ هزار نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha