۱۳ تیر ۱۴۰۲، ۷:۱۸
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85158921
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح‌های توسعه‌ای درمان تامین اجتماعی زنجان نیازمند تخصیص اعتبارات

زنجان - ایرنا - ۵۳ درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و خدمات رسانی بهینه به آنها مشروط به تکمیل طرح‌های توسعه این سازمان است که در صورت تخصیص اعتبارات محقق می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به گسترش شهرنشینی و به تبع آن افزایش بیماری ها ارایه خدمات بهداشتی و درمانی نیز به فراخور آنها افزایش می یابد.

امروزه سازمان و نهادهای خدمات دهنده در حوزه سلامت تلاش می کنند با ارتقای فعالیت های خود گوی سبقت را از یکدیگر بربایند و علاوه بر توجه به مقوله مهم کمیت به کیفیت ارایه خدمات نیز توجه جدی داشته باشند.

تامین اجتماعی از جمله سازمان های ارایه دهنده خدمات درمانی در کشور است که از سال ١٣۶٩ عهده دار ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان به صورت مستقیم شده و با به کارگیری توان خود با مشارکت بخش خصوصی تلاش کرده است خدمت بهتری را به گروه های هدف ارائه دهد.

مدیریت درمان استان زنجان نیز طی سال های گذشته در ارائه خدمات روند رو به رشدی داشته اما به گفته متولیان امر تا رسیدن به حد مطلوب فاصله دارد.

تحقق برنامه های توسعه این سازمان در استان نیازمند تامین اعتبارات و اخذ مجوزهای لازم است اما نباید از اقدامات مطلوب سازمان نظیر اجرایی شدن کامل نسخ الکترونیک غافل شد.

خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اقدامات مختلف این سازمان با دکتر امیر عباس جراحی علمداری مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان زنجان گفت و گو کرده و از او درباره اهمیت این بخش و اقدامات صورت گرفته پرسیده است.

طرح‌های توسعه‌ای درمان تامین اجتماعی زنجان نیازمند تخصیص اعتبارات

ایرنا : در خصوص فعالیت های درمان تامین اجتماعی زنجان توضیح دهید؟

بر اساس آخرین آمار ارائه شده تا اردیبهشت امسال ۵۳ درصد جمعیت استان معادل ۵۸۵ هزار و ۹۲۲ نفر زیر پوشش تامین اجتماعی استان قرار دارند.

مدیریت درمان استان در ۲ بیمارستان امام حسین (ع) زنجان، سردار شهید سلیمانی ابهر و درمانگاه های تحت پوشش شامل شهدای ابهر، خرمدره، درمانگاه عمومی سهروردی خدابنده، پلی کلینیک حکیم هیدجی شهر زنجان و درمانگاه روزبه خدمت رسانی می کند.

در زمان حاضر تمامی خدمات تخصصی در بیمارستان امام حسین (ع) به غیر از عمل های جراحی قلب باز و ناباروری به جامعه هدف ارائه می شود و همچنین در بیمارستان شهید سردار سلیمانی ابهر که بیمارستان بومی به شمار می رود خدمات عمومی و تخصصی و حتی فوق تخصصی همانند جراحی عروق و قلب باز انجام می شود.

همچنین خدمات عمومی و دندان پزشکی، جراحی عمومی، روانپزشکی زنان و زایمان، داخلی، بیهوشی، ارتوپدی، چشم، ارولوژی، نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی فوق تخصصی عروق و داخلی در بیمارستان امام حسین (ع) انجام می شود.

ایرنا: برنامه ای برای توسعه بخش های جدید در بیمارستان های تحت پوشش دارید؟

توسعه خدمات تخصصی در بیمارستان های تحت پوشش در گرو همکاری با دانشگاه علوم پزشکی استان است.

در زمان حاضر جذب پزشک نداریم و پزشکان فعلی نیز پیش از این در سازمان تامین اجتماعی استخدام شده اند هر چند رایزنی هایی برای جذب نیروهای جدید انجام شده به طوری که یکسری از خدمات توسط پزشکان دانشگاهی انجام می شود.

مدیریت درمان استان برنامه هایی برای گسترش خدمات مورد نیاز دارد، از طرفی، تعرفه های جدید جذابیت هایی را برای پزشکان ایجاد خواهد کرد، به عنوان مثال طرح توسعه بیمارستان شهید سلیمانی می تواند علاوه بر استانداردسازی بخش ها تمایل پزشکان برای فعالیت در آنها را بیش از گذشته فراهم کند.

طرح توسعه بیمارستان امام حسین (ع) که در مقیاس ملی است با وجود اقدامات انجام گرفته هنوز موافقت نهایی آن دریافت نشده است که تحقق این پروژه خدمات رسانی را مطلوبتر خواهد کرد.

همچنین راه اندازی بخش هایی نظیر سی تی اسکن و ام آر آی و همچین دستگاه سنگ شکن برون پیکری منوط به انجام این مهم است.

طرح‌های توسعه‌ای درمان تامین اجتماعی زنجان نیازمند تخصیص اعتبارات

ایرنا: چه موانعی بر سر راه توسعه بیمارستان امام حسین (ع) وجود دارد؟

در طرح توسعه بیمارستانی شاخص هایی از قبیل تعداد بیمه شده اهمیت دارد تا امکان افزایش تخت بیمارستانی وجود داشته باشد که در زمان حاضر رایزنی ها برای اخذ مجوز آن در حال انجام است.

تنها بیمارستان تامین اجتماعی شهر زنجان پیش از این در سال ۷۹ با ۹۶ تخت به بهره برداری رسید و با کارهای انجام گرفته این تعداد به ۱۴۴ تخت با همان فضای فیزیکی افزایش یافت، هرچند این کار به دلیل نیاز انجام گرفت اما استاندارد نیست.

طبق برنامه ریزی ها ۹ هزار متر مربع به فضای فیزیکی بیمارستان امام حسین (ع) افزوده خواهد شد که هماهنگی های استانی نیز انجام گرفته است، اما مطالعات انجام شده نشان می دهد فضای فیزیکی بیمارستان با افزوده شدن این میزان هم به حد استاندارد نمی رسد، چون ارتباطی بین بخش های مد نظر وجود ندارد و کمکی به پیشبرد کارها نمی کند.

طرح توسعه این بیمارستان هم آرمانگرایانه است که در صورت محقق شدن، تحولی شگرف را در خدمت رسانی ایجاد خواهد کرد.

درصدد هستیم ساختمان جدیدی را برای حل مکشلات فعلی احداث کنیم که با این اقدام تخت های بیمارستانی مجموعه افزایش می یابد و به عدد ۲۰۰ تخت می رسد.

تحقق این پروژه به اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی نیاز دارد، در حالیکه ساختمان فعلی فرسوده است و خدمت رسانی را با مشکلاتی مواجه می کند، طرح یاد شده نیاز اساسی استان بوده و با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.

طرح‌های توسعه‌ای درمان تامین اجتماعی زنجان نیازمند تخصیص اعتبارات

ایرنا: در خصوص آخرین وضعیت نسخه الکترورنیک توضیح دهید؟

متولی اجرای نسخ الکترونیک در کشور برای تمامی بیمه ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است اما به دلیل فقدان مدیریت، سازمان بیمه ای به صورت مجزا اقدام کرد و همین امر موجب پراکندگی و به نوعی چالش شد.

هرچند در شروع هر طرحی مشکلاتی از قبیل قطعی اینترنت و دیگر مسائل وجود دارد اما در زمان حاضر نسخه نویسی الکترونیکی درمان تامین اجتماعی با رفع نواقص به صورت ۱۰۰ درصدی انجام می شود و نسخه پیچی دارویی نیز به صورت کامل است که این میزان در بهمن ۱۴۰۰ در حدود ۶۰ درصد بود.

نسخه پیچی الکترونیکی مراکز پاراکلینیک هم به ۹۵ درصد رسیده است و در مجموع پیشرفت های این حوزه خوب ارزیابی می شود.

در این میان نسخ کاغذی به صورت خیلی محدود و به میزان پنج درصد آن هم از برخی مراکز پاراکلینیکی دریافت می شود که به دلیل مهیا نشدن زیر ساخت های لازم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha