۱۲ آبان ۱۴۰۰، ۱۲:۰۶
کد خبر: 84527930
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا مشارکت راهبردی را با اندونزی تقویت می‌کند

تهران – ایرنا –  آمریکا در بحبوحه افزایش تنش با چین و سایر چالش ها در حوزه ایندو-پاسیفیک مشارکت راهبردی خود را با کشور اندونزی ارتقا می دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از اوراسیا ریویو، این مطلب را جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه در دیدار با "جوکو جوکووی ویدودو" رئیس جمهوری اندونزی بیان کرد.

روسای جمهوری آمریکا و اندونزی در حاشیه کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل در اسکاتلند همچنین در باره آزادی دریانوردی، همکاری اقتصادی، بحران سیاسی در میانمار و همه گیری جهانی ویروس کرونا بحث و گفت وگو کردند.

بایدن به جوکووی گفت که اندونزی یک شریک راهبردی حیاتی برای آمریکا است و به عنوان حامیان نیرومند نظم بین‌المللی "رهبری شما در ایندو-پاسیفیک ضروری است" .

بایدن افزود: من مشتاق تقویت روابط دوجانبه هستم زیرا اشتراکات زیادی داریم و مسائل زیادی برای همکاری داریم. از پرداختن به بحران آب و هوایی تا پایان دادن به پاندمی کرونا تا حفظ آزادی در دریاها؛ هیچ چالش جهانی وجود ندارد که از همکاری بین اندونزی و آمریکا سود نبرد.

جوکووی نیز به نوبه خود گفت که اندونزی یک شریک قابل اعتماد برای آمریکا خواهد بود و از آمریکا دعوت کرد تا در بخش‌های زیست محیطی در آن کشور سرمایه‌گذاری نماید.

دولت بایدن از زمان به قدرت رسیدن در ژانویه تلاش هماهنگی برای تعامل بیشتر با کشورهای جنوب شرقی آسیا انجام داده است و این درحالی است که پکن با واشنگتن برای نفوذ اقتصادی در منطقه رقابت می‌کند.

اندونزی به بزرگترین شریک تجاری چین تبدیل شده است. سرمایه گذاری چین در این مجمع الجزایر بطور مداوم افزایش یافته و در سال ۲۰۲۰ به حدود ۴.۸ میلیارد دلار رسید.

دیانا پراپتو یک تحلیلگر موسسه "سینرجی" گفت: تعامل آمریکا با بزرگترین و پر جمعیت ترین کشور جنوب شرقی آسیا نباید موجب تعجب باشد. وی در پاسخ به این سوال که آیا دیدار بایدن با رئیس جمهوری اندونزی به معنی بازگشت آمریکا به جنوب شرقی آسیا بعد از دوره‌ای از کاهش محسوس علاقه به این منطقه است گفت: آمریکا هرگز (از منطقه) هیچ جا نمی‌رود. آمریکا همیشه در منطقه ایندو-پاسیفیک دخیل بوده است زیرا علاقمند به مقابله با چین است.

اندونزی همواره یک سیاست خارجی مستقل و فعال داشته است اما اخیرا برخی از تحلیلگران سکوت جاکارتا در مورد تجاوزات مکرر چین به درون آب های اندونزی در دریای چین جنوبی را مورد پرسش قرار داده اند.

اما آمریکا تنها قدرت خارجی نیست که در حال نزدیک شدن به اندونزی است. فرانسه نیز در همین زمینه فعال است بخصوص پس از آنکه پاریس یک قرارداد مهم برای فروش زیردریایی به استرالیا را از دست داد. روز شنبه امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز در اجلاس گروه-۲۰ در رم با جوکووی دیدار کرد. سران دو کشور تصمیم گرفتند که روی یک مشارکت راهبردی واقعی در ایندو-پاسیفیک کار کنند. توافق همکاری دفاعی اخیر دو کشور نیز حوزه‌هایی مانند آموزش نظامی و عملیات صلح‌بانی را شامل می‌شود.

جوکووی و بایدن در دیدار روز دوشنبه همچنین تحولات پس از کودتا در میانمار را بررسی کردند و از دولت نظامی میانمار خواستند که زندانیان سیاسی را فورا آزاد نماید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha