۲۵ تیر ۱۴۰۱، ۹:۲۶
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84822436
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حد حریم رودخانه‌های اصلی کردستان تعیین شد

۲۵ تیر ۱۴۰۱، ۹:۲۶
کد خبر: 84822436
حد حریم رودخانه‌های اصلی کردستان تعیین شد

سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: تاکنون حد حریم یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان انجام شده که رودخانه‌های اصلی و مهم نیز جزو آنها است.

آرش آریانژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حد حریم و بستر رودخانه های مهم و اصلی از جمله قشلاق، قزل اوزن، گاورود، گاران، قزلچه سو، کلین کبود، زریوار، سقز، جانوره، بانه، حسین آباد، سیمینه رود و قصریان نهایی شده است.

وی طول رودخانه‌های کردستان را هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: مطالعات برای تعیین بستر یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اجرا و انتخاب مشاور برای ۸۶۰ کیلومتر از رودخانه های مراکز جمعیتی هم در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان به تعیین حد حریم حدود ۵۸۸ کیلومتر از رودخانه‌های استان طی سال گذشته اشاره و اضافه کرد: چنانچه اعتراضی نسبت به بستر و حریم تعیین شده باشد، با ارائه مدارک و مستندات حقوقی در شهرستان مربوطه پرونده تشکیل می شود و بعد از آن در کمیسیون ماده ۳ شرکت رسیدگی خواهد شد.

آریانژاد ادامه داد: هر چند مطابق قوانین و مقررات چنانچه کشاورزان و مالکان زمین اعتراضی داشته باشند، تا یک ماه بعد از اعلام عمومی فرصت اعتراض دارند، با این وجود این شرکت در راستای کمک به کشاورزان در هر مقطع زمانی هر گونه اعتراضی باشد، رسیدگی خواهد کرد.

وی گفت: مبنای قانونی تعیین بستر و حریم کمی و کیفی رودخانه ها، براساس اصل ۴۵ قانون اساسی و قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۱۳۶۱ است، بنابراین نه تنها قانون برای تعیین بستر و حریم کمی و کیفی رودخانه های کشور وجود دارد بلکه (آئین نامه تعیین بستر قانونی و حریم کمی) در سال ۱۳۷۹ به تصویب دولت رسیده و (دستورالعمل تعیین حریم کیفی) نیز در سال ۱۳۸۲ در دولت مصوب شده است که نسخه بازنگری آن مهر ۱۳۹۸ ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه بستر قانونی رودخانه با بستر طبیعی رودخانه الزاماً یکی نیست، افزود: با وجود اینکه بستر طبیعی رودخانه تعریف مشخصی ندارد، بستر قانونی رودخانه به آن بخش از (پهنه سیلابی) رودخانه گفته می شود که طی فرآیند فنی و قانونی مشخص می شود.

آریانژاد اظهار داشت: معمولا بستر قانونی، پهنه سیل‌گیر سیلاب برای دوره بازگشت ۲۵ ساله است و براساس قانون، بستر قانونی رودخانه و مدیریت آن در اختیار وزارت نیرو و به نمایندگی حکومت اسلامی قرار داده شده و جزو منابع و اموال (ملی) محسوب شده و کسی نمی‌تواند تملک قانونی بر آن داشته باشد.

وی ادامه داد: حریم کمی رودخانه ها بلافاصله بعد از خط بستر می باشد که میزان آن از ۱ تا ۲۰ متر بوده و حریم کیفی تا فاصله ۱۵۰ متر از بستر رودخانه قرار دارد.

استان کردستان دارای ۱۸ محدوده مطالعاتی شامل ۹ محدوده آن اصلی و ۹ محدوده مشترک و متوسط بارندگی سالانه ۴۵۵ میلی‌متر است.

کردستان دارای ۹ دشت است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت‌های قروه و دهگلان و چاردولی در شرق استان، جزو دشت‌های ممنوعه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha