به گزارش خبرنگار ایرنا، علی پیام عصر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران میاندوآب با محوریت پیشگیری از غرق شدگی در رودخانه ها و تالابهای این شهرستان، اظهار کرد: متأسفانه آمار غرق شدگیها در رودخانه زرینهرود رو به افزایش است.
به گفته وی، جوانان شهرستان به دلیل کمبود اماکن ورزشی و تفریحی برای شنا به رودخانهها میروند که عدم آشنایی با محل و فنون شنا موجب غرق شدگی جوانان و عزادار شدن خانوادهها میشود.
وی افزود: اغلب اماکن ورزشی در گذشته به بخش خصوصی واگذار شده و چون بخش خصوصی بدنبال کسب درآمد است شاهد هزینههای بالا برای استفاده از اماکن ورزشی و استخرها هستیم که خود باعث هدایت جوانان به شنا در رودخانهها میشود لذا از اداره ورزش و جوانان انتظار داریم اقدامات لازم برای جلوگیری از ادامه این روند را انجام دهد.
وی ادامه داد: تخریب بستر رودخانه و قاچاق مصالح رودخانه ای نیز باعث غرق شدگی می شد که با همت شورای تأمین شهرستان و همکاری دستگاه قضایی تاراج مصالح و تخریب بستر رودخانه متوقف شد.
فرماندار ویژه میاندوآب گفت: تجهیز آتشنشانی، هلال احمر و ایجاد گروه نجات غریق در اولویت کاری قرار گیرد و مدت زمان حضور در محل حادثه نیز به حداقل برسد.
پیام اضافه کرد: هر مدیری که در دولت مردمی قبول مسوولیت کند، باید به دور از منافع شخصی تنها به فکر خدمت به مردم باشد و مدیرانی که توان خدمت نداشته و نمیتوانند منافع شخصی خود را کنار بگذارند، استعفا دهند.
وی همچنین با اشاره به اینکه مدیران شهرستان به ویژه اعضای شورای شهر از برخورد سلیقهای با سرمایه گذاران خودداری کنند، گفت: نیازمند جذب سرمایه گذار برای احداث اماکن ورزشی و تفریحی در حریم بستر رودخانه های زرینه رود و لیلان چای هستیم و دستگاه های اجرایی و خدمات رسان نیز موظف هستند برای جذب سرمایه گذار از طریق فراخوان عمومی و در چهارچوب قانون اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، هر سال با گرم شدن هوا در فصل تابستان و نبود امکانات تفریحی و مکانهای ویژه شنا جوانان میاندوآبی برای شنا کردن به رودخانه زرینهرود میروند که به دلیل عمق زیاد آب در برخی از نقاط و عدم آشنایی کامل با فنون شنا برخی اوقات حوادث تلخی روی میدهد.
سالانه چندین نفر بر اثر بیاحتیاطی و آشنا نبودن به فنون شنا جان خود را در رودخانههای زرینهرود و سیمینهرود میاندوآب از دست میدهند.
زرینهرود با طول ۳۰۰ کیلومتر و با آبریز بیش از یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر یکی از طولانیترین رودخانههای آذربایجانغربی است که از کوههای استان کردستان سرچشمه میگیرد و با گذر از شهرستانهای میاندوآب و شاهیندژ به دریاچه ارومیه میریزد.
نظر شما