تعامل حداکثری با شوراها از سیاست‌های دولت سیزدهم است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور گفت: دولت سیزدهم در دوره ششم شوراها برای حل مشکلات موجود تعامل حداکثری داشته و ارتباط دولت و شوراها دوسویه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا صمیمی روز چهارشنبه در همایش نکوداشت شوراهای اسلامی استان خراسان جنوبی که در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد افزود: دولت به شدت تلاش می‌کند به لحاظ کمی و کیفی به جامعه شورایی توجه شود و رئیس جمهور در هفته جاری علیرغم دیدار خارجی در همایش ملی روز شوراها حضور یافت.

وی گفت: رئیس جمهور تاکنون سه جلسه با جامعه شورایی داشته که نشان دهنده نگاه شخص آیت الله رئیسی و دولت به شوراهای اسلامی شهر و روستا است.

مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور با اشاره به اینکه ۲۴ سال از فعالیت شوراها در کشور می‌گذرد ادامه داد: جامعه شورایی حلقه اتصال مردم با حاکمیت است و باید اموری را انجام دهد تا منافع آن بی دریغ به مردم برسد.

وی گفت: مدیریت شهر و روستا برعهده شوراهاست و باید ظرفیت افراد و دستگاه‌ها را برای توسعه کیفی هر منطقه به کار گیرند.

صمیمی اضافه کرد: توسعه نیازمند فعالیت زیاد است در حالی که رشد به طور خود به خود انجام می‌گیرد لذا مساله توسعه به عنوان یک امر کیفی در هر منطقه‌ای اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: جامعه شورایی مشکلاتی دارد اما اعضای شوراها باید با تشخیص درست و به هنگام اولویت‌های ملی و منطقه‌ای را برای توسعه تنظیم کنند.

مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور در جمع اعضای شوراهای اسلامی افزود: اقتصاد روستا و ثروت‌آفرینی مهمترین بخش این سخنان بود و باید روستاها در زمینه تولید ارتقا پیدا کنند.

وی بر رفع اختلاف درون شوراها تاکید کرد و گفت: اختلاف داخل شوراها خوب نیست و باعث مشکلات عدیده می‌شود که ناشی از اختلافات فرهنگی و اجتماعی است، استفاده از تجارب گذشته نیز به اجرای امور کمک می‌کند که باید مورد توجه اعضای شوراها قرار گیرد.

صمیمی اظهار داشت: هنوز کارت شناسایی شوراها در برخی استان‌ها صادر نشده که ناشی از معذورات قانونی است و تلاش می‌کنیم این مساله حل شود.

وی افزود: برخی مشکلات بین بخش دولتی و شوراها ناشی از مسائل حقوقی و قانونی است، ۶ دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا سپری شده اما هنوز قانون شوراها نیاز به اصلاح دارد که باید در این زمینه کمک کرد.

مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستای وزارت کشور تبیین نشدن جایگاه واقعی شوراها را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: اقتصاد شهر و روستا با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و شوراها می‌تواند فعال شود.

صمیمی با تاکید بر لزوم توجه به آموزش شوراها اظهار داشت: باید این موضوع به مطالبه از سوی شوراها تبدیل شود و دولت نیز برای آن تدبیر کند.

وی افزود: دخالت شوراها در امور اجرایی نیز از مواردی است که ضربات زیادی به شهر و روستا می‌زند و بیشتر ناشی از نبود آگاهی نسبت به قوانین است.

خراسان جنوبی با ۳۱ شهر، ۲۷ بخش و ۶۳ دهستان، بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

۲ هزار و ۸۳۲ نفر تعداد کل اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای این استان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha