به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا مرحبا عصر روز دوشنبه در همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا اظهار کرد: گردش مالی گردشگری جهان به ۲ تریلیون دلار میرسد که ۱۰ درصد اقتصاد دنیا را در بر میگیرد و با وجود اینکه ایران جزو ۱۰ کشور اول از لحاظ برخورداری از آثار باستانی و جاذبههای گردشگری است، کمتر از یک درصد این گردش مالی متعلق به ما میباشد.
وی افزود: بسیاری از کشورهای دنیا که شاید سابقه سکونت بشر در آنها به کمتر از ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال هم نرسد، امروز به صرف استفاده از صنعت گردشگری هم کشور خود را عالی اداره میکنند و هم رفاه خوبی برای مردمشان ایجاد کردهاند.
نماینده آستارا در مجلس تشریح کرد: خداوند متعال نعمتها و موهبتهای خود را با وجود پوشش گیاهی بسیار زیبا، دریای غنی و مردمان بسیار خوب در این شهرستاان بر ما تمام کرده است اما در استفاده از این مواهب طبیعی خیلی موفق نبودیم.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد اشتغال در آستارا را بازار تشکیل میدهد، اضافه کرد: روزی نیست که کسی درخواست شغل نداشته باشد و ۹۰ درصد افرادی که روزانه مراجعه میکنند، دنبال اشتغال برای فرزندانشان هستند اما یک نماینده چنین امکانی ندارد برای کل جمعیت یک شهرستان ایجاد اشتغال کند.
مرحبا بیان کرد: برای ایجاد اشتغال باید سرمایهگذاری شود و در حالی که پتروشیمی، پالایشگاه، ذوبآهن و صنایع سنگین در آستارا نداریم، گردشگری تنها صنعتی است که میتواند دست ما را در زمینه اشتغال بگیرد و بسیار کمک کند.
وی عنوان کرد: کسانی که اکنون به آستارا سفر میکنند بیشتر برای مراجعه به بازار یا استفاده از ساحل است که در ساحل تاسیسات خاصی نداریم و در بازار هم طراحی مناسب، امکانات سرمایشی، گرمایشی، پوشش سقف و سنگفرش خوبی وجود ندارد.
نماینده آستارا در مجلس ادامه داد: گردشگری سلامت میتوانست یکی از مزیتهای این شهرستان باشد که در این زمینه هم سرمایهگذاری مناسبی نداشتیم، در حالی که از محل گمرک آستارا تا محل بیمارستان قدیمی چند دقیقهای بیشتر راه نیست و در صورت وجود امکانات مناسب میتوانست گردش مالی خوبی برای این خطه ایجاد شود.
به گفته وی، طبیعتگردی (اکوتوریسم) با وجود نقاط روستایی زیبا و بکر در شهرستان آستارا با شرط حفظ اصالت و طبیعت آنها میتوانست بیشتر از اینها مورد استفاده قرار بگیرد که مغفول مانده است.
مرحبا با اشاره به معطلی ۱۴ ساله یکی از سرمایهگذاران در آستارا اظهار کرد: با وجود همه این مسائل گرفتاری عمده نه از کمبود امکانات بالقوه و فقدان سرمایهگذار، بلکه از بروکراسی آزار دهنده است؛ وقتی سرمایهگذاری پا پیش میگذارد، چنان بلایی سرش میآید که از سرمایهگذاری پشیمان میشود، در حالی که چنین افرادی در خارج از کشور به راحتی جذب میشوند.
وی تصریح کرد: حقوق قانونی و سرمایهای که از چنین اشخاصی از دست رفته و فرصتی که سوخته از چه کسی باید گرفته شود؛ ما خودمان انگیزه را از بین بردیم و مانع سرمایهگذاری شدیم، وگرنه افراد میهنپرست سرمایهگذار دارای اهلیت مالی، علمی و تجربی کم نداریم اما داخل ادارهها و سازمانها رفتارهای آزاردهندهای دارند که مبنای کارشان کمک نیست.
نماینده آستارا در مجلس با تاکید بر اینکه چنین مسائلی در حوزههای مختلف وجود دارد و به اقتصاد ضربه میزند، اضافه کرد: بنابر تاکید رئیس جمهور باید در پی صدور مجوزهای بینام در زمینههای گوناگون باشیم و سپس دنبال سرمایهگذاران دارای اهلیت بگردیم تا سرمایهگذار شهر به شهر و اتاق به اتاق سرگردان نشود.
وی عنوان کرد: اگر چنین رویکردی را در پیش بگیریم، میتوانیم امیدوار باشیم که سرمایهگذاران بیایند، پروژههای پیشنهادی ساخته شوند،در هر کدام تعدادی مشغول بهکار باشند و برای شهر و کشور ثروتآفرینی کنند.
اولین همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری آستارا به مدت یک روز با میزبانی هتل اسپیناس در نوبت صبح و عصر برگزار شد.
برخورداری از جاذبههای طبیعی و گردشگرپذیری، وجود منطقه ویژه اقتصادی، فاصله کم تا منطقه آزاد انزلی، همجواری با جمهوری آذربایجان و دسترسی به کشورهای مشترک المنافع از طریق زمینی، دریایی و ریلی در کنار نزدیکی به پایتخت در مقایسه با سایر نقاط مرزی کشور از جمله مزیتهای شهرستان آستارا است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر، در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما