گشت و گذاری نوروزی در ۲۳۰ اثر طبیعی و تاریخی کنارک تا زرآباد

چابهار- ایرنا- ۲۰۵ اثر طبیعی، ۲۵ اثر تاریخی و ده‌ها جاذبه، مکان تفریحی و دیدنی به عنوان جذابیت‌ها و زیبایی‌های شهرستان‌های ساحلی کنارک و زرآباد واقع در جنوب سیستان و بلوچستان میزبان مهمانان و گردشگران نوروزی است.

به گزارش ایرنا سواحل زیبای صخره‌ای، مرجانی، ماسه‌ای دریای عمان (مَکُّران) در محدوده چابهار، زرآباد و کنارک و دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان به عنوان تنها بنادر اقیانوسی ایران و به عنوان یکی از ۱۰ نقطه مهم راهبردی جهان از جاذبه‌های دیدنی برای گردشگران در طول سال بویژه ایام نوروز است.

مردم خونگرم، مهمان نواز و دریا دل کنارک و زرآباد همیشه آماده استقبال از گردشگران و مسافران بویژه در تعطیلات نوروز هستند.

اسکله ماهیگیری و گردشگری، ساحل زیبا و بکر در شهر کنارک، روستاهای گوردیم، پُزم، باغات میوه های گرمسیری کَهیر و زرآباد، چشمه بُلبلوک چگردانی لاش، گلفشان تنگ، چشمه شورعین تران و روستای زیبا و منحصر بفرد دَرَک و جُد از جمله جذابیت های شهرستان‌های کنارک و زرآباد هستند.

کنارک با داشتن چهار نمونه ساحل صخره‌ای، ماسه ای، شنی و مرجانی ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری و طبیعت گردی داردمردم و مسوولان کنارک در تعطیلات نوروز با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و نواختن ساز و دهل بلوچی از مسافران استقبال می کنند.

طلوع و غروب خورشید همراه با نور کشتی ها در شب، موقعیت نعل اسبی در اقیانوس هند، ساحل صخره ای با منظره برخورد موج به صخره های پر ارتفاع که گاهی ارتفاع موج به پنج متر نیز می رسد، انواع خرچنگ ها و لاک پشت هایی که روی صخره همبازی امواج اند و نسیم روح بخش کنار ساحل همه و همه جلوه نابی از طبیعت شاعرانه چابهار و کنارک را به تصویر می کشد.

گشت و گذاری نوروزی در ۲۳۰ اثر طبیعی و تاریخی کنارک تا زرآباد

روستا درک زرآباد

اگر خواستید به جایی سفر کنید که شیفته‌اش شوید و سال‌ها از خاطره سفر به آنجا تعریف داشته باشید، روستای درک تجربه خوبی است روستایی خاص و متفاوت در جنوب سیستان و بلوچستان که اینروزها حال و هوای بهاریش در تلاقی دریا و نخلستان‌ها صحنه‌های بی‌نظیری خلق می‌کند.

روستای دَرَک واقع در زرآباد و در سواحل مکران از روستاهای بکر و زیبای جنوب سیستان و بلوچستان است که علاوه‌بر مردمی مهمان نواز، از چهار نمونه ساحل صخره‌ای، ماسه‌ای، شنی و مرجانی در فاصله نزدیک به هم برخوردار است.

روستای دَرَک با داشتن بکرترین، پاک ترین و زیباترین ساحل، از جنگل‌های حرا و خور باستانی گالک به طول ۶ کیلومتر و وسعت ۵۲ هکتار برخوردار است.

روستای دَرَک در انتهای نقشه سیستان و بلوچستان و نزدیک مرز دریایی این استان و هرمزگان واقع شده است.در این روستا مجموعه ‌ای از درختان چش، کرت(انجیرمعابد)، تپه های رمل سفید، نخل سبز رنگ و دریای نیلگون آبی در کنار هم قرار دارند.

غروب قرمز گونه خورشید در میان نخلستان، سطح دریا، رمل ها و جنگل بسیار زیبا و دیدنی است و علاقه مندان رنگ های متفاوت غروب را با جابجا شدن چند دقیقه ای خورشید مشاهده خواهند کرد.

تپه‌های ماسه‌ای، ساحل صخره‌ای، شنی و مرجانی، وجود کوه، جنگل و دریا در یک نقطه سبب حیرت گردشگران داخلی و خارجی شده، در هیج منطقه‌ای نمی‌توان همه نوع ساحل را یک جا مشاهده کرد اما روستای درک از این نعمت برخوردار استدَرَک در زبان بلوچی به معنای سکونت در کنار دره است در واقع کلمه دره بعدها به دَرَک مشهور شده است. دَرَک جایی در چند متری دریاست که انواع درختان گرمسیری در آن به ثمر نشسته اند و ساکنان محلی انواع هندوانه، ذرت و نخیلات را کشت و برداشت می کنند.

یکی از عجایب روستای دَرَک وجود آب شیرین در چند متری دریاست که سبب رویش جنگل و پوشش گیاهی انواع درختان گرمسیری شده است.این روستا هوایی بهاری دارد و وزش بادهای موسمی و مونسون از اقیانوس سبب شده تا نسبت به مناطق دیگر هوای خنک‌تری داشته باشد.
علاوه بر وجود جذابیت های یاد شده، در ساحل این روستا می‌توان موج سواری، قایق سواری، شنا و ورزش های آبی ساحلی را انجام داد. روستای ساحلی دَرَک یک ژئوپارک طبیعی است که می توان آن را ثبت و برای نسل های آینده پاک و دست نخورده نگه داشت.
شن‌های کنار ساحل و تپه های ماسه ای و رمل‌های سفید برای دردهای عضلانی و استخوانی خاصیت درمانی دارد و خیلی از افراد صبح زود و زمانی که آفتاب می‌تابد روی این شن‌ها دراز می کشند و یا در زیر خاک خود را چال می کنند تا دردهای پا، استخوان و کمرشان درمان شود.
گردشگران می‌توانند با ساحل پیمایی ۶ کیلومتری از جذابیت‌های جنگلی، ساحل شنی، مرجانی، ماسه ای و بکر دیدنی لذت ببرند.

روستای دَرَک از توابع زرآباد (۱۹ کیلومتری جُهلو مرکز شهر زرآباد) با ۵۰۰ نفر جمعیت و ۱۳۰ خانوار، ازشرق به روستای ساحلی جُد، ازغرب به روستای پشتی از شمال به کوهستان و از جنوب به دریای مکران (عمان) وصل شده است.

گشت و گذاری نوروزی در ۲۳۰ اثر طبیعی و تاریخی کنارک تا زرآباد

گِل فِشان کنارک درمان کننده بیماریها

بررسی های کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نشان می دهد که در محدوده شهرستان های چابهار و کنارک حدودا ۶ پدیده گِل افشان وجود دارد که مهمترین آن در حدود ۹۰ کیلومتری غرب بندر کنارک و در دشت کهیر نرسیده به روستا و بندر صیادی «تنگ» که در اصطلاح محلی به آن «تنک» نیز گفته می شود و ۳۰ کیلومتری روستای کهیر واقع شده است.
گِل فِشان روستای تنگ از توابع شهرستان ساحلی کنارک در سواحل مکران جاذبه‌ای دیدنی برای گردشگران داخلی و خارجی و مناسب برای بهبود بیماری‌های پوستی، ساخت سفال، صنایع دستی و اسباب بازی کودکان است.
گردشگران داخلی و خارجی پس از بازدید، تفریح و حمام گِل با صورتی گلی و خندان از کوه گل افشان پایین می آیند و لحظاتی خوش را برای خود رقم می زنند.
فعالیت ناگهانی گل فشان در طول سال در نوع خود بی نظیر است و پرتاب گل همراه با غرش مهیب و بوی خاک و بخار و جاری شدن گل مانند چشمه آب گرم از مهمترین شاخصه های این اثر طبیعی است که سبب شگفتی مردم، مسافران و بازدید کنندگان می شود.
برخی معتقدند گل‌ فشان پدیده ‌ای مرتبط با فعالیت‌های آتش‌ فشانی است، اما اغلب دانشمندان معتقدند این پدیده خاستگاه غیر آتشفشانی دارد.

گل فشان کنارک علاوه بر جذابیت گردشگری به گفته کارشناسان و افراد محلی گل آن به دلیل وجود مواد معدنی و آلی برای بهبود و درمان بیماریهای پوستی، انقباض عروق، دردهای مفصلی، درمان کمر درد و تنگی عضلانی بسیار موثر و مفید استیکی از دیدنی های حیرت انگیز شهرستان کنارک، کوه های گِل افشان آن است که مهمترین آنها در نقطه ای نزدیک کهیر به نام بندر تَنگ قرار دارد.

کوه گل افشان بندر تنگ با ارتفاع تقریبی ۱۰۰ متر و قطر قاعده کمی بیش از ۱۰۰ متر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد. اطراف این کوه را بیابانی وسیع فرا گرفته که ظاهرا این بیابان نیز همچون خود کوه ماحصل اتفاقاتی درون زمین است.

گِل ‌فِشان پدیده‌ای طبیعی است که طی آن گل‌ ولای از زیر زمین، چشمه ‌وار به سطح زمین می‌رسد و شکل ماهوری به خود می‌گیرد.

کوه های گل افشان چابهار جاذبه ‌ای شگرف، نادر و منحصر به فرد طبیعی زمین‌ شناسی است که با دارا بودن پتانسیل ‌ها و امتیازات مخصوص خود می‌ تواند به عنوان دومین ژئوپارک خاورمیانه به یک اثر جهانی تبدیل شود.

بندر تنگ دارای سه تپه کوچک گل‌فشان است که یکی از آنها شبیه آتش فشان و در حال حاضر فعال است و بقیه آنها نیز از چند سال قبل به صورت غیرفعال درآمده‌اند. در بلندای این تپه‌ها، دهانه‌هایی به قطر چند سانتی متر وجود دارد و از دهانه گل‌فشان که در حال حاضر فعال است، به طور متناوب گل خاکستری رنگ خارج شده و به سوی دامنه‌ها سرازیر می‌شود.

دوره تناوب این پدیده نادر و زیبا ده تا پانزده دقیقه است که این عمل با لرزش خاک همراه است و گاهی به هنگام خروج گل، صدایی همانند شلیک تفنگ به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

استقبال کم نظیر گردشگران از «گِل فشان» کنارک

سفر به سواحل مَکُران را با دیدن گِل‌فشان‌ کُنارک خاطره‌انگیز کنید

درک؛ سفر به ناشناخته‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان

کنارک آماده پذیرایی از گردشگران

فرماندار کنارک در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سواحل زیبای صخره ای، مرجانی، ماسه ای دریای عمان (مَکُّران) در محدوده کنارک از جاذبه های دیدنی برای گردشگران در طول سال بویژه ایام نوروز است.

عبدالغفور حوت افزود: کنارک با داشتن چهار نمونه ساحل صخره ای، ماسه ای، شنی و مرجانی ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری و طبیعت گردی دارد.

وی بیان کرد: شهرستان کنارک از جمله نقاط مهم گردشگری سیستان و بلوچستان به حساب می آید که جذابیت های ساحل، دریا، آثار تاریخی و طبیعی آنها برای هر مسافری چشم نواز است.

فرماندار کنارک ادامه داد: نیروهای هلال احمر، میراث فرهنگی، شهرداری و اعضای ستاد خدمات سفر کنارک مستقر در مکان های پرتردد نقش مهمی در راهنمایی مسافران، معرفی آثار تاریخی، طبیعی و جاذبه های گردشگری کنارک دارند.

گشت و گذاری نوروزی در ۲۳۰ اثر طبیعی و تاریخی کنارک تا زرآباد

زرآباد شهر ساحلی با موز و میوه های گرمسیری آماده استقبال از مسافران

سرپرست فرمانداری زرآباد نیز به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: شهر زرآباد ورودی از سمت استان هرمزگان امکانات پذیرایی و اقامتی آماده شده که گردشگران می‌توانند از نمایشگاه صنایع دستی، پخت غذاهای محلی و اجرای موسیقی زنده در این شهرستان لذت ببرند.

کورش محمدی تصریح کرد: در روستای دَرَک آلاچیق ها و خانه های مسکونی به سبک بلوچی آماده شده که گردشگران با خوردن غذاهای محلی در این مکان ها خاطره خوشی را خواهند داشت.

وی ادامه داد: ساحل گردشگری و زیبای روستای درک، کوههای مینیاتوری، سواحل حرگی، اسکله کلات، چشمه های آب گرم و باغ های موز و هندوانه از مزیت های مهم گردشگری در شهرستان زرآباد به حساب می آید و این منطقه از محدود نقاط ایران اسلامی است که چند قابلیت مهم و تاثیر گذار از جمله کشاورزی، اقتصادی، حمل و نقل، صیادی و گردشگری را با هم دارد.

سرپرست فرمانداری زرآباد گفت: زرآباد به مرکزیت شهر زرآباد (جهلو) با ۲۵ هزار نفر جمعیت و سه هزار و ۸۰۰ متر مربع وسعت و دارا بودن ۷۵ کیلومتر مرز آبی با دریای مکران در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شهرستان کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان و ۱۷۰ کیلومتری شهرستان جاسک استان هرمزگان واقع شده است.

گشت و گذاری نوروزی در ۲۳۰ اثر طبیعی و تاریخی کنارک تا زرآباد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha