مروری بر تحقق وعده‌های دولت سیزدهم در استان سمنان

سمنان - ایرنا - ۲ سال پیش ملت ایران با حضور پای صندوق‌های رای رییس جمهور کشور را برگزیدند و اکنون خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز سمنان به مرور وعده‌های تحقق یافته آیت‌الله رییسی در زمان نامزدی و تبلیغات پرداخته است.

به گزارش ایرنا، گویی همین دیروز بود بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۰ که سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار ‌شد.

۲ سال پیش در چنین روزی مردم استان سمنان همزمان با دیگر مناطق مختلف کشور برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا پای صندوق رای آمدند.

٧٧٨ شعبه اخذ رای در استان سمنان برای انتخابات ٢٨ خرداد پیش‌بینی شده بود که شامل ۴٨٢ شعبه در شهرها و ٢٩۶ شعبه در روستاها برای ۵۱۹ هزار و ۵۴۰ نفر واجد شرایط رای دادن در استان بود و در نهایت، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه ایران و نایب رییس اول مجلس خبرگان رهبری، دارای مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه (سطح چهار) از جلسه‌های درس خارج فقه آیت الله آقامجتبی تهرانی و آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب، با شعار «دولت مردمی» با رای حداکثری ملت رییس جمهور کشورمان شد.

مردم استان سمنان با برگزاری کاروان خودرویی، جشن پیروزی رییس جمهور منتخب در انتخابات ساعت ۱۹ شنبه بیست و نهم خرداد ۱۴۰۰ از میدان دریادار همتی به سمت میدان امام رضا(ع) در شهر سمنان برگزار کردند.

ثبات مدیریتی دستاورد دولت سیزدهم در استان سمنان

زمان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ استان سمنان با وجود ویژگی‌های منحصر به فردی که در عرصه‌های مختلف مانند تاریخی، گردشگری، صنعتی و معدنی دارد، به دلیل نبود شناخت عمیق و دقیق و بی‌ثباتی مدیریت دچار مشکلاتی بود.

به گفته متخصصان، استان سمنان با تمام ویژگی‌های خوبی که داشت به ۲ دلیل عمده به جایگاه واقعی خودش دست نیافت؛ نخست نبود شناخت دقیق و دوم، بی‌ثباتی در مدیریت به این صورت که طی هشت سال گذشته(۱۳۹۲-۱۴۰۰) چهار استاندار به خود دید و می‌توان گفت هر ۲ سال یک استاندار در استان سمنان روی کار آمده بود.

یکی از اقدام‌های ارزشمند دولت سیزدهم در استان سمنان ثبات در مدیریت بود، به طوری که هم‌اکنون مدیرانی که در دولت سیزدهم روی کار آمدند در مسند خدمت هستند و جابه‌جا نشدند.

همجواری استان سمنان با هشت استان کشور از جمله استان‌های پهناور تهران، اصفهان، مازندران و خراسان رضوی، همجواری با پایتخت سیاسی و اجتماعی و معنوی و مذهبی، داشتن زمین‌های بلامعارض، برخورداری از بیش از ۷۰ هزار دانشجو در مراکز دانشگاهی و مراکز آموزش عالی و قرارگرفتن در محور ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب، ظرفیت خوبی برای توسعه استان است، که در آن زمان به دلیل کوتاه بودن عمر مدیریتی از توسعه شایسته بهره‌مند نشد و اکنون این راه هموار شده است.

منابع انسانی سرمایه و ظرفیت استان سمنان است که نقشی مهم در توسعه استان دارد و استفاده از این ظرفیت هم‌اکنون نیز باید بیش از پیش مورد توجه باشد.

 مروری بر تحقق وعده‌های دولت سیزدهم در استان سمنان

تخصیص اعتبار مصوبه سفر آیت‌الله رییسی به سمنان برای رفع مشکل آب آشامیدنی

در زمان انتخابات، ستاد شورای هماهنگی حامیان آیت الله رئیسی در استان سمنان اذعان داشت برای توسعه استان سمنان باید برنامه راهبردی بر اساس فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قدرت تعریف شود و نگاه آمایش ملی و استانی در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه باشد و بر این اساس، کمبود آب آشامیدنی از جمله موانع سر راه توسعه استان سمنان است که به اطلاع آیت‌الله رئیسی رسید تا در صورت انتخاب، رفع این مانع را در اولویت کاری قرار دهد.

ساخت سد فینسک که از سال ۱۳۸۹ در منطقه جغرافیایی استان سمنان در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت، در سفر آیت‌الله رئیسی به استان سمنان در پاییز ۱۴۰۰ مصوبه ۸۰ میلیارد تومانی برای ادامه فعالیت گرفت و اکنون با توجه به شرایط بحرانی آب و کم‌آبی جدی در این استان، تکمیل این سد مطالبه مردمی جدی است‌.

رتبه نخست کاهش نرخ بیکاری بعد از ۱۸ سال و احیای ۱۰۸ واحد راکد تولیدی

در زمان انتخابات، ستاد شورای هماهنگی حامیان آیت الله رئیسی در استان سمنان اذعان داشت که نبود تناسب بین خواسته‌ها و منابع در اختیار استان، رفع مشکل بیکاری به ویژه در قشر تحصیل کرده استان و بهره‌وری و ارزش افزوده پایین در کشاورزی و معدن، از دیگر مشکلات استان است که به اطلاع آیت‌الله رئیسی رسید تا در صورت انتخاب، رفع این موانع مد نظر باشد.

اکنون با درایت دولت مردمی آیت‌الله رییسی، استان سمنان با کاهش نرخ بیکاری به پنج و هفت دهم درصد، کمترین نرخ بیکاری و بالاترین میزان اشتغالزایی را در کشور کسب کرد و رکورد ١٨ ساله خود را شکست.

مرکز آمار ایران درباره شاخص نرخ بیکاری سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که نرخ بیکاری در سال گذشته با کاهش ۲ دهم واحد درصدی به ۹ درصد رسید؛ نرخ بیکاری ۱۴۰۰ افزون بر ۹ و ۲ دهم درصد بود و بررسی استانی نرخ بیکاری در کل کشور نشان می‌دهد طی سال ۱۴۰۱ نرخ بیکاری در ۲۳ استان تک‌رقمی و پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان سمنان ثبت شد.

دولت سیزدهم با برنامه نظام جامع پایش، زیست‌بوم ملی اشتغال کشور و راه‌اندازی سامانه‌های جست‌وجوی شغل، فضای کسب‌وکار را بهبود بخشید و حل معضل بیکاری را دنبال کرد، به طوری که نرخ بیکاری در فصل زمستان ۱۴۰۱ به کمترین میزان در ۱۸ سال اخیر رسید و اعلام شد که استان سمنان برای اولین‌بار طی یک دهه اخیر، نرخ بیکاری پنج و هفت دهم درصد و زیر هفت درصد را تجربه کرد که بسیار ارزشمند است‌ و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد.

چندی پیش استاندار سمنان در نشستی گفت: تعداد واحدهای راکد تولیدی بازفعال‌شده در دولت سیزدهم در این استان به ۱۰۸ واحد رسید و این استان توانست در سال ۱۴۰۱ در حوزه عملکردی ستاد تسهیل و رفع موانع‌ تولید در کشور رتبه برتر کشوری را کسب کند.

سیدمحمدرضا هاشمی تاکید کرد: زمینه ارتقای ظرفیت تولید ۸۸ واحد صنعتی و تولیدی استان، بر اساس گزارش اعلامی وزارت کشور و با عملکرد مطلوب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال ۱۴۰۱ فراهم شد.

وی با اشاره به گزارش اعلامی احمد وحیدی، وزیر کشور به آیت الله رئیسی، رییس جمهور در خصوص عملکرد استان‌ها در حوزه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، ادامه داد: استان سمنان در سال ۱۴۰۱ در رتبه‌های برتر کشور قرار گرفت.

استاندار سمنان ابراز کرد: در مجموع عملکرد استان در بحث ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در بخش‌های پرداخت تسهیلات، برگزاری نشست‌ها با حضور استاندار و دیگر اعضا و اشتغالزایی در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور مطلوب بود و تا به امروز با همت و تلاش دستگاه‌های نظارتی، قضایی و اجرایی استان، ۱۰۸ واحد راکد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید بازگشت و زمینه اشتغال جدید فراهم‌ کرد.

 مروری بر تحقق وعده‌های دولت سیزدهم در استان سمنان

تقویت ارتباط مردم و مسوولان

در زمان انتخابات، ستاد شورای هماهنگی حامیان آیت‌الله رئیسی در استان سمنان اذعان داشت وی نگاه مدیریتی جدیدی را برنامه‌ریزی کرده است که نسبت به روش‌های مدیریتی در دوره‌های قبل متفاوت خواهد بود و استان در بخش مدیریتی یک ثبات را تجربه خواهد کرد.

برگزاری برنامه کاروان خدمت و سفر استاندار و مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی استان سمنان به روستاها، شهر و مناطق دورافتاده استان و برگزاری ‌ میز خدمت در نمازهای جمعه شهرستان‌ها از جمله اقدام‌ها در راستای مردمی‌سازی دولت در استان به عنوان روش مدیریتی متفاوت از دوره‌های قبل است.‌

در نهایت از سوی مرکز ارتباطات مردمی و سفرهای نهاد ریاست جمهوری اعلام شد استان سمنان در شاخص‌های مختلف پاسخگویی و تعامل مستقیم با مردم موفق شد در فهرست سه استان برتر کشور قرار گیرد.

توجه ویژه به فرآوری مواد معدنی استان سمنان در دولت سیزدهم

آیت‌الله رییسی به عنوان نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگوی انتخاباتی با مردم سمنان تاکید کرده بود که این استان با معادن و ظرفیت‌های فراوان و نیروی انسانی کارآمد و تحصیل کرده، درگیر خام فروشی است که باید برای فرآوری مواد معدنی آن برنامه‌ریزی و تلاش شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان چندی پیش گفت: میزان فرآوری گچ در این استان سالانه ۱۶ میلیون تن است که از سوی ۴۵ واحد فعال انجام می‌شود.

یادگار احمدی افزود: ۴۵ واحد فرآوری گچ در استان سمنان فعالیت می کنند که سالانه ۱۶ میلیون تن گچ در این واحدها فرآوری و انواع محصولات گچی تولید می‌شود.

وی افزود: برای راه اندازی این ۴۵ واحد فرآوری افزون بر یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است و حدود یکهزار و ۴۹۰ نفر در این واحدها مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به وضعیت معادن گچ این استان اظهار کرد: سمنان یکی از استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود و ۹۱ معدن گچ با سرمایه‌گذاری ۸۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۶۶۰ نفر در این استان فعال است.

احمدی تصریح کرد: ذخیره قطعی این معادن بالغ بر ۱۹۲ میلیون تن است و سالانه بیش از هفت و نیم میلیون تن مواد معدنی از این معادن استخراج می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان، اضافه کرد: سمنان یکی از سه استان برتر کشور در تولید زغال سنگ است و رتبه نخست از نظر وجود تولید گچ و نمک و سلستین و زئولیت، رتبه دوم درتولید سولفات سدیم و رتبه سوم در تولید زغال سنگ وکرومیت را دارد.

استاندارسمنان نیز گفت: ۵۶ درصد مواد معدنی کشور در استان سمنان وجود دارد و ۶۵۰ واحد معدنی در استان سمنان فعال است.

هاشمی تاکید کرد: افزایش تعداد واحدهای فرآوری مواد معدنی در استان سمنان از سه به ۱۳ واحد از موفقیت‌های این استان در تولید ارزش‌افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی و از دستاوردهای دولت سیزدهم است.

 مروری بر تحقق وعده‌های دولت سیزدهم در استان سمنان

آزادسازی کاروانسرای تاریخی شهر سمنان

آیت الله رئیسی پیشتر با اشاره به کاروانسرای شاه‌عباسی موجود در مرکز شهر سمنان که در گذشته به عنوان زندان استفاده می‌شد گفت: در سفری که بهمن ۹۹ به استان سمنان داشتم، به عنوان رئیس قوه قضاییه دستور تحویل کاروانسرای سمنان به میراث فرهنگی و شهرداری سمنان برای تبدیل به مکان گردشگری را صادر کردم و اخیرا شخصا پیگیری کردم و تحویل این کاروانسرا به شهرداری سمنان در دست اقدام است.

بهار ۱۴۰۲ سند کاروانسرای تاریخی سمنان به نام میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان صادر شد و دیوارها برچیده شدند که البته ضرورت دارد با حمایت رییس بخش دادگاه انقلاب ساختمان کنار کاروانسرا نیز به تملک میراث فرهنگی درآید تا مردم از حلاوت اجرای طرح‌های گردشگری در این قسمت بهره‌مند شوند.

بخشی از زندگی‌نامه آیت الله رئیسی

سید ابراهیم رئیس‌الساداتی مشهور به رئیسی ۲۳ آذر ۱۳۳۹ در محله نوغان شهر مشهد متولد شد. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذراند و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوی‌نژاد شروع کرد. وی در سال ۱۳۵۴ خورشیدی جهت ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم، مدرسه آیت الله بروجردی رفت، با اتمام دوره سطح حوزه، به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافت.

سید ابراهیم رئیسی از پایان نامه خود با عنوان ارث بلاوارث در سال تحصیلی ۱۳۸۰ دفاع کرد و سپس با قبولی در کنکور دکتری مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل داد و با تکمیل تحقیقات خود در حوزه فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه سطح چهار شد و در نهایت، از رساله دکتری خود با عنوان تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق دفاع کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha