به گزارش ایرنا، سعید پورآبادی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس رایزنی هایی که انجام شده یک هیات ۲۵ نفره از کشور قزاقستان شامل استانداران و معاونان و سرمایه گذارانی از این کشور به همراه هیات های چهار نفره از کشورهای ترکمنستان، گرجستان، تاجیکستان و ترکیه در نوروزگاه امسال خراسان شمالی شرکت ی کنند.
وی؛ هدف از این برنامه را معرفی آداب و رسوم، سنت ها و فرهنگ منطقه به عموم مردم، زائران و گردشگران عنوان و تصریح کرد: این نوروزگاه ها در مناطق مختلف استان از جمله در بوستان بش قارداش و آیینه خانه مفخم بجنورد برگزار می شود.
پورآبادی اضافه کرد: تدارک خیابان غذا در خیابان مشرف به آیینه خانه مفخم بجنورد یکی دیگر از ویژه برنامه های نوروزی ۱۴۰۱ در مرکز استان خراسان شمالی است.
وی گفت: با بررسی موضوع برگزاری نوروزگاه در کارگروهی تخصصی، اقدامات لازم برای تحقق این امر از سوی دستگاههای مرتبط صورت می گیرد و برنامه ریزی برای سفر هیات ها به خراسان شمالی انجام می گیرد.
خراسان شمالی درگذشته میزبان برگزاری رویداد مشترک فرهنگی نمایشگاه صنایعدستی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی «اکو» بوده است.
راه اندازی بازارچه مرزی اولویت خراسان شمالی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در ادامه گفت: راه اندازی بازارچه مرزی از مصوبات مهم شورای گفتوگوی استان است و در این نقشه راه در اولویت قرار دارد ضمن اینکه این موضوع باید در سطح ملی پیگیری شود.
وی اظهار داشت: این استان ظرفیت های خوبی در بخش های کشاورزی، صنعت و گردشگری دارد که با جمع بندی درخواست ها و اعلام آن ها می توان گام به گام به سمت ایجاد کانالی برای ارتقا و افزایش مبادلات بین این استان و ترکمنستان ایجاد کرد.
پورآبادی تصریح کرد: رایزنی های لازم در گذشته بین استانداری خراسان شمالی و معاون استاندار آخال ترکمنستان برای گشایش مرز پرسه سو انجام شده ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی افزود: راه اندازی بازارچه پرسه سو علاوه بر تسهیل تجارت خراسان شمالی با ترکمنستان، گذرگاهی برای مبادلات تجاری استان های همجوار از قبیل گلستان، خراسان رضوی و مازندران با جمهوری قزاقستان نیز گشوده می شود و علیرغم اینکه پیشترها ۲ کشور موافقت ضمنی خود را با گشایش این گذرگاه مرزی مطرح کرده بودند اما تاکنون این امر جنبه اجرایی به خود نگرفته و عمده دلیل آن بیمیلی طرف ترکمنستانی است.
فرش دو روی خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در ادامه گفت: پس از رایزنی با مرکز ملی فرش ایران مقرر شد تا فرش دو روی استان به عنوان یکی از هشت برند کشور در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ معرفی شود.
به گزارش ایرنا، اکسپو یا نمایشگاه جهانی، مجموعه نمایشگاهی است که هر پنج سال یکبار در یکی از کشورهای مختلف جهان برگزار میشود و هر کشور دستاوردهای گوناگونش را در گذشته، حال و آینده به نمایش میگذارد.
وی بیان کرد: اکسپو یک رویداد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است که مرکز ملی فرش برای نخستین بار، ۲ سالن در اختیار دارد و این نمایشگاه از تاریخ ۹ مهرماه جاری آغاز شده است و تا ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ نیز ادامه دارد.
وی تصریح کرد: خاستگاه اصلی فرش ابریشم دو رو در روستای دویدوخ علیای راز و جرگلان در خراسان شمالی است و با وجود ناشناخته بودن یا کمتر شناخته شدنش از جمله هنرهای ظریف و منحصر به فردی است که قابلیت معرفی به جامعه جهانی را دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: اکسپوی دبی، فرصتی طلایی برای عرضه دستاوردها بهمنظور جذب سرمایه و مراودههای بینالمللی برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیرساختی کشورها بهویژه شهرهای میزبان است.
مطابق آمارها، در سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیارد دلار فرش دستباف در مبادلات جهانی به کشورهای مختلف صادر شد. در این میان جمهوری اسلامی ایران سهم ۷.۹ درصدی از مجموع صادرات فرش دستباف را به خود اختصاص داد.
استان خراسان شمالی هم اکنون با دارا بودن یکهزار دار قالی بافی، ۶۰ هزار قالیباف که ۲۶ هزار نفر آن به صورت مستمر فعالیت و مابقی فصلی در مناطق مختلف شهری و روستایی فعال هستند و این استان با تولید و صادرات بیش از صدها هزار متر مربع یکی از مراکز گمنام اما مهم تولید کننده فرش دستباف و دیگر دستبافته های داری است.
نظر شما