وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

تهران- ایرنا- نتایج دور از انتظار و به نوعی ضعیفِ «میرمصطفی جوادی» و «کیانوش رستمی» در دسته‌های ۸۱ و ۸۹ کیلوگرم، امید به کسب مدال طلای قهرمانی جهان برای وزنه‌برداری ایران را کاهش داد.

به گزارش ایرنا، پیکارهای وزنه‌برداری قهرمانی سال ۲۰۲۲ جهان از روز ۱۵ آذر آغاز شد و تا ۲۶ این ماه ادامه دارد. ایران با هفت وزنه‌بردار مرد و چهار وزنه‌بردار زن در این دوره از رقابت‌ها حضور پیدا کرده‌ است. حافظ قشقایی، میرمصطفی جوادی، کیانوش رستمی، رضا دهدار، مهدی کرمی، علی داودی و آیت شریفی ترکیب تیم ملی مردان را تشکیل می‌دهند و الهه رزاقی، پریسا نورعلی، الهام حسینی و زینب شیخ‌ارباب نیز در تیم ملی وزنه‌برداری زنان ایران حضور دارند.

سیدرسول معتمدی و سهراب مرادی به دلیل مصدومیت و حسین سلطانی، علی هاشمی و علیرضا یوسفی به خاطر نرسیدن به رکوردهای مورد نظر فدراسیون مسابقات جهانی کلمبیا را از دست دادند.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

تیم مردان و زنان ایران در حالی با ترکیب ناقص در این دوره از مسابقات حضور پیدا کردند که بنا به اعلام فدراسیون اعزام‌ها بر مبنای کیفی‌گرایی بود و هدف رسیدن به سکوی انفرادی و تیمی قهرمانی جهان است. تیم ایران در مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۱ جهان در تاشکند با کسب ۵۴۸ امتیاز توانست بر سکوی دوم قرار گیرد.

همچنین در مسابقات جهانی تاشکند پولادمردان کشورمان در بخش مدالی با ۲ طلا، ۳ نقره و ۳ برنز به مقام پنجم رسیدند.

در اولویت قراردادن دستورالعمل کیفی‌گرایی موجب شکل‌گیری این امید شد که تیم ایران بتواند با نفرات کمتر نتایج درخشان‌تری در مسابقات جهانی کلمبیا کسب کند. اما واقعیت این گونه نیست و استارت لیست کلی مسابقات حکایت از آن دارد که تیم ایران راه سختی برای رسیدن به مدال طلای مسابقات جهانی و تکرار عنوان نایب قهرمانی سال ۲۰۲۱ در مسابقات جهانی دارد. ناامیدی از کسب سکوی قهرمانی در ۲ بخش انفرادی و تیمی زمانی بیشتر شد که ۲ امید اصلی مدال ایران در دسته‌های ۸۱ کیلوگرم و ۸۹ کیلوگرم نتایج دلخواه را کسب نکردند. در بین این ۲ دسته کیانوش رستمی به تک مدال نقره وزن ۸۹ کیلوگرم بسنده کرد و میرمصطفی جوادی نیز با اوت به کار خود پایان داد.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

رستمی در کلمبیا با مهار ۱۷۴ کیلوگرم موفق به ضرب مدال نقره شد اما در دوضرب عنوان بهتر از پنجمی کسب نکرد. دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو در نهایت به عنوان چهارمی دسته ۸۹ کیلوگرم رسید؛ عنوانی که زنگ خطر را برای یکی از دسته‌های المپیکی ایران به صدا درآورد. در این دسته کارلوس ناسار بلغاری موفق به مهار ۲۲۰ کیلوگرم در دوضرب شد تا نشان دهد که برنامه‌ای ویژه برای بازی‌های المپیک پاریس دارد. قرار گرفتن کیانوش در جایگاه چهارم در حالی بود که تیان‌تائو رقیب سنتی وی در وزن‌کشی حضور پیدا کرد اما از ادامه رقابت انصراف داد.

رستمی و به همراه سهراب مرادی از آخرین نفرات نسل طلایی وزنه‌برداری ایران هستند که امید نخست فدراسیون برای درخشش در پاریس به شمار خواهند رفت.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

اوت میرمصطفی جوادی شوک به وزنه‌برداری ایران بود، زیرا وی یکی از امیدهای کشور برای رسیدن به سکوی مدال بود. جوادی سال گذشته و در مسابقات ۲۰۲۱ تاشکند موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی جهان شد و در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی نیز به مدال طلا رسید. جوادی در صورت ثبت رکوردهای تاشکند می‌توانست حداقل به مدال برنز جهانی برسد.

ملی‌پوش دسته ۸۱ کیلوگرم ایران در مسابقات جهانی سال ۲۰۲۱ با مهار وزنه ۱۶۳ کیلوگرم در یک‌ضرب و ۲۰۴ کیلوگرم در دوضرب به مدال نقره رسید. وی در صورت ثبت این رکوردها در کلمبیا می‌توانست مدال برنز یک‌ضرب و طلای دوضرب را از آن خود کرده و به مدال نقره مجموع برسد. حافظ قشقایی دیگر نماینده ایران بود که عملکردی بسیار پائین‌تر از حد انتظار داشت. وی در گروه B مسابقات دسته ۶۷ کیلوگرم وزنه زد و عنوانی بهتر از شانزدهم را کسب نکرد. در بخش دختران نیز نام الهه رزاقی به اوت در گروه C دسته ۷۱ کیلوگرم گره خورد.

دست خالی ایران از چهار رقابت نخست مردان و زنان این سوال را مطرح می‌کند که کدام پولادمرد طلسم طلای ایران را خواهد شکست؟

برای بررسی این مهم لازم است نگاهی به مدعیان دسته‌های ۱۰۲ کیلوگرم، ۱۰۹ کیلوگرم و فوق سنگین داشته باشیم. در رقابت‌های دسته ۱۰۲ کیلوگرم رضا دهدار نماینده ایران است که با رکورد ورودی ۳۹۰ کیلوگرم در جایگاه پنجم این دسته قرار دارد. در این دسته فارس‌الباخ با ۴۰۵ کیلوگرم در صدر قرار گرفته است. دهدار برای کسب مدال طلا و رسیدن به سکو کار سختی را پیش‌رو دارد زیرا افزون بر رقابت با قهرمان قطری‌ها، برای رسیدن به مدال باید با گاسپاریان از ارمنستان، دیوید فیشروف از بلغارستان و آنتروپف از قزاقستان بجنگد.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

در دسته ۱۰۹ کیلوگرم نیز مهدی کرمی نماینده ایران است. این ملی‌پوش وزنه‌برداری باید با روسلان نورالدین‌اُف ازبکستان، آیمن باچا از تونس و چخیدزه از گرجستان رقابت کند و کار بسیار سختی برای رسیدن به مدال خواهد داشت. کرمی نخستین حضور جهانی خود را تجربه می‌کند و در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی در قونیه، ۳۷ کیلوگرم کمتر از روسلان نورالدین‌اُف وزنه زد. یکی دیگر از مدعیان این دسته «ایمن باچا» از تونس است که در بازی‌های المپیک توکیو در گروه B دسته ۱۰۹ کیلوگرم با مجموع رکورد ۳۸۸ کیلوگرم به کار خود پایان داد. وی در حرکت یک‌ضرب ۱۷۷ کیلوگرم و در دوضرب ۲۱۱ کیلوگرم را مهار کرد.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

تمام امید وزنه‌برداری ایران برای رسیدن به سکوی مدالی دسته فوق سنگین است جایی که علی داودی در جمع بزرگان این رشته باید از عنوان نایب قهرمانی المپیک دفاع کند. حضور لاشا تالاخادزه در این دسته دیگر قهرمانان را به مدعی کسب عنوان نایب قهرمانی تبدیل کرده است. در دسته فوق سنگین علی داودی به همراه گورمیناسیان بحرینی، لالایان ارمنی، اکبر ژورائف ازبک و سیمون ماتروسیان ارمنی رقابت سنگینی برای رسیدن به سکوی دوم یا سوم این دسته دارند. در این دسته آیت شریفی نیز به عنوان نماینده ایران حضور دارد اما رکوردهای وی برای رسیدن به مدال مجموع کافی نیست.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

بررسی رکورد حریفان ایران در دسته‌های مختلف نشان از آن دارد که راه رسیدن به مدال طلای مجموع سه دسته ۱۰۲ کیلوگرم، ۱۰۹ کیلوگرم و فوق سنگین برای نمایندگان ایران بسیار ناهموار و شاید غیر ممکن باشد. در بخش دختران نیز رکورد ورودی نمایندگان ایران حکایت از آن دارد که ملی‌پوشان همچنان به دنبال تجربه اندوزی در آوردگاه‌های بزرگ هستند و رسیدن به تک مدال جهانی شاید در کلمبیا از جمله محالات باشد.

وزنه‌برداری قهرمانی جهان و طلایی که شاید حسرت شود

از سوی دیگر نباید از کیفیت پیکارهای جهانی امسال گذشت. حضور بیش از ۷۰۰ وزنه‌بردار و حضور همه مدعیان جهانی در کلمبیا سطح پیکارهای جهانی را نسبت به جهانی ۲ سال گذشته به شدت افزایش داده و رکوردهای ثبت شده در دسته‌های مختلف خود گویای همه چیز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha