کمبود صنایع تبدیلی عامل خروج ۳۰ درصد شیر خام تولیدی خراسان‌شمالی

بجنورد-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ۳۰ درصد از شیر تولیدی استان در سه ماهه نخست سال جاری به دلیل کمبود صنایع تبدیلی به سایر استان‌ها حمل شد.

حمید رمضانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بهار امسال ۶ هزار و ۶۵۰ تُن شیر خام با صدور مجوز بهداشتی به خارج استان حمل شد.

وی افزود: شیر تولیدی خراسان شمالی بیشتر به استان‌های خراسان رضوی، گلستان و مازندران حمل شده است.

بر اساس آمار جهاد کشاورزی خراسان شمالی در سه ماهه نخست امسال حدود ۲۲ هزار تن شیر در استان تولید شد که بر این اساس بیش از ۳۰ درصد از میزان به خارج استان حمل شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به صدور گواهی بهداشتی حمل برای ۶۰۰ کندوی زنبور عسل در بهار امسال گفت: در این مدت ۳۸ هزار و ۷۳۲ جلد پوست انواع دام کشتاری در استان به دریافت گواهی بهداشتی به خارج استان صادر شد.

وی گفت: همچنین در این مدت؛ صدور مجوز برای حمل ۱۴۷ هزار و ۹۵۸ کیلوگرم گوشت گوسفند و بز تازه و منجمد، حمل ۳۱ هزار و ۵۲۵ کیلوگرم گوشت گوساله تازه و منجمد و بیش از پنج هزار و ۶۳۱ تن گوشت مرغ تازه و منجمد با مجوزهای دامپزشکی صادر شده است.

رمضانی ادامه داد: در این مدت مجوز حمل بهداشتی- قرنطینه ای برای یکهزار و ۵۴۳ راس گاو و گوساله زنده، حمل ۱۹۶ هزار و ۲۸۰ راس گوسفند و بز زنده و ۲۴ هزار و ۱۰۰ قطعه مرغ زنده به مقصد سایر استان ها صادر شده است.

وی با بیان اینکه دام موجود در این استان مازاد بر مصرف و نیاز است و به ناچار باید بخشی از دام تولیدی باید از گله ها خارج و روانه کشتار شود، یادآور شد: در این استان بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و حدود ۶۰ هزار راس دام سنگین نگهداری می شود و سالانه معادل ۵۰ درصد جمعیت دام سبک و ۳۰ درصد از دام سنگین، به جمعیت دام های استان افزوده می شود.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است. در این استان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی نگهداری و پرورش داده می شود.

مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی و دامداری است و ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است بنابراین اهمیت این بخش در توسعه و اشتغالزایی این خطه کاملا مشهود است و هر گونه سرمایه گذاری در این حوزه اثرات مثبتی در معیشت خانواده ایجاد می کند.

فرآوری محصولات کشاورزی از مهمترین شاه کلیدهای توسعه در بخش کشاورزی استان محسوب می شود و از آنجایی که ۵۲ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فرآوری دارد، نقش صنایع تبدیلی در این شرایط برجسته می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha