به گزارش ایرنا، استان پهناور و تاریخی فارس مقصد هفتمین سفر سیزدهمین رییسجمهور بود که حدود ۱۸ ماه پیش انجام شد و در این سفر ۱۱۴ پروژه مهم عمرانی و زیرساختی و یا تکمیل طرح های نیمه تمام مصوب شد که به گفته مسئولان امر تاکنون ۱۱۰ مورد آن اجرایی و نیمی از این پروژهها نیز به بهره برداری رسیده است.
آیت الله رییسی پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ در راس هیاتی متشکل از بعضی از اعضای کابینه و مسئولان ارشد در هفتمین سفر استانی به فارس سفر کرد؛ آیتالله رییسی در این سفر استانی ضمن بازدید از تعدادی واحدهای تولیدی و پروژههای عمرانی این استان در شهرستانهای فارس پای درد دل مردم نشست.
رییس دفتر رییسجمهور، معاون اجرایی رییسجمهور، معاون امور مجلس رییسجمهور، معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده و وزیران کشور، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهادکشاورزی، آیتالله رییسی را در سفر به استان فارس همراهی کردند و برخی از آنان به نمایندگی از رییسجمهور برای بررسی مسایل و مشکلات مردم به شهرستانهای این استان سفر کردند.
رهاورد سفر استانی دولت سیزدهم برای فارس ۱۱۴ مصوبه با بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار با هدف گرهگشایی از مسایل و مشکلات این استان و شتاب بخشی به طرحهای اولویتدار و پروژههای نیمه تمام فارس بود.
۱۱۴ پروژه در سفر آیت الله رییسی، رییس جمهور به استان فارس مصوب شده که از جمله شاخص ترین این طرح ها می توان به اختصاص مبلغ ۳۰ میلیارد تومان جهت تکمیل موزه دفاع مقدس،تامین مالی و تکمیل بهرهبرداری از آزادراه شیراز - اصفهان و تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری فارس اشاره کرد.
توسعه غربی خط یک و تکمیل خط دوم قطار شهری شیراز،تقویت ناوگان اتوبوسرانی شیراز، تسریع در تکمیل کمربندی شمال شرق این کلانشهر، مشارکت جهت بازآفرینی بافت قدیم اطراف حرم حضرت احمد بن موسی (ع ) و تکمیل تالار مرکزی شیراز از جمله طرحهای مصوب شده این سفر در حوزه مدیریت شهری شیراز است.
تکمیل سد نرگسی و کوار، تکمیل خط دوم آبرسانی شیراز، تکمیل فاضلاب ۶ شهر استان فارس شامل داراب، فیروزآباد، نی ریز، فسا، سپیدان، آباده، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب کازرون، آبرسانی به شهرهای ارسنجان، زرین دشت ، رودبال ، جنت شهر، سرچهان، قیر، جهرم، شرق مرودشت ، استهبان و نی ریز ازجمله طرح های شاخص بخش آبرسانی و توسعه فاضلاب در سفر استانی رییس کابینه سیزدهم به فارس است.
تکمیل راه آهن شیراز - بوشهر – عسلویه، تکمیل بزرگراه دشت ارژن - قائمیه (تنگ ابوالحیات به طول ۲۱ کیلومتر)، تکمیل ۵۰ کیلومتر از محور جهرم – لار، احداث باند دوم محور کوار – فیروزآباد-جم، تأمین زمین مورد نیاز و پرداخت تسهیلات احداث ۱۰ هزار واحد مسکن شهری و ۱۲ هزار واحد مسکن روستایی و رفع نقاط حادثه خیز استان فارس از جمله طرح های عمرانی و راه و شهرسازی مصوب این سفر است.
گازرسانی به ۱۰۰ روستا ، ۶ شهر و ۴۴۰ واحد صنعتی استان ،اختصاص مبلغ ۲۵۰میلیارد تومان از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای کمک به اجرا و تکمیل ۲۴۹ پروژه در زمینه پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی و طرح های هادی روستایی و خدماتی به نحوی که ۲۰ میلیارد تومان آن برای طرح های مورد نظر با هماهنگی استاندار فارس و همچنین اختصاص مبلغ ۵۷ میلیارد تومان برای کمک به تکمیل بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی وزارت نفت از دیگر طرح های مصوب در بخش نفت و گاز فارس است.
از توسعه گرشگری فارس تا محرومیت زدایی
در مصوبات این سفر ایجاد بازارچه خوداشتغالی صنایع دستی،کمک به برندسازی گردشگری استان در ذیل برنامه های اقدام ملی گردشگری، کمک به معرفی ، تبلیغ و بازاریابی در کشورها و مبادی هدف گردشگری مبتنی بر مطالعه و شناخت بازارهای هدف گردشگری و ایجاد زیرساختهای گردشگری کاخ جهانی سروستان پیش بینی شده است.
پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، اختصاص مبلغ ۲ هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان برای اجرای ۱۲ طرح تولیدی، توسعه مسکن محرومان در شهرستان های فارس و ارائه تسهیلات قرض الحسنه معیشتی و اشتغال از دیگر طرح های حمایتی است که در قالب این سفر برای آن برنامه ریزی شده است.
در حوزه ورزشی نیز شاهد تصویب طرح های مهمی از جمله تکمیل ورزشگاه ۶ هزار نفری شیراز و سایر ورزشگاههای نیمه تمام استان فارس و تجهیز پارک های ورزشی بانوان در سطح استان هستیم.
پرداخت وام های قرض الحسنه متقاضیان در سفر رییس جمهور نیز در مصوبات این سفر پیش بینی شده و همچنین برای احداث بیمارستان هزار و ۲۱۶ تختخوابی جایگزین بیمارستان نمازی، تکمیل بیمارستان جنرال ۳۱۳ تختخوابی خاتم الانبیا(ص) شهر جدید صدرا، تکمیل بیمارستان ۲۸۹ تختخوابی اعصاب و روان شهر جدید صدرا، تکمیل و تجهیز بیمارستان امام علی (ع) دانشگاه آزاد اسلامی کازرون و تامین تجهیزات آن، تکمیل و تجهیز بیمارستانهای شهرستان های فارس از جمله مرودشت، رستم، خرم بید، فسا ،جهرم، ارسنجان برنامه ریزی کاملی انجام شده است.
احداث ۱۰ مرکز بهداشت سیار عشایری با معرفی استان ،خرید ۳۰ دستگاه خودرو آبرسانی برای عشایر فارس، تبدیل تمامی مدارس کانکسی استان فارس به ساختمان آموزشی بر اساس اعلام سازمان آموزش و پرورش ، اجرا و تکمیل ۵۸۹ پروژه عمرانی شامل ۴۳ مدرسه ، ۱۴ مسجد ، ۸۵ پروژه عمرانی ازجمله طرح های مصوب این سفر در حوزههای عشایری، آموزشی و فرهنگی است.
در بخش کشاورزی و کمک رسانی به مددجویان استان نیز اختصاص یارانه برای تسهیلات برنامه اصلاح الگوی کشت باغات، مرکبات، انار، انجیر، خرما، باغات معتدل و سردسیری استان از محل کمک های فنی و اعتباری، تأمین اعتبار احداث چهار هزار و ۱۲۰ واحد مسکن برای نیازمندان دارای زمین و احداث هزار و ۶۲۵ واحد مسکن برای نیازمندان فاقد زمین مسکونی ،تأمین کمک هزینه ازدواج به تعداد سه هزار و ۵۲۱ مورد، اختصاص مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای کمک به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان فارس پیش بینی شده است.
احداث و تکمیل تصفیه خانههای فاضلاب صنعتی در شهرکهای صنعتی استان فارس از دیگر طرح های مصوب سفر رییس جمهور به این استان است.
جذب هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی در پی سفر رییس جمهور به فارس
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس در گفت و گویی تفصیلی با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سفر رییس جمهور دولت سیزدهم به فارس ۱۱۴ مصوبه داشته است که ۱۱۰ مصوبه این سفر اجرایی شده است.
امیرحسین جمشیدی افزود: تاکنون حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مورد نیاز اجرای مصوبات سفر رییس جمهور به استان فارس جذب شده است.
تکمیل تمام مصوبات سفر تا ۱۴۰۴
وی در ادامه توضیح داد: برای اجرای تمام مصوبات سفر کابینه سیزدهم به این استان زمانبندی مشخص تعیین شده است که حداکثر تا پایان کار دولت سیزدهم باید همه این مصوبات اجرایی شده باشد.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس عنوان کرد: در حال حاضر ۱۱۰ پروژه مصوب سفر رییس جمهور به استان فارس طبق برنامه زمان بندی مشخص در حال اجرا است و حتی اجرای بعضی مصوبات نیز به دلیل جذب اعتبارات کافی و حتی بیشتر از برنامه زمانبندی جلو زده است.
جمشیدی با بیان اینکه تاکنون هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار طبق برنامه زمانبندی اجرای مصوبات سفر آیت الله رئیسی به فارس جذب شده است،گفت: مجموع اعتبار مصوب اجرای ۱۱۴ مصوبه سفر کابینه سیزدهم به استان فارس چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است.
وی اظهارکرد: برای بعضی مصوبات سفر رییس جمهور به این استان اعتباری مشخص نشده است که یکی از این مصوبات تکمیل آزادراه شیراز-اصفهان است که رقم خاصی برای آن مشخص نشده اما تاکنون مبلغ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح از محل مصوبات سفر استانی آیت الله رئیسی به فارس اختصاص داده و جذب شده است.
۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای آبادنی فارس
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس افزود: اعتبار ریالی درنظر گرفته شده برای اجرای مصوبات مشخص شده سفر استانی رییس جمهور به فارس براساس برنامه زمانبندی چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و اعتبار سایر طرح ها نیز حدود هشت هزار میلیارد تومان است.
وی دراین باره بیشتر توضیح داد و گفت: در مصوبات این سفر اعتبار مورد نیاز بعضی طرح ها مشخص شده که چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مجموع اعتبار مورد نیاز است و بعضی دیگر طرح ها نیز مبلغ ریالی آن ذکر نشده و تنها اتمام پروژه ملاک عمل است که رقم پیش بینی شده برای اجرای این پروژه ها نیز حدود هشت هزار میلیارد تومان است.
جمشیدی در ادامه بیان کرد: تمام اعتبارات مورد نیاز اجرای مصوبات سفر رییس جمهور به فارس تا سال ۱۴۰۳ باید جذب شود.
علت اجرا نشدن چهار مصوبه باقی مانده چیست؟
وی در پاسخ به سوالی درباره دلیل عدم اجرای چهار مصوبه باقی مانده سفر رییس جمهور به فارس گفت: چهار مصوبه سفر رییس جمهور به این استان هنوز اجرایی نشده که یکی از این پروژه ها افتتاح فروشگاه اتکا در شیراز بوده که در حال انجام روال اداری است و تقریبا سه طرح باقی مانده دیگر نیز در این مرحله قرار دارد و بعد از اتمام روال اداری اجرایی خواهد شد.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس در ادامه بیان کرد: تکمیل راه آهن شیراز –عسلویه-بوشهر یکی از مصوبات مهم سفرهای استانی آیت الله رئیسی به استانهای فارس و بوشهر بوده که طی ۱۴ سال گذشته تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملا تعطیل شده بود.
وی افزود: این پروژه بعد از تعطیلی چندین ساله در سال ۱۴۰۰ به مناقصه گذاشته شده که ۲ قطعه از سمت شیراز و ۲ قطعه از استان بوشهر در حال احداث است و پیمانکاران مابقی قطعهها نیز در پایان سال ۱۴۰۱ با تامین منابع اعتباری مشخص شد که به زودی عملیات اجرایی این قطعات نیز آغاز خواهد شد.
وی عنوان کرد: پیش بینی می شود که پروژه راه آهن شیراز-عسلویه-بوشهر ظرف چهار سال آینده به بهره برداری برسد اما به نظر اگر کار با همین جدیت دنبال و اعتبارات به موقع تزریق شود امکان بهره برداری از این طرح مهم در سال ۱۴۰۴ نیز وجود دارد.
نیمی از مصوبات اجرا شده فارس به بهره برداری رسیده است
جمشیدی در پاسخ به سوالی درخصوص پیشرفت فیزیکی ۱۱۰ پروژه اجرایی مصوب سفر رییس جمهور به استان فارس،گفت: ۵۵ پروژه مصوب این سفر بطور کامل اجرا و به بهره برداری رسیده است که ازجمله این طرح ها می توان به پروژه عمرانی تنگ ابوالحیات، جاده نی ریز و برج فناوری این استان اشاره کرد.
وی ادامه داد: ۵۵ پروژه دیگر نیز اکنون در حال اجرا است و در موعد مشخص شده طی زمانبندی و یا زودتر از آن به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس خبرداد: پیش بینی می شود که در خردادماه ۱۴۰۲ سفر دوم آیت الله رییسی رییس جمهور ایران اسلامی به استان فارس انجام شود که نشستهای لازم در این خصوص به دستور استاندار فارس از سه ماه پیش آغاز شده تا این سفر با برنامه ریزی و آمادگی کامل صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی های لازم برای پیش بینی و تدوین مصوبات سفر دوم رییس جمهور به استان فارس در حال انجام است تا این سفر نیز به آبادنی و توسعه بیشتر فارس منجر شود.
از توسعه ریلی فارس به سمت غرب تا بهسازی محور زندیه در سفر دوم
جمشیدی عنوان کرد: طرح هایی ازجمله احداث راه آهن شیراز-اهواز ،بیمارستان نفت، بهسازی میراث فرهنگی مجموعه زندیه در شیراز،جاده جهرم –لار و داراب-فسا در دستور کار قرار دارد تا بتوان در دور دوم سفر کابینه سیزدهم به این استان مصوبه تامین اعتبار مورد نیاز و آغاز عملیات اجرایی این طرح ها اخذ شود.
نظر شما