سالانه ۶۰ هزار نفر در جهان بر اثر بیماری هاری فوت می‌کنند

بروجرد - ایرنا - پژوهشگر و مدرس اتحادیه جهانی کنترل بیماری هاری گفت: سالانه ۶۰ هزار نفر در جهان بر اثر بیماری هاری جان خود را از دست می دهند، که بیشترین موارد آن در قاره‌های آسیا و آفریقا است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ایمان بهلولی روز سه شنبه در کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با بیماری هاری و طاعون نشخوارکنندگان کوچک که در سالن اجتماعات شهرداری بروجرد برگزار شد، افزود: بیماری هاری درمان ندارد و باید پیشگیری کرد، از طریق بزاق حیوان هار انتشار پیدا می‌کند، یک بیماری مشترک بین پستانداران خونگرم است.
وی با اشاره به اینکه مخزن اصلی هاری در دنیا سگ‌ها هستند، اظهار کرد: سگ و گرگ عامل اصلی هاری هستند که در اثر گزش حیوانات دیگر انتشار پیدا می‌کند.
پژوهشگر و مدرس اتحادیه جهانی کنترل بیماری هاری گفت: بیماری هاری با کشتار سگ‌ها کمتر نمی‌شود بلکه بیشتر می‌شود، آموزش افراد و کودکان برای مواجه با حیوانات، مخصوصا سگ‌ها در پیشگیری موثر است، بیش از ۸۴ درصد بیماری هاری در روستاها اتفاق می افتد، دیر رسیدن افرادی که مورد گزش سگ قرار می گیرد باعث هاری می شود.
بهلولی افزود: کسانی که با سگ‌ها در ارتباط هستند باید تغییر رفتار سگ‌ها را بشناسند و این رفتارها را جدی بگیرند، واکسیناسیون سراسری سگ‌ها علیه بیماری هاری بهترین راهکار است و تنها راهی است که دنیا تاکنون به آن رسیده است.
وی اظهار کرد: در لرستان طرح واکسیناسیون سگ‌ها انجام و جزو استان های پیشرو در کشور هستیم.
مدیر خانه تخصصی محیط زیست لرستان گفت: طاعون نشخوار کنندگان کوچک در بز و گوسفند و برخی حیوانات اهلی و وحشی کوچک شایع است.
علی سیف افزود: ۶۲ درصد جمعیت گوسفند و بز در جهان به این بیماری مبتلا هستند، یک بیماری ویروسی است که در گوسفند و بز علائم تب بالا و تراوشات بینی و حلق و اسهال و زخم های دهانی ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در ایران در سال ۷۳ در ایلام دیده شد و تاکنون مایه کوبی گوسفند و بز در کشور برای پیشگیری و ریشه کنی این بیماری ادامه دارد.
وی بیان کرد: این بیماری در سال ۲۰۱۴ در نشخوار کنندگان وحشی در ایران دیده شد، عامل بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک ویروسی است، در لرستان تقریبا ۹۰ درصد دام ها واکسینه می شوند.
مدیر خانه تخصصی محیط زیست لرستان گفت: تلفات در این بیماری باید سریعا طبق رعایت اصول بهداشتی دفن شود، تماس دام های بیمار با دام های سالم مهمترین راه انتقال است.
سیف افزود: میزان واگیری بیماری طاعون نشخوار کنندگان در بزها ۵۰ درصد و در گوسفند ۱۰ درصد است پس اگر بزها درگیر بیماری شوند حیات وحش که بزهای کوهی هستند درگیر خواهند شد.
وی اظهار کرد: شناسایی ویروس از طریق مشاهدات بالینی و تست‌های آزمایشگاهی است، برای واکسیناسیون بهترین حالت ۲ مرتبه در پاییز و بهار است، حداقل ۸۵ درصد دامها ظرف ۱۰ روز انجام شود تا بیماری در محل کنترل شود.

۳۰۰ قلاده سگ بدون صاحب در بروجرد جمع آوری، عقیم سازی و پلاک بندی شد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری بروجرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای نگهداری سگ‌های بدون صاحب جایگاهی در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع در بیرون از شهر بروجرد احداث شده است.

شهاب شعبان افزود: در طول شبانه روز ۱۰ قلاده سگ در بروجرد زنده گیری و با انتقال به این مکان پلاک بندی و عقیم سازی و واکسیناسیون می‌شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری بروجرد بیان کرد: طریقه زنده گیری سگ‌ها توسط یک گروه به وسیله بیهوشی انجام و به محل نگهداری انتقال داده خواهد شد.

شعبان اضافه کرد: برخی سگ‌های بدون صاحب در این محل بعد از عقیم سازی و بی خطرسازی و واکسینه شدن برای نگهبانی به افرادی که متقاضی باشند، واگذار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مکان نگهداری سگ‌های بدون صاحب در بروجرد ظرفیت ۴۰۰ قلاده سگ را دارد، یادآور شد: برای غذارسانی به سگ‌های جمع‌آوری شده مشکل داریم که انتظار می‌رود حامیان حیوانات برای تامین غذای آنها کمک کنند.

وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده سگ‌های بدون صاحب در سطح شهر بروجرد می‌توانند با سامانه ۱۳۷ شهرداری بروجرد یا با مدیریت پسماند تماس بگیرند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: یک مورد مرگ به دلیل ابتلا به هاری امسال در استان گزارش شده است.

بهرام دلفان در نشست اضطراری پیشگیری از هاری افزود: از ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱، هیچ گزارش مرگ ناشی از هاری در لرستان ثبت نشده اما امسال یک مورد اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۴ میلیارد تومان جهت پیشگیری از هاری، خرید سرم و واکسیناسیون توسط دانشگاه علوم پزشکی لرستان هزینه می شود اظهار کرد: وقوع یک مورد امسال زنگ خطری برای همه محسوب می شود بنابراین دستگاه های اجرایی مرتبط با موضوع باید بطور ویژه پای کار باشند تا سلامت مردم تضمین شود همچنین راه اندازی مجدد شورای سلامت استان در استانداری نیز راهگشا خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز با بیان اینکه بیشترین حیوان گزیدگی در شهرستان های بروجرد، خرم آباد و کوهدشت اتفاق افتاده است گفت: در مجموع ۷۳ درصد حیوان گزیدگی در روستاها و ۲۷ در سطح شهرهای استان گزارش شده است.

دکتر مریم کوشکی افزود: بیشترین چالش این موضوع در خصوص واکسیناسیون به موقع دام، شناسنامه دار کردن حیوانات خانگی، قلاده گذاری و ساماندهی سگ های ولگرد و همچنین تخلیه سالم و ساماندهی زباله ها و نخاله ها در سطح شهرها و حاشیه شهرها است که باید بر اساس قانون و دستورالعمل های اجرایی بحث پیشگیری و مبارزه با هاری، اقدام تا سلامت مردم حفظ شود.

وی اظهار داشت: تشکیل قرارگاه عملیاتی به منظور اقدام فوری و جهادی طی یک بازه زمانی، مبارزه با کانون های هاری و حیوان گزیدگی، انجام به موقع واکسیناسیون، قلاده گذاری و شناسنامه دار کردن حیوانات خانگی، انجام فعالیت های بین بخشی و همکاری بیشتر با مراکز بهداشتی، معدوم سازی و عقیم کردن سگ های ولگرد سطح شهرها، ایمن سازی حیات وحش، ساماندهی فضای سبز و افزایش نظارت ها با جدیت توسط دستگاه های مربوطه پیگیری شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا کارگاه آموزشی پیشگیری و مبارزه با بیماری هاری و طاعون نشخوارکنندگان کوچک با حضور محیط بانان و دستداران محیط زیست و حیات وحش شهرستان بروجرد در سالن اجتماعات شهرداری بروجرد برگزار شد.


اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha