رشد فزآینده تولیدات کشاورزی استان مرکزی در انقلاب اسلامی+فیلم

اراک - ایرنا - انقلاب اسلامی اگر چه در تمامی بخش‌ها دستاوردهای عظیمی در سرزمین آفتاب به همراه داشته اما در بخش کشاورزی این سرزمین رشد فزآینده‌ای اتفاق افتاده به طوری که تولید گندم این استان از ۸۰ هزار تن قبل از انقلاب به ۲۸۰ هزار تن در سال‌ ۱۴۰۱ رسیده است.

استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۵ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۴۰۰ هزار تن شیر، حدود ۴۸ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

بخش کشاورزی پس از انقلاب اسلامی با تاکید امام خمینی(ره) که فرمودند کشاورزی محور استقلال کشور است به عنوان یک بخش اقتصادی مهم مورد توجه ویژه مسئولان قرار گرفته‌ و اکنون دستاوردهای بزرگی در این زمینه حاصل شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در این خصوص گفت: امام خمینی (ره) فرمودند کشاورزی محور استقلال کشور است بر اساس همین توصیه، بخش کشاورزی پس از انقلاب پایه گذاری و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

«علی صفری» گندم را مهمترین و اساسی ترین محصول تولیدی بخش کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: ۸۰ هزار تن محصول گندم در ابتدای انقلاب(سال ۵۷) در استان مرکزی تولید می‌شد که تولید این محصول در سال ۱۴۰۰ به رغم وجود خشک سالی‌های متعدد به بیش از ۲۸۰ هزار تن رسیده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تولید محصول گندم در سال‌های گذشته که وضعیت جوی و بارندگی در این استان مناسب بود تا ۴۵۰ هزار تن نیز رسیده‌ است.

صفری با یادآوری تولید ۲۰ هزار تن گوشت قرمز در استان مرکزی در سال ۵۷ گفت: تولید این محصول اکنون به ۵۵ هزار تن افزایش یافته که مازاد تولید استان به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: سالانه ۴۰۰ هزار تن شیر در استان مرکزی تولید می‌شود که تولید این محصول در ابتدای انقلاب ۱۰۰ هزار تن بوده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش تولید شیر، کیفیت این محصول نیز افزایش دامداری‌های صنعتی ارتقا یافته‌ است.

صفری گفت: ۱۷ هزار تن تخم مرغ ابتدای انقلاب (سال ۵۷) در استان مرکزی تولید می‌شد که تولید این محصول هم اینک به ۴۸ هزار تن افزایش یافته و مازاد تولید استان به سایر استان‌های کشور ارسال می شود.

وی افزود: سالانه ۷۰ هزار تن گوشت قرمز در استان مرکزی تولید می‌شود که تولید این محصولات در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۹ هزار تن بوده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این استان در زمینه تولید گوشت قرمز از جمله استان‌های پیشرو در کشور بوده و مازاد تولید این محصول در استان به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.

صفری افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سالانه ۷۰ تن عسل در استان مرکزی تولید می‌شد اما تولید سالانه این محصول اکنون به یک هزار و ۲۰۰ تن افزایش رسیده است.

وی اظهار داشت: با وجود اینکه استان مرکزی از جمله استان‌های غیر ساحلی کشور به شمار می‌رود تولید آبزیان خوراکی در ابتدای انقلاب در این استان صفر بود اما اکنون پنج هزار و ۲۰۰ تن انواع آبزیان خوراکی به صورت سالانه در استان تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۵۷۹ هزار تن انواع محصولات باغی هم اکنون در این استان تولید می‌شود که تولید این محصولات در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۴۵ هزار تن بوده‌ است.

صفری ادامه داد: ۴۸۰ هزار تن محصولات زراعی سال ۵۷ در استان مرکزی تولید می‌شد که تولید این محصولات هم اینک در استان به بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده‌ است.

وی گفت: مکانیزه کردن بخش کشاورزی از جمله بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری از جمله اقدامات مهم در راستای افزایش بهره‌وری از آب بود که استفاده از این روش ابتدای انقلاب اسلامی صفر بود که با اقدامات انجام شده اکنون حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی استان به انواع سامانه‌های آبیاری نوین تجهیز شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر کانال آبیاری در این استان وجود دارد که میزان این کانال ها در ابتدای انقلاب اسلامی ۲۰ کیلومتر بوده‌ است.

صفری با یادآوری صادرات ۱۱۰ هزار دلار محصولات کشاورزی سال گذشته از استان مرکزی گفت: آماری از صادرات محصولات کشاورزی از این استان به خارج از کشور در ابتدای انقلاب اسلامی وجود ندارد.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت استان مرکزی، امکان افزایش صادرات محصولات کشاورزی از این استان امکان پذیر بوده و با کاهش تشریفات گمرکی و بروکراسی اداری می‌توان زمینه افزایش صادرات این محصولات را در استان افزایش داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: بخش کشاورزی دارای زنجیره‌های متعددی است که یکی از حلقه‌های مهم این بخش که پس از انقلاب نیز رشد مناسبی داشته صنایع تبدیلی است.

صفری افزود: سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت فرآوری محصولات خام کشاورزی اکنون در استان مرکزی وجود دارد که ظرفیت فرآوری فرآورده‌های خام کشاورزی در ابتدای انقلاب نزدیک به صفر بوده‌ است.

وی ادامه داد: توسعه صنایع تبدیلی در استان مرکزی با هدف افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی کشت قراردادی، اصلاح الگوی کشت و سند دار کردن اراضی کشاورزی را از مصادیق افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: هم اکنون حدود ۲۵ درصد اراضی کشاورزی این استان سند دار شده و استان در این زمینه رتبه پنجم را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌ است.

صفری گفت: رفع تداخلات انجام شده با اجرای سنددار کردن اراضی کشاورزی کاهش نارضایتی‌ها و حل اختلاف مردم با منابع طبیعی را به همراه داشته است.

وی وظیفه اصلی بخش کشاورزی را تامین امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: این شعار را امام خمینی(ره) مطرح فرمودند و این مهم موجب شد به رغم مشکلات فراوانی که در ابتدای انقلاب، جنگ تحمیلی و تحریم‌هایی به محور توسعه کشور تبدیل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین این مهم موجب شد بخش کشاورزی به عنوان یک محور بخش اقتصادی کشور که محور استقلال است قرار گیرد.

صفری افزود: با توجه به اینکه ۹۸ درصد بخش کشاورزی در اختیار بخش خصوصی است این بخش خصوصی ترین بخش اقتصادی کشور بوده و این مهم نقطه مثبی برای بخش به شمار می رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: مشکلاتی که در بقیه بخش‌ها از جمله نحوه خصوصی سازی و فساد وجود دارد در این بخش به دلیل خصوصی بودن وجود ندارد.

صفری افزود: خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم از جمله اهداف کشور بعد از پیروزی انقلاب بوده و با توجه به جنگی که در مدت یک سال گذشته بین طرفینی که عمده تولید این محصول را در دنیا دارند اهمیت این هدف را بیش از پیش تقویت کرده است.

وی با یادآوری ارتقای کیفیت محصولات غذایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب هم تکنولوژی در بخش کشاورزی ضعیف بوده و هم استانداردهایی که اکنون در بخش کشاورزی وجود دارد، کمتر بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: اکنون نظارت بر رعایت استانداردها توسط دانشگاه علوم پزشکی به عنوان تامین کننده سلامت غذا و دامپزشکی به عنوان ناظرین بر تولید محصولات دامی در حال انجام است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: در راستای توسعه خدمات تشخیصی و درمانی ۳۲ مرکز مایه کوبی بخش خصوصی اکنون در این استان فعال است که ابتدای انقلاب اسلامی هیچ واحدی در این حوزه فعال نبوده‌ است.

دکتر «محمدی فتاحی» افزود: ۴۵ داروخانه، چهار آزمایشگاه و ۶۸ واحد درمانی بخش خصوصی زیر نظر اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اکنون در این استان فعال هستند که ابتدای انقلاب اسلامی تعداد این مراکز صفر بوده‌ است.

وی ادامه داد: با فعالیت این مراکز در استان مرکزی برای ۳۰۱ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی شده‌ است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۴ کشتارگاه دام در راستای توسعه نظارت های بهداشتی بر استحصال گوشت قرمز و سفید اکنون در استان فعال است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۲ کشتارگاه در استان فعال بود.

فتاحی افزود: هفت کشتارگاه صنعتی طیور اکنون در استان مرکزی وظیفه استحصال گوشت سفید را برعهده دارند که ابتدای انقلاب اسلامی کشتارگاه صنعتی در این استان فعال نبوده‌ است.

وی ادامه داد: ۲۴ شرکت تولید دارو و مواد ضدعفونی کننده اکنون در راستای توسعه صنعت دارو و فرآورده‌های بیولوژیک دامپزشکی در استان مرکزی وجود دارد که تعداد این شرکت‌ها در ابتدای انقلاب اسلامی یک واحد بوده‌ است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: پنج درصد فرآورده‌های بیولوژیک دامپزشکی پیش از پیروزی انقلاب در استان تولید می‌شد اما اکنون ۹۵ درصد این تولیدات در استان تامین می‌شود.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha