حمیدرضا حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: سمنان از استانهای پاک کشور از لحاظ آلودگی دام به بیماری تب کریمه کنگو است.
وی ادامه داد: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال میشود و از این رو اداره کل دامپزشکی استان سمنان از اسفند تا شهریور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدام های پیشگیرانه انجام میدهد.
وی افزود: سمپاشی از جمله اقدام های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود و این اقدام در روستاهای سراسر استان سمنان انجام میشود.
حسینی تصریح کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید سمپاشی شود و تا کنون سم خریداری و در شهرستانها توزیع شده است.
وی با اشاره به نوع نگهداری و تردد، دام های عشایری را گروه پرخطر برشمرد و ادامه داد: معاینات و سمپاشی رایگان دام های عشایر و روستایی به صورت مستمر برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو در حال انجام است.
وی یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان هم منتقل میشود، اما ویروس عامل این بیماری به شدت به سرما حساس است و در اثر سرما غیرفعال میشود.
گوشت قرمز تنها از مراکز مجاز تهیه شود
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به رعایت اقدامات بهداشتی به عنوان مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو خاطرنشان کرد: تهیه گوشت از مراکز مجاز با توجه به مهر و برچسب دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام بسته بندی و شستوشو و ضدعفونی تخته و ابزار آشپزخانه پس از بستهبندی از ضروریترین اقدامات پیشگیرانه است.
حسینی تصریح کرد: پس از خرید گوشت قرمز به مدت ۲۴ ساعت و امعا و احشاء دام به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس طبخ شود همچنین آمادهسازی گوشت با پخت کامل و پرهیز از کبابی کردن انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت جمود، در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به این بیماری مصون می مانند.
حسینی بیان کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت انجماد در دمای صفر تا منفی چهار درجه سانتیگراد مصرف کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده بعد از ۲۴ ساعت از یخزدگی گوشت است.
شهروندان هرگونه موارد مشکوک را می توانند با تماس با شماره تلفن ۱۵۱۲ سامانه ویژه دامپزشکی گزارش کنند.
نظر شما