۲۳ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۲۸
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85169321
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم مدال آوری شهرستان های همدان در ویترین پرافتخار ورزش ایران

همدان- ایرنا- ورزش همدان تاریخچه پرافتخار در کسب نشان‌های المپیک، جهانی، قهرمانی آسیا، بازی‌های آسیایی و تورنمنت‌های بین المللی دارد و شهرستان های مختلف استان توانسته‌اند سهم بسزایی در این موفقیت‌ها داشته باشند.

به گزارش ایرنا هر شهرستان به نوعی با توجه به زیرساخت‌های موجود توانسته در چند رشته ورزشی به موفقیت‌هایی برسد و نام خود را در ویترین افتخارات ورزش استان به ثبت برساند.

اما قطع به یقین شهرستان‌های همدان، ملایر و نهاوند با توجه به گستره جمعیتی، وسعت جغرافیایی و زیرساخت‌های ورزشی و دسترسی بهتر به امکانات توانسته‌اند در این موفقیت‌ها بیش از سایرین مطرح شوند.

شهرستان‌هایی که نشان‌های المپیک، جهانی و آسیایی را در رشته‌های مختلف ورزشی به ارمغان آورده و البته تکرار این موفقیت باتوجه به اوضاع و احوال فعلی ورزش استان، کمی سخت به نظر می‌رسد.

همدان، رکوردار افتخارات فراملی
شهرستان همدان را باید متمایز با سایر شهرستان‌ها دانست چرا که در مرکزیت استان قرار دارد و از بهترین امکانات، تجهیزات و ... برخوردار است، همچنین برخورداری از ویژگی اقلیمی و ارتفاع بسیار مناسب از سطح دریا، مربیان باتجربه با سوابق ملی نیز در موفقیت‌ها تاثیر بسزایی داشته است.

همدانی‌ها در قایقرانی یکه تاز استان در تیم‌های ملی و کسب نشان‌های رنگارنگ فراملی هستند. قایقرانی در همدان کمتر از دو دهه قدمت دارد اما توانسته به عنوان یکی از رشته‌های ورزشی پرافتخار در تاریخ ورزش همدان تبدیل شود. این ورزش تاکنون بیش از یکصد نشان رنگارنگ ملی و فراملی را نصیب استان همدان کرده است.

هاکی در همدان نیز قطب اصلی کشور به شمار می‌رود. از قهرمانی‌های پیاپی در سطح کشور گرفته تا عضویت در تیم ملی و اعزام به مسابقات بین المللی. همدان یکی از پرافتخارترین شهرها در ورزش هاکی کشور به شمار می‌رود.

سوارکاران همدانی هم در مسابقات ملی و بین المللی موفقیت‌های پیاپی را کسب کرده‌اند. سوارکاری جزو رشته‌هایی است که در خون همدانی‌ها جریان دارد و نکته جالب اینکه هستند قهرمانانی که فاقد اسب‌های حرفه‌ای بوده‌اند اما به مقام‌های رنگارنگ کشوری رسیده‌اند.

اسکیت در همدان نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته به طوریکه توانسته‌اند حتی به مسابقات جهانی اسکیت نمایشی و کسب عنوان چهارم برسند. در هاکی اسکیت همدان همواره قهرمان لیگ برتر کشور شده و این نشان از قابلیت‌های بالایی ورزش اسکیت است.

در رشته بدنسازی نیز شهرستان همدان سرشار از قهرمانان جهانی و آسیایی است. رشته‌ای که سخت مورد علاقه ورزشکاران همدانی است و به نشان‌های رنگارنگ رسیده‌اند، این ورزش نیز پس از فوتبال و همگانی، پرجمعیت‌ترین رشته در سطح استان همدان محسوب می‌شود و نزدیک به ۱۰ هزار بیمه شده سازمان یافته دارد.

سهم مدال آوری شهرستان های همدان در ویترین پرافتخار ورزش ایران

پینگ پنگ بانوان همدان نیز سرآمد کشور است. روزگاری در آقایان همدان دارای تک مدال‌ها بود اما اکنون تیم‌های ملی در انحصار بانوان است. بانوانی که مسیر قهرمانی را به خوبی پیدا کرده‌اند و اکنون در اندیشه افتخارآفرینی در میادین بین المللی هستند.

پینگ پنگ بانوان همدان نیز سرآمد کشور است. روزگاری در آقایان همدان دارای تک مدال‌ها بود اما اکنون تیم‌های ملی در انحصار بانوان است. بانوانی که مسیر قهرمانی را به خوبی پیدا کرده‌اند و اکنون در اندیشه افتخارآفرینی در میادین بین المللی هستند.

حضور در لیگ برتر ترکیه، قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی نشان از میزان پیشرفت همدانی‌ها در رشته پینگ پنگ دارد.

اما همین وضعیت برای تیراندازی همدان نیز شکل گرفته است. خیلی‌ها تصور می‌کردند با کناررفتن مه لقا جام بزرگ (به دلیل مصدومیت) این ورزش به موفقیت‌های خود ادامه ندهد. رشته‌ای که با تامین زیرساخت‌ها توانست اوج بگیرد و جام بزرگ را در دو دوره المپیک و بازی‌های آسیایی ببیند. اکنون نفراتی همچون مینا قربانی و فرشته قدرتی این مسیر را در حال طی کردن هستند و تیراندازی همچنان در حال سپری کردن مسیر افتخارآفرینی است.

همدان در دو ومیدانی نیز جزو شهرهای پرافتخار در مدال آوری به شمار می رود و حمیدرضا زورآوند با سابقه حضور در بازی های المپیک ۲۰۱۶ برزیل، قهرمانی های متعدد در مسابقات آسیایی در مواد مختلف دو ومیدانی و دو صحرانوردی، همچنان ادامه دار است.

در کوهنوردی و سنگنوردی نیز همدان میعادگان بزرگان این رشته ورزشی است. از فاتحان اورست و قلل مرتفع جهان تا کسب نشان‌های رنگارنگ آسیایی و بین المللی در سنگنوردی که در آخرین دوره نیز راحیل رمضانی و متین بیات به دست آوردند.

در رشته‌هایی نظیر والیبال نشسته و دو ومیدانی نابینایان نیز شاهد درخشش ورزشکاران شهرستان همدان در مسابقات قهرمانی آسیا و حتی جهانی بوده‌ایم.
موفقیت‌هایی که همچنان ادامه دار است.

ملایر، از افول کشتی تا درخشش هندبال
شهرستان ملایر را نیز باید به لحاظ ارزش نشان، بالاترین شهرستان در سطح استان همدان نامید. ۲ نشان نقره کشتی در مسابقات المپیک ۲۰۰۴ و ۲۰۱۲ که به ترتیب توسط مسعود مصطفی جوکار و صادق گودرزی به ارمغان آمد.

ملایر در سال‌های اخیر هیچ نشانی در کسب نشان‌های مهم کشتی نداشت تا نشان دهد در این سال‌ها عملکردی ضعیف در رشته المپیکی این شهرستان داشته است.

سهم مدال آوری شهرستان های همدان در ویترین پرافتخار ورزش ایران

این روزها اثری از افتخارآفرینی در رشته کشتی ملایر وجود ندارد. با این حال هندبال جای کشتی را به خوبی گرفته و شاهد درخشش نوجوانان و جوانان هندبالیست دختر این شهرستان در مسابقات آسیایی و جهانی هستیم.

این روزها اثری از افتخارآفرینی در رشته کشتی ملایر وجود ندارد و با این حال هندبال جای کشتی را به خوبی گرفته و شاهد درخشش نوجوانان و جوانان هندبالیست دختر این شهرستان در مسابقات آسیایی و جهانی هستیم.

اما در صورتی که حمایت‌ها به خوبی صورت نگیرد، چه بسا همین داشته‌های هندبال ملایر رهسپار استانی دیگر شوند. شوک بزرگ سقوط هندبال ملایر به لیگ یک بانوان کشور بود. با این اوصاف این احتمال می‌رود که هندبالیست‌های مستعد ملایری برای درآمد به تیم‌های سایر استان‌ها نقل مکان کنند.

ملایری‌ها در وزنه برداری دختران نیز صاحب جایگاه ملی هستند. در ووشو و تکواندو دختران نیز توانسته‌اند به نشان‌های بین المللی برسند. تا حدودی هم در پرورش اندام پسران موفق بوده‌اند.

اما در فوتبال همدان دو تک ستاره به دنیای حرفه‌ای معرفی کردند. شهاب زاهدی و محمدمهدی احمدی هر دو اهل شهرستان ملایر در تیم‌های ملی و پرسپولیس تهران توپ می‌زنند.

نهاوند، شهرستان استعدادها
نهاوندی‌ها اگر اختلاف نظرها را کنار بگذارند، می‌توانند همچون شهرهای مازندران یکه تاز در رشته‌های مختلف ورزشی باشند.

دود این اختلاف‌ها را بارها در کشتی مشاهده کردیم تا جایی که یونس شفیعی در حالی که تیرماه سال گذشته پس از ۱۳ سال نهاوند را صاحب مدال آسیایی کرده بود، در ماه‌های اخیر به شدت افت کرد!
دلیل این نوسانات هم به اختلاف نظرها و چند دستگی در برخی رشته‌های ورزشی همچون کشتی نهاوند باز می‌گردد.

دختران کوراش و جودو نهاوند در کشور سرآمد هستند و شاید نیمی از نشان‌های کشوری و آسیایی را نصیب تیم‌های ملی کشورمان کرده‌اند.

دختران کوراش و جودو نهاوند در کشور سرآمد هستند و شاید نیمی از نشان‌های کشوری و آسیایی را نصیب تیم‌های ملی کشورمان کرده‌اند.

در دوچرخه سواری نیز همواره شاهد درخشش نهاوندی‌ها در مسابقات ملی و فراملی بوده‌ایم و اکنون نیز بهنام آرین رکابزن این شهرستان گزینه اصلی جهت اعزام به بازی‌های آسیایی هانگژو است.

در بسکتبال دختران نیز در این سال‌های اخیر شاهد موفقیت‌های چشمگیر جوانان و نوجوانان نهاوندی بوده‌ایم تا جایی که اردوی تیم ملی همین ماه قبل در این شهرستان برپا شد.

نهاوندی‌ها در ووشو هم روزگاری در تیم ملی صاحب جایگاه ارزنده بودند اما بازهم درگیر حواشی شدند. در دوصحرانوردی نیز همین وضعیت را پیدا کردند.

آتش اختلاف نظرها فروکش کند و اتحاد و وفاق در بین اهالی ورزش این شهرستان ایجاد شود، قطعا به روزهای طلایی خود باز می‌گردند.

تویسرکان، نوظهور در بسکتبال سه نفره
بسکتبال سه نفره بانوان تویسرکان این روزها زبانزد استعدادیابان کشور است. شهرستانی در ۶۰ کیلومتری همدان که با وجود محدودیت زیرساخت‌ها، توانسته در رشته‌هایی نظیر بسکتبال سه نفره بانوان عالی ظاهر شود.

تویسرکانی‌ها در گلبال هم در سطح تیم ملی دارای جایگاه هستند. روزگاری هم در ورزش سه گانه مطرح بودند. در رشته‌های رزمی نیز جزو بهترین‌های کشور به شمار می‌روند.

دختران تویسرکانی در کونگ فو قهرمان استان هستند، در کاراته نیز همین جایگاه را دارند.

کبودراهنگ، قطب کبدی
قطع به یقین کبودراهنگ قطب بلامنازع کبدی در کشور است. حضور سه ملی پوش در ترکیب اصلی تیم و همچنین مربی تیم ملی نشان از این توانمندی دارد.

کبدی کبودراهنگ سالهاست در سطح ملی توانسته افتخارات ارزنده آسیایی و جهانی را نصیب کشورمان کند. روستاهای کبودراهنگ علاقه شدید به این رشته در کنار کاراته دارند.
توانمندی جوانان روستایی در قدرت و سرعت سبب شده تا کبودراهنگی‌ها در کبدی یکه تاز باشند.

سهم مدال آوری شهرستان های همدان در ویترین پرافتخار ورزش ایران

کاراته نیز در خون مردمان کبودراهنگ جریان دارد، در هر روستا چند قهرمان زندگی می‌کنند و کاراته پرطرفدارترین رشته به شمار می‌رود، کبودراهنگی‌ها در کاراته قهرمان آسیایی دارند و چندین مربی تیم ملی نیز از این شهرستان کار خود را شروع کرده بودند.

کاراته نیز در خون مردمان کبودراهنگ جریان دارد، در هر روستا چند قهرمان زندگی می‌کنند و کاراته پرطرفدارترین رشته به شمار می‌رود، کبودراهنگی‌ها در کاراته قهرمان آسیایی دارند و چندین مربی تیم ملی نیز از این شهرستان کار خود را شروع کرده بودند.

قویترین مرد ایران نیز در این شهرستان زندگی می‌کند. رضا قیطاسی سال گذشته در ۲ رویداد بین المللی صاحب نشان قهرمانی شد.

اسدآباد، میعادگاه آسمان خراش ها
اسدآبادی‌ها نیز رشته بسکتبال را در حد بسیار زیادی دوست دارند و به تیم شهرشان عشق می‌ورزند. اسدآباد در این سال‌ها جور بسکتبال استان را کشیده و در لیگ‌های دو و یک کشور حضور یافته است.

حضور چندهزار تماشاگر در بازی‌های بسکتبال اسدآباد نشان از میزان علاقه آن‌ها به این ورزش دارد. دو ومیدانی اسدآباد نیز در سال‌های اخیر همواره دارای ملی پوش و مقام‌های کشوری بوده است.

اسدآبادی‌ها در پرورش داوران نخبه ورزشی دارای کارنامه موفق هستند. از برادران حیدری در لیگ برتر فوتبال که مدرک بین المللی دارند تا هادی سالم دیگر داور بین المللی که در بسکتبال قضاوت‌های جهانی و آسیایی داشته است.

در آینده‌ای نزدیک نیز بسکتبال اسدآباد دارای چندین داور مطرح در میادین بین المللی خواهد بود.

شهرستان‌های شمالی؛ کم توفیق
شهرستان رزن در کنار قروه درگزین که تا همین چندسال اخیر یک شهرستان محسوب می‌شدند، توفیقات آنچنانی نداشته است.

مهدی حیدریان ملی پوش هندبال ساحلی پرافتخارترین ورزشکار خطه درگزین به شمار می‌رود. او طلای آسیایی نوجوانان را در اختیار دارد.

علی عالمی نیز در رشته دو ومیدانی ملی پوش رزن به شمار می‌رود. عالمی در سال‌های گذشته همواره جزو بهترین‌های کشور معرفی شده است اما امسال بعید است به بازی‌های آسیایی اعزام شود.

فامنین نیز تنها حسین رسولی را در کشتی نونهالان داشت. این سه شهرستان در رویدادهای مهم آسیایی و جهانی تاکنون موفق به اعزام ورزشکاری نشده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha